Dag 39 Reisdag naar ???

Kroatië, Lokva Rogoznica

Ik ben vroeg en na de laatste spullen in de camper opgeruimd te hebben vertrek ik na mijn ontbijtje. Mijn buurman praat in zichzelf, ook hij vertrekt, geen ervaren camperaar blijkbaar, want hij moppert op de caravan die aan de andere kant staat, ik rij gewoon achteruit tussen de achter mij staande camper en de caravan door en kan dan zo recht omhoog naar de receptie, moet nog afrekenen en de wc legen. Bijna 40 km en een kleine file verder, ben ik er in 3 kwartier weer met schitterende zeezichten.

Het is de eerste camping op mijn lijstje (Stobreç) geworden (vlakbij Split)! Parkeer mijn camper en loop naar de receptie "Wie niet waagt, wie niet wint" én ik heb het laatste vrije plekje, jullie zullen het niet geloven, maar het is echt waar!! Ik wou dat ik op een ander vlak net zoveel geluk had!
Ik krijg een rood polsbandje, waarmee ik 7 x per dag, 7 minuten mag douchen :-) :-) is dat even wat, nou ik hou wel wat minuten over denk ik zomaar.
Én ik loop meteen Kees van Maria recht tegen het lijf, zij staan samen met Hans en Ali en Marjan en Ton ook hier op de camping.

Én wat een mooie (middelgrote)camping!
Fijn plekje in de schaduw, ieg gedeeltelijk, rondom tussen de oleanderstruiken, noten, naald-en fruitbomen.
De luifel uit, stoel en tafel naar buiten en klaar is Klara :-). Meteen langs bij Maria en Kees en gelijk weer gezelligheid, mijn krukje staat al klaar! Weerzien met 6 reisgenoten en nog leuke ook :-).
Ali en Hans gaan vandaag weer een stukje verder huiswaarts, de rest morgen en ik overmorgen, maar eerst hier genieten van alles wat deze plek te bieden heeft.

De camping af zijn direct stalletjes met groenten, verse vis en een warme bakker, maar ook een supermarkt te vinden, zelfs een Lidl op 2,5 km. Maar ik hou het vandaag bij de lokale shops.

Na een foto rondje over de camping ga ik naar het zwembad, dat zag er erg aanlokkelijk uit en ligt direct aan het strand, wat dan weer wat minder is dan in Omis. Een bedje uitgezocht in de zon natuurlijk, beetje gedobberd en gebubbeld (ja, ook dat is er) natuurlijk gebakken en een blijkbaar een tukkie gedaan, ik wist ff niet meer waar ik was ;-).

Het chloor afgespoeld en nu heerlijk voor mijn campertje met een lokaal drankje "mango lime cider" met een klein beetje alcohol, heerlijk verfrissend.

Vanochtend bij de bakker een pizzapunt gescoord met feta en spinazie, maar dan tussen twee dunne laagjes deeg. Zal ook wel weer lekker zijn.

Even de timetable van bus 25 bekeken, waar ik morgen mee naar Split ga.

Voor jullie een fijn weekend en tot morgen, na mijn stedentripje "Split".

Ik geniet nog even verder.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.