En door

Oostenrijk, Unterschwarza

Én het moest er natuurlijk een keer van komen, gisterenavond ging het druppelen en sinds vanochtend vroeg plenst het. Gelukkig had ik alles al binnen gehaald.
Heb geen haast, wacht maar tot het een beetje droger wordt met verder opbreken.

Én het wordt droog, rijd weg in de wolken, maar het wordt steeds warmer en minder bewolkt.

Onderweg naar de laatste stop voor Maribor, geadviseerd door de NKC.
De camperplaats ‘DORFHEURIGER’ in Unterschwarza bij Spielfeld is een ritje van 175 km en vandaaruit nog maar een kleine 35 km van de verzamelcamping in Maribor, dus dat is wel fijn. Het is een een tunneltraject, 30 km van de 175 km, kost wat (dat zit dan weer niet in bij het tolvignet), maar dan heb je ook wat. Bij de eerste tunnel kun je voor allemaal tegelijk betalen, bij de andere kun je dan via een speciale baan doorrijden, handig.

Én wat zijn ze er gastvrij op de camping, de mail die ik heb gestuurd om te reserveren werd snel en super hartelijk beantwoord. Ze wachten op me :-) :-) en ik word dan ook hartelijk ontvangen en krijg uitleg waar alles te vinden is. Top.

Als ik aankom is het inmiddels redelijk zonnig en alweer 25°. Mag een plekje uitzoeken, ook hier is het rustig.
Totdat er een Duitser (zal niet zijn) dwars voor mijn neus gaat staan met een caravan, op een paar meter afstand, ik denk nog "dat zal toch niet" maar ja hoor hij gaat de stroom aansluiten. Ik erop af en spreek hem aan, of hij een stukje verder wil gaan staan, een bijna lege camping en dan voor mijn neus, nou hij vindt het normaal, hij staat elk jaar zo, zegt hij. Nu niet dus en hij merkt dat ik het niet echt leuk vind (zachtjes uitgedrukt), hij moppert wat, maar gaat toch een stukje verder staan, bij iemand anders voor de camper, die hebben straks als ze terugkomen een verrassing voor de deur.

Verder niets vandaag, de camper van binnen, tafel, stoel, krukje en mijn fiets stuifmeel vrij gemaakt. Het lijkt hier mee te vallen, maar dat zal ook wel door de regen komen en daar gaat nog wel iets vallen vandaag, aan de donkere wolken te zien.

Het is blijkbaar een populair plekje hier, aan het eind van de middag loopt het aardig vol en word ik alsnog ingebouwd, de camper regels zijn ieg niet doorgedrongen tot onze Duitse medemens. Neuzen dezelfde kant op, Hoezo? Waarom? Ach ja morgen vertrekt iedereen weer.

Fijne avond, tot morgen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.