Op het fietsje naar Hooksiel

Duitsland, Wangerland

Time flyes, ik ben alweer in week 3 beland van mijn wadden verkenningstocht.

Bij B&B vol liefde heb ik gisteren een nieuw woord geleerd, wat heel erg op mij van toepassing is "een blij seniorenei", ja dat ben ik! Onderweg én thuis met veel lieve, fijne, leuke, mooie mensen én een klein mannetje om me heen. Ik moet er een traantje om laten.

De kassier had gisteren, voor vandaag de hele dag zon beloofd, maar ik heb alweer een fikse bui gehad.
Ik ga toch fietsen straks. Ik blijf hier nog een dagje staan en kijk vanmiddag, waar ik morgen een plek ga zoeken, want eigenlijk zou ik in Hooksiel op de camperplaats gaan staan, maar daar kan ik op de fiets naar toe, het is maar 10 km.

De kassier heeft toch nog gelijk gekregen, ondanks de wolken, die bijzonder genoeg niet voor de zon verschijnen, is het de hele dag prachtig weer.

Het plaatsje Hooksiel is knus en klein. Hooksiel en het Hooksieler Binnentief zijn een wandeling waard. Ik ga het bekijken.

Tot later.

In Hoogsiel val ik neer op een leuk terras bij een bakkerij. Koffie drinken in de zon met een pruimentaartje, zalig. En wat een aardige, gezellige bediening. Mijn koffielepel valt op de grond en de dame vraagt welke kant hij op wijst, ik denk ??? Ze ziet mijn vraagtekens, zegt ze, van die kant komt er bezoek voor je, ik, oh oke, Ich warte :-) :-), ze lacht.

Ik haal bij de Tourist Office een knooppunten kaart halen, maar wat zijn knooppunten in het Duits, het wordt een lachwekkend gesprek met de balidames, ik leer hen Nederlands, zij mij Duits, het zijn Knotenpunkte, ach ja, soms is het zo simpel.

Het is weer zo'n gezellig vakantiedorp, met een haven en sluisdeuren, die het dorp moeten beschermen igv extreem hoog water.
Het Hoogsieler Binnentief is zeker ook de moeite waard, een dicht bos met mooie uitkijkjes over het water. Was trouwens blij met mijn knotenkarte ;-) om weer uit het bos te komen.

Op mijn weg terug heb ik meteen een soort workout, ik rijd km's over keien, een soort natuurlijke trilplaat, als het nu ook nog zou werken ;-). Niet zo heel veel km's gemaakt vandaag, 27 maar wel weer hele mooie.

Als ik terug ben, krijg ik idd bezoek, een wandelaarster, ze komt vragen hoe duur deze camperplaats is, zij staat met de Mädlenclub in Schillig, zo grappig. We kletsen wat, een heel verhaal over haar dames clubje, daar wil ik ook wel bij horen ;-). Maar ik ben lid van de "alleen reizende campervrouwen" op Facebook, al is dat toch wel een bijzonder clubje en ben ik er nog niet over uit, of ik daar wel bij wil horen.

En weer kan ik nog een paar uurtjes van de zon genieten, stoel aan de rand van het dijkje, beentjes omhoog, genieten. Koken doe ik vandaag niet, haal lekker een schnitzel bij de uitspanning van de haven.
Pak mijn boeltje weer in, morgen weer op pad. Het was fijn hier!
Er zal wel weer onweer op komst zijn, het stikt hier van de minivliegjes en die kriebelen als de hel, Fotzefliegen, op zijn goed Duits :-) :-).

Jullie hebben weer iets te lezen....... ;-) en een foto van de zonsondergang boven de jachthaven.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Wat leuk die kleine haventjes, ik geniet er mee van. Groetjes

Chris melis 2023-08-28 22:01:31

Ja vind ik ook

ivie74 2023-08-29 08:27:34
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.