Neerpelt

België, Pelt

8-6 Het zat vandaag niet mee, eerst is er ergens een weg afgesloten en er staat alleen 1 bord omleiding maar onduidelijk welke kant.we op moeten ongelooflijk!!! Probleem wij hebben geen kaart van België bij ons dit zat helemaal niet in de planning. Dus we moeten het doen met de route kaart van de ANWB. Luik komt nergens voor op de borden na een half uur zitten we op de route en nauwelijks opgeschoten!

1ste CP vonden we allebei niks door naar de volgende bij Hasselt, dit moet een mooi stadje zijn. CP is het van het ergerlijke systeem AanUit.net. We hadden al gelezen dat er problemen met de zuil waren , we hebben er geen zin in. Door naar nog een optie, aan het kanaal Bocholt-Herentals, er is nog 1 plekje vrij. Voor ons een wandelpad en achter ons het fietspad langs het kanaal, aan de overkant zitten vissers en af en toe komt er een boot langs. We zitten op 5 km van de Nederlandse grens.

‘s Middags lopen we naar het dorp(1 km) om boodschappen te doen, morgen is alles hier gesloten. Een vrij uitgestrekt dorp, niks bijzonders , wel alles ruim opgezet, brede straten. En bij de kerk, heel klassiek, zeer veel terrasjes met eet en drink gelegenheden.
Als we terug komen zijn er weer 2 plekken vrij, men blijft hier niet lang denk ik. Toch is het een leuke plek de hele dag lopen en fietsen er mensen voorbij.

9-6 het wordt vandaag weer een mooie dag dus we blijven staan en gaan eind van de ochtend een stuk langs het kanaal fietsen.
Na 6 km gaan we naar de bebouwde kom en fietsen door St.Huibrechts-Lille weer terug. Als het dorp voorbij is fietsen we langs de snelweg, wel zgn smal fietstrookje, waar men langs je rijdt met 80 km. Ik moet zeggen het ging vrij aardig. Geeft ook weer wat zelfvertrouwen. Toch maar via een wandelpad de dijk weer op.

‘s Middags zitten we heerlijk in het zonnetje en vermaken we ons met kijken naar al de wandelaars die voorbij lopen, wat een diversiteit. Het is behoorlijk druk met fietsers maar ook met wandelaars. Het terras van de bar zit helemaal vol. Morgen slaat het weer om en gaan we naar huis, dit is dus het laatste verslag van deze “bijzondere” reis.

Allemaal bedankt voor de reacties op het blog maar ook de appjes en emails, zeker tijdens mijn opname in het ziekenhuis . En ook later nog voor de bemoedigende woorden tijdens het herstel. Als we thuis zijn komen er diverse onderzoeken oa voor de oren en de schouder, nee goed is het nog niet.
De afspraak met de specialist is begin juli en van het ziekenhuis krijg ik nog bericht wanneer de scan in gepland is, deze moet meer duidelijkheid geven.

De reis is anders geworden dan we gepland hadden maar ondanks mijn beperkingen hebben we toch nog veel gezien en kunnen doen in aangepaste vorm.
Groetjes Ina en Marinus.

Geschreven door

Al 10 reacties bij dit reisverslag

Wel thuis, het was weer leuk jullie te volgen.

John en Marian vg 2024-06-09 19:18:20

Goede reis terug naar huis in ons heerlijke koude kikkerlandje met vooral morgen veeeel regen !! We spreken elkaar later weer. Groetjes en bedankt voor de verslagen, foto's enz.. Adrie en Arthur.

Adrie en Arthur 2024-06-09 20:42:17

Grappig die bunkers langs het kanaal. Ik vind het juist leuk langs het kanaal fietsen, met al die kanoërs. Goede reis naar NL Groetjes.

Karin 2024-06-09 20:51:17

Goede reis naar huis en zó leuk jullie nu eindelijk eens ontmoet te hebben. Sterkte met de vervolg onderzoeken en hoop dat je snel herstelt. Tot ziens.

Wilma 2024-06-09 22:57:00

Wel thuis 🤍🧿

Louise 2024-06-09 23:42:39

Al zal het maar een klein reisje worden toch wel thuis gewenst, hopelijk niet al teveel regen!Er wordt gezegd dat het een herfstdag zal zijn met lage temperaturen,we gaan het afwachten.Sterkte met de onderzoeken die je moet ondergaan en dat je je toch nog beter gaat voelen!Nog bedankt voor de verslagen en de vele mooie foto's.Groet voor jullie beiden.

Marianne 2024-06-09 23:54:58

Dank voor jullie laatste verslag en foto's Marinus & Ina, hoe dan ook, het was in mijn ogen toch een bijzondere reis. Nog een klein 'rukkie' en jullie zijn weer thuis. Alvast sterkte toegewenst met de medische molen lieve Ina. Voorspoedige thuisreis toegewenst. Groetjes van Peter & Wilna.

Peter Kee 2024-06-10 12:39:59

Hartelijk dank voor jullie mooi reisverhaal. Wij hebben genoten. Ze kunnen een voorbeeld aan jullie nemen, echte doorzetters als er tegenslag is. Een goede reis terug misschien zijn jullie al thuis. Ina veel sterkte met de onderzoeken en hopen dat het allemaal een beetje mee valt. Nogmaals hartelijk dank! Pieter en Berta Smilda, Groningen.

Berta Smilda 2024-06-10 23:04:53

Ina en Marinus, welkom thuis. Fijn om jullie reis te hebben kunnen volgen, jullie komen op plekjes die uitnodigend zijn om ook eens te bezoeken. We hebben bewondering voor jullie doorzettingsvermogen na de heel vervelende tegenslagen. Succes met de onderzoeken!, Groeten, verdien en Thole

Thole Feith 2024-06-11 09:06:18

Mooi dat na het ziekenhuis nog wat hebt ondernomen. Wij wensen jou een spoedig herstel.

Ans en Roelf Ritsma 2024-06-13 12:33:10
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.