Langeais

Frankrijk, Turquant

Nadat we boodschappen gehaald hebben zijn we naar de CP in Turquant gereden, slechts 12 km weer stroomopwaarts. Je zou dus gemakkelijk met de fiets hier naar toe kunnen maar na 3 dagen camping hebben we het wel gehad. We willen de grotwoningen bekijken die hier vlakbij op loopafstand zijn. Voordeel als je vroeg op CP of camping komt heb je vaak wat te kiezen. De CP is klein en geliefd later zien we dat er 200 m verder grote P ook met bomen is. We hebben Hier de mooiste plek vinden we met eigen picnictafel voor de deur en boom voor de schaduw het is weer erg heet.

Eerst lopen we naar La Grande Vignolle(Domaine Filliatreau) een wijngoed met huis(van de wijnboer destijds?) waar je in kunt. We dachten dat er een "theehuis" bij stond, lees ik in een folder dat het een 16e eeuwse duiventil is. Je kunt door het grote huis lopen en krijgt zo een indruk hoe die woningen waren. Hier en daar staan wat meubels of dingen die met de wijnbouw te maken hebben. Heerlijk we lopen er helemaal alleen. Er is een jongedame die net de proeverij sluit, 12 uur siësta tijd hè.

Na onze siësta lopen we naar de andere kant hier zijn de woningen/ateliers van diverse kunstenaars met ook een groot verkooppunt,leuke collectie spullen.Turquant noemt zich ook kunstenaars- en ambachtsdorp. Hier woonden de vroegere holbewoners, dit gedeelte van het tufstenen dorp is dus gerestaureerd. De grothuisjes noemt men een Troglo.Het is erg rustig er lopen maar een paar mensen. Bij de winkel staat een grote bak met folders waar we weer diverse van mee nemen.
Het is iedere dag weer puzzelen wat gaan we doen/bezichtigen, het aanbod in deze regio is zo groot, je moet dus een keus maken en ook waar overnacht je, CP of camping.

Er loop hier een wandelroute van 5km (2 uur) langs de kunstenaars, het wijngoed en de berg op, het is ons echter te warm en gaan weer lekker in de schaduw bij onze boom zitten. 'S Avonds heeft Bistro Ina een heerlijk pasta menu met gerookte makreel,rode pesto, komkommer, rucola en basilicum. O ja en als finishing touch nog wat pijnboompitten.

Dinsdag weer 35 km verder gereden naar Langeais, we staan nu op Camping Municipal du Lac vlak bij het dorp. Langeais is vrij toeristisch van wege het kasteel, we maken een wandeling door het kleine centrum van het dorp. Even nog geen kasteel bezoek.We lopen wel de kerk binnen die heeft prachtige rozet vensters en glas in lood ramen.

Vandaag, woensdag op de fiets naar chateau Villandry in het gelijknamige plaatsje.
Het is ongeveer 12 km, eerst de aparte brug over en daarna rijden we over de dijk, je ziet niet steeds de rivier. Het is mooi weer maar fris en we hebben een stevig windje op de dijk.Het is niet alleen het kasteel dat de moeite waard is maar misschien nog wel meer de prachtige tuinen, die op verschillende niveaus liggen, een plaatje om te zien.
Morgen zal ik nog wel even wat meer foto's en info over het kasteel plaatsen, ben je in de buurt een echte aanrader.
Groetjes Ina en MarinusGeschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Volgens mij hebben jullie het weer erg goed. Ik kijk weer uit naar het volgend verhaal. Groetjes Edso

Edso 2019-09-18 16:46:06

Leuk verhaal en foto's Ina & Marinus. Ook wij zijn weer thuisgekomen en dit verslag is het eerste dat ik sinds ons vertrek heb gelezen. Mooi de foto van de st. Jan in Langeais en het venster met o.a. de geranium.Zo ook natuurlijk, maar dat is een speciale afwijking van betekenis, het huis in Turquant met twee ramen en een 'schijnbaar' ,bijna uit z'n scharnieren vallende deur, zo schuin gemonteerd opdat hij niet open blijft staan. Best slim toch?? Heb het goed samen in de hitte. Wij zijn blij nu met wat gematigder temperaturen, is wat anders dan 37-38o C. toch??

Peter K. 2019-09-18 17:27:53

Mooie hangbrug! Leuke fotos weer :-)

Michiel & Sandra 2019-09-18 21:49:31

Herkenbaar kasteel. Wij hebben ook ooit een kastelenroute gemaakt. Je valt er van de ene verbazing in de andere. Nou ja, je mooie foto's bewijzen het! Wat slim van Marinus om Bistro Ina mee te nemen. Ziet er goed uit voor een Plat du Jour. Met Griekse groeten, Nico

Nico 2019-09-19 10:49:27

Prachtig prachtig. Fotogeniek weer☀️ Leuk ook, al die luiken en geraniums. En jij lijkt wel een model! 🙋😘

Kouise 2019-09-22 08:13:48
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.