Dag 33 Terug naar het vaste land

Italië, Finale di Pollina


Op weg naar Ferryhaven Palermo
Vandaag rijden we de laatste 85 km's op Siciië en verlaten we het mooie eiland. Vanaf Palermo schepen we in voor de boottocht naar Napels.

De rit naar de haven gaat voor een groot deel over gratis autoweg. Als je vroeg vertrekt kan je er nog een halve dag Palermo aan vastknopen. Je moet 4 uur voor vertrek aanwezig te zijn.

Als je meer dan 4 uur van tevoren in de haven aankomt moet je er betaald parkeren. Je kunt bootvertragingen laten melden via sms.
De tickets voor de boot worden door ons opgehaald bij het kantoor van de maatschappij. Wij hebben hiervoor alle paspoorten en toeristenkaarten van de reizigers nodig. Die verzamelen we eerder op de dag op de camping. Op de kade bij het kantoor van Grande Navi Veloci delen we de boarding passen en de paspoorten uit.

De ferryhaven van Palermo ligt in het centrum van de stad. Om in te checken moet je je melden bij de slagboom op de toegangsweg naar de haven. Voor de groepsreis kan dat pas als de reisbegeleider met het groepsticket aanwezig is bij de slagboom (na 20:00u.) Daar wordt je verteld op welke pier je de auto moet opstellen. Individuele reizigers met vooraf besteld ticket kunnen op vertoon van het ticket door de slagboom. Reizigers zonder ticket moeten eerst te voet naar het kantoor van de Gran Navi Veloce voorbij de slagboom rechtsaf.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.