Bij Margreetje en Kees

Nederland, Baaiduinen

Ik wil jullie dit verhaal niet onthouden.

Gisteren een stukje voorbij het kunstwerk hebben we Patrick de laatste eer bewezen.
Jullie zeggen nu wie is Patrick??
Patrick is of eigenlijk was, een oester, gevonden door de 4e kleindochter van Margreetje en Kees en zij geeft alles een naam, dus haar oester moest Patrick heten. Thuisgekomen ging hij in een potje water, wel met een schep zout natuurlijk.
De dag erna ging ze terug naar huis en ja, Patrick kon natuurlijk niet mee en ze vraagt aan opa of hij hem terug wil brengen naar zee en dat doet opa Kees natuurlijk met liefde. Kleindochter blij en daar doet opa het voor!!
Deze oma zou dat ook doen!
Zo geschiede, met een filmpje als bewijs, is de tewaterlating vastgelegd. Helaas had Patrick dit hele avontuur niet overleefd, vandaar dat we er gisteren nog even bij stil hebben gestaan:-) ;-).

De weersberichten krijgen het niet voor elkaar het juiste weer te voorspellen, ook vandaag donkere wolken met af en toe een bui, maar we hopen op latere opklaringen. We gaan fietsen, Kees heeft weer een mooi tochtje voor ons gepland.

En wat een prachtige tocht was het! De hoek om en we rijden langs het bosmeertje van Hee een zwemvennetje. Verder door de schitterde in bloei staande heidevelden, tot zover je kunt zien een paarse gloed, ik heb nog nooit zo iets gezien. Door de bossen naar de West, maar wel eerst 150 treden op om van het mooie uitzicht te genieten met als beloning een biertje op een leuk terras "de Walvis" aan het wad met vandaag heel veel kitesurfers, wat winkeltjes bekijken en een planksouveniertje gescoord.

Het is nog steeds fris, veel wind en geen zon, maar we fietsen terug over de waddendijk, gelukkig met wind mee.

Thuis even de beentjes omhoog, straks gaan we aan het strand eten bij het "Heartbreak Hotel".
Wat een leuke tent, alles in de stijl van de Elivis Presley periode én ook nog eens heerlijk eten. Het is natuurlijk weer super gezellig, genieten met Margreet en Kees, morgen afscheid nemen, ik ga ze missen.
Als kers op de taart, een prachtige zonsondergang, waar we natuurlijk wachten tot hij in de zee is gezakt.

Thuis tas weer inpakken en nog een afzakkertje. Het was weer een topdag op het mooie Terschelling in goed gezelschap.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

:-)

Ron 2023-08-19 10:33:07
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.