Dag 5 St. Petersburg

Rusland, st petersburg


_Een fijne vrije dag om St. Petersburg op eigen gelegenheid beter te leren kennen. Wat gaan we doen? Gaat we wandelen door de barokke Zomertuin, of nemen we een kijkje (en gaan we proeven!) in de wodkadistilleerderij of bezoeken we een van de vele musea? Tip: het Fabergé museum, met de kostbare versierde kunsteieren, is heel geliefd! Ook leuk: varen door de kanalen en eindeloos shoppen in de veelal westerse winkelketens en warenhuizen, zoals Gostiny Dvor. Of doen we als de Russen en flaneren we over de Nevski Prospekt. Voor een welverdiende pauze - de boulevard met allure is ruim 4 kilometer lang - ploffen we neer in een een van de vele koffiehuizen, bijvoorbeeld in het opvallende Singerhuis, ook wel het 'huis van de boeken' genoemd. Kijk ook omhoog naar de grote wereldbol en bewonder de fraaie 'overbuurman'; de imposante Kazankathedraal. Natuurlijk nemen we er een lekker stukje taart bij en snuffelen we nog even tussen de Russische boekencollectie. Slenteren verder langs het Griboyedovkanaal naar de Russisch-Orthodoxe Kerk van de Verlosser op het Bloed. we loprn naar de schitterende delicatessenzaak Jelisejev.

En voor vanavond? Een filmpje (in de vele bioscopen worden films ook op gezette tijden in originele versie vertoond) of trakteren we onszelf op een klassiek concert of een ballet- of operavoorsteling. Misschien hebben we geluk en is er een voorstelling in het Mikhailovsky theater of het Mariinskitheater, beide wereldberoemd.
En wandelen we nog in het donker over de Nevski Prospekt, wanneer de monumentale panden, standbeelden, paleizen, kerken en theaters prachtig verlicht zijn. U ziet het, in St. Petersburg is genoeg te doen en te beleven en de dag zal voorbij vliegen._


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.