Ponta do Sol

Kaapverdië, Ponta do Sol

Vanmorgen eerst het dorp in, het is kerst dus er is weinig te beleven. Er zijn een paar winkels open en de kerk zit vol, toch lopen er mensen in en uit. Dit doet een beetje aan Griekenland denken waar je ook niet de hele dienst bij woont. Je ziet overal wel wat kerstversiering en kunstkerstbomen. Ooit had het eiland een klein vliegveldje maar toen er 20 jaar geleden een ongeluk gebeurd is heeft men het gesloten.

We gaan daarna een klein ritje maken naar Fontainhas een klein dorpje in de bergen op ruim 7 km hier vandaan. Zou 20 minuten moeten duren maar wij doen er een half uurtje over ivm de stops natuurlijk Een hobbelige kasseien weg , smal en af en toe steil, maar natuurlijk weer met spectaculair uitzicht. Op dit soort weggetjes ben je altijd blij(nou ja Marinus dan) dat je geen verkeer tegenkomt. Vanmorgen zagen we een aluguer de berg op hobbelen en toen we bijna bij het dorp waren kwam er een auto omhoog. Verder zie je alleen wandelaars die de route dan terug lopen.

Daarna maar even relaxen bij het zwembad, je kunt zelf koffie zetten(Krupsmachine voor Dolce Gusto!)
en of wat te drinken pakken, op eeen lijst noteren, perfect geregeld allemaal.
Er is voor 2x een tafel voor ons ergens gereserveerd ivm kerst, gister het 3 gangen kerstmenu, vanavond even wat simpels. Op veel plekken is live muziek aanwezig., echt druk is het niet in het dorp, wel zitten de eetgelegenheden vol.
Groetjes Ina en Marinus.

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Hi Ina & Marinus, Je blijft kijken....kleurrijk, ruig, een bijzonder eiland. Die straten..het is wel oppassen geblazen voor jou Ina. Lopen en naar beneden kijken, stoppen en daarna pas door je camera het object of landschap beoordelen..want anders gaat het niet goed !! Ik heb leergeld betaald in Tibet op 5070 m. hoogte, het heeft mij naast een valpartij wel mijn camera gekost! Wat een prachtig eiland en mooie mensen !!

Peter. 2019-12-26 12:15:01

Heel fotogeniek, echt prachtig, maar wel heel erg rustig, lijkt mij. Marinus nog met de bus gereden? En ik zie dat er zelfs op mij was gerekend, de rolstoel! Hahaha. Jouw ribben oké? Doedoeg xx

Louise 2019-12-26 14:07:51

PS. Hoe was het kerstdiner? Niet al te dronken geworden? Je moet wat, zo zonder WiFi 😄

Louise 2019-12-26 14:10:04

Als het groen is, ziet het er meteen beter uit. Dan is het echt Cabo Verde. Lekker veel foto's. Gr.Mike

De.Vlietjes.op.reis 2019-12-27 14:46:52

Zie op het bord van het restaurant dat je ook dronken mag{moet?)worden! En is dat "gelukt"? Weinig toeristen dat valt op naast het rustige. Heel erg apart en ruig!

Marianne 2019-12-29 03:00:30

Zie op het bord van het restaurant dat je ook dronken mag{moet?)worden! En is dat "gelukt"? Weinig toeristen dat valt op naast het rustige. Heel erg apart en ruig!

Marianne 2019-12-29 03:01:13

Zie dat mijn reactie 2x is geplaatst! De tweede is te verwijderen?

Marianne 2019-12-31 00:54:00
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.