Morgen is het zover!

Nederland, Gouda


Lekker al een paar dagen vrij, mijn werk achter me gelaten voor 3 weken, huis op orde, straks terugkomen in een opgeruimd huisje, heerlijk!

Tas op mijn gemak weer gepakt! Het is warm en droog in Myanmar, veel heb ik dus niet nodig :-), maar ja, het zal toch wel weer te veel zijn, zoals gewoonlijk :-), geen blote schouders en knieën, dus wat minder korte broeken en hemdjes deze keer, is niet gepast in de tempels, dus maar iets anders ingepakt, 's land eer .........

Gisteren nog even gekeken naar "Floortje op bezoek bij de ambassadeurs" bij Wouter Jurgens in Yangon, zag er veelbelovend uit!

Visum bij mijn paspoort, stekkertjes en snoertjes mee, (nieuwe) fotocamera in de aanslag en contant geld in 3 valuta (dollars, euro's en wat kyats), want pinnen met de ING pas schijnt zeer lastig te zijn, klaar voor een weer Aziatisch avontuur. Myanmar, het land waar glooiende valleien bezaaid zijn met pagodes, monniken vereerd worden als popsterren en Aziatische tradities het leven bepalen. Ik reis mee naar het gastvrije land en ga vast weer verliefd worden.
Op de zonsondergang die de tempels en stoepa’s van Bagan oranje kleurt. Op het lokale leven dat zich ongestoord afspeelt in authentieke steden en boerendorpen. En natuurlijk op de aanstekelijke vriendelijkheid van de bevolking, gekleed in hun kenmerkende longyi (sarong=lange rok). Azië voelt voor mij als een warm bad.
Maar óók naar een land wat nog niet zo heel lang, maar steeds meer, toeristen toelaat en wat natuurlijk (helaas) regelmatig, om de Rohingya problematiek, in het nieuws is.
Ik ben benieuwd wat deze reis me weer gaat brengen. Leuke groep? Goede reisleider? Ben en Gertso, van de Zuid Afrika-en Peru-reis, zijn niet te overtreffen natuurlijk, maar een wat slechtere ervaring, met Linda, op de Nepal reis, kan ook voorkomen, even afwachten dus.
Lekker eten en bijzondere slaapplekken. Ik heb er weer heel veel zin in!!

Tot morgen, onderweg naar weer een nieuw reisavontuur!



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.