Dag 16

Mexico, Benito Juárez

Ilonka heeft wéér een hobbel op haar (ons) pad te nemen!
Annie, oh nee Dylian ;-) stond om half 7 vanochtend, in paniek voor haar deur, hij was weer eens de hort op geweest vannacht en waar we hem allemaal voor gewaarschuwd hadden is waarheid geworden. Hij is waarschijnlijk gedrogeerd (hij is een stuk van de nacht kwijt) en bestolen van zijn telefoon en smartwatch, paniek, paniek, paniek. Hij heeft geen cloud (?????) en is alles kwijt, kan niets meer terughalen. Maar ja, sorry hoor, hij heeft het de hele reis opgezocht en hopenlijk zal het een les voor hem zijn.
Het wordt een soort klopjacht, met Ilonka samen in de politieauto achter het signaal van zijn telefoon aan, blijkbaar staat die nog aan. Komen in een louche buurt en gaan daar snel weg. Terug naar hotel waar Ilonka zelf maar een verklaring schrijft voor zijn verzekering. Dylian horen we niet meer, lamgeslagen...........

Koffer opnieuw inpakken, er moet het eea in uit mijn rugzak en de accu's weer in de rugzak. Alles past nog, al is het iets minder netjes dan op de heenweg.

Ik haal nog iets lekkers bij de cafetaria voor onderweg. Waar we meteen de laatste cappuccino drinken. Water heb ik nog zat, zal het misschien niet eens opdrinken.

De bus zou ons om half 1 ophalen, maar wel Mexicaanse tijd :-) :-). Tien over 1 komt het busje, ja busje. Met zijn 15en erin, mét koffers dat past net. In een bliksem vaart rijdt de chauffeur naar het vliegveld van Cancun, een kleine anderhalf uur verderop.

Inchecken bij een automaat, wel met Mexicaanse hulp, want het verloopt niet zo soepeltjes. Gelukt, koffer dumpen en nog een beetje rondlopen, iets kopen doen we niet meer, het is schandalig duur!

Vandaag nemen we afscheid van Mexico. Vertrekken keurig op tijd en overnachten in het vliegtuig tijdens de vlucht naar Amsterdam.
Pasta als diner en probeer te slapen.

Tot morgen op Nederlandse bodem.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Goede reis naar huis! Groet, Ron

ron 2023-03-23 07:51:12

Thanks Ron

ivie74 2023-03-23 15:46:39
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.