Dag 14 Chitwan

Nepal, Chitwan 44200

Na een vroeg ontbijt vertrekken we voor de jeepsafari én gaan we op bezoek bij de Tharu-stam, waar we meer leren over hun manier van leven in deze natuurlijke omgeving.

De safari, ja wat moet ik ervan zeggen, het was geen Hluwele-of Kruger park in Afrika. Op een paar krokodillen en neushoorns na, niet zoveel te zien.
Wat hertjes, een zwijn en een paar aapjes dat was het wel.

Een uurtje na terugkomst uit het park rijden we met het busje van het hotel naar het Tharu dorp, waar we welkom geheten worden door de vrouwen met bloemen. We lopen tussen de huisjes door naar een heerlijk beschut plekje waar we gaan koken en eten. Het is inmiddels 36°, dus dat is wel even lekker. Linda en onze amateur psycholoog Michaël helpen met koken. Visjes in saus, kip, spinazie, rijst, aardappelen, garnaaltjes en slakken.
Een een rijstwijn erbij, alles smaakt heerlijk! Én ik bewaar nog wat voor onderweg :-) vanochtend ben ik de helft van een kies (kiesje 5) verloren, het gat is groot, gelukkig geen pijn, dus thuis meteen naar de tandarts. Als we terug in het hotel zijn krijg ik van Ellen zout om te spoelen.
Tot slot wordt er nog voor ons gedanst, een aantal van onze groep dansen mee, ik maak foto's, dus daar kom ik weer lekker onderuit :-).

Lekker een uurtje bijkomen van de hitte in mijn kamer en dan gaan we onze laatste tijd in dit mooie stukje natuur doorbrengen in wildlife stijl; we varen kalmpjes per kano over de Raptirivier, op zoek naar krokodillen.
Ook ontdekken we alles over de vogels van het park.
Wat een geweldige ervaring, varen in een uitgeholde boomstam. Ik zit lekker helemaal voorin. Karin en Marije zijn er niet helemaal gerust op, die enorme krokodillen in de buurt. Opeens naast me heel veel bellen in het water en de kano gaat heen en weer, zelfs ik schrik, zwemt er gewoon een onder de kano door.
De gids geeft aan dat we stil moeten blijven zitten en vooral de kano in evenwicht houden.
Na ruim een uur varen stappen we op de kant en lopen we naar het busje dat ons weer terugbrengt naar het hotel.
We besluiten een biertje te kopen bij het winkeltje naast het hotel, we mogen mee naar achteren om een biertje uit te zoeken uit de vriezer, lekker lokaal biertje, :-) de helft in prijs dan het hotel. We gaan in het zwembad zitten en dan is het zo tijd om te eten. Heel gezellig met Han, Karin,Marije en Ellen. We zijn uitgenodigd naar Maastricht te komen, zo lief!

Diner in het hotel, vroeg slapen, morgen een zware reisdag voor de boeg, dezelfde weg terug als gisteren, hoe lang zal de rit morgen gaan duren???

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.