Mytikas

Griekenland, Mitikas

Van ons overnachtingsplekje is het maar een paar kilometer naar Mytikas. De namen zijn hier vaak op verschillende manieren geschreven. Google schrijft het met y en Maps.me weer met i en ook de Griekse ROAD kaart met een i. Maar op het bord in Paleros stond het ook weer met y, als je iets in je navigatie moet invoeren is dat vaak verwarrend.

We staan weer naast Hotel Delfinia, op het gras en onder de moerbeibomen. Maar wat een verschil met vorig jaar, alle parasols zijn van het strand, het restaurant is gesloten. We hebben even een stukje verder langs het strand gelopen, precies het zelfde, een triest gezicht.

Als we ‘s middags ergens willen gaan eten in het dorp is het nog zoeken naar een plekje. Veel is gesloten, op de punt bij Pharos(vuurtoren) zit je leuk, kleine vistaverne, arme Marinus niet echt zijn ding. Maar morgen krijgt hij nasi met alles erop en aan, atjar, kroepoek en seroendeng. 😉. Als we weer terug fietsen zien we net de boot van Kalamos aankomen in de haven. Je kunt om 14.15 naar het eiland maar dan kom je niet meer terug 😫. Privé taxi boten gaan we maar niet meer naar informeren!

Vanmorgen op de fiets weer naar het dorp, wat rond gereden en natuurlijk bij de boten gekeken. Ook de kerk was weer op slot, gister alleen in de deuropening gekeken omdat er een dienst was.Ook nog geprobeerd bij het kerkje dat tegen de rotsen lijkt aangeplakt te komen, maar dat is alleen een voetpad wat er zeer slecht uitzag.

Terug in het dorp een koffie gedronken, het is een komen en gaan door de hoofdstraat. ‘s Morgens zijn de dorpjes op zijn gezelligst of achter in de middag. Wij gaan ons nu over de route van morgen buigen. We stellen de plannen weer bij en gaan niet meer verder langs de kust maar landinwaarts richting Ambracische golf, even weer een nieuwe onbekende route via de bergen hierachter.
Groetjes Ina en Marinus.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Het ziet er redelijk goed uit!Heb beelden gezien van Kefalonia en het binnenland,heftig! Leuke foto’s en verhalen van het “Griekse”,goede reis verder.

Marianne 2020-09-21 17:01:36

Wat een mooie foto's. Jammer dat we toch zo geplaagd worden door al die beperkingen.

FritsEllen 2020-09-21 17:38:22

Beelden kunnen vaak meer zeggen dan woorden. De gemoedelijke sfeer is bijna voelbaar. Mede door jouw enthousiasme Ostia Antica bezocht. FANTASTISCH! Morgen richting Napels. Fijne tijd nog samen. Blijf voorzichtig en gezond. Ciao, Peter

Peter 2020-09-21 18:08:21

Triest om die lege stranden en gesloten horecagelegenheden te zien. Wat doet dat met de mensen daar?! Het blijft een mooi land.

Mike 2020-09-22 08:48:16

Jammer dat er zo veel is gesloten. Leuke foto's heeft deze rit wel opgeleverd, prachtig zoals de kat vanaf de kant naar de kist met vis zit te loeren, trouwens wel hele divers exemplaren liggen daar in. Prachtig die helblauw geschilderde stoelen die je vaak ziet op schepen, raamkozijnen en o.a. stoelen op terrasjes. Tot slot nog een prachtig overnachtingsplekje, wat willen jullie nog meer??? Blijf gezond alsjeblieft....veel mondkapjes in het Griekse. Groetjes van Wilna & Peter

Peter 2020-09-23 22:56:06

Wat een ontzetten leuke plaats, Mytikas! (in het Grieks inderdaad met een Y/ypsilon gespeld 😉 Altijd verwarrend die vertaalde borden, meestal Engels, wat ten koste gaat van de originele uitspraak). Echt, ben gewoon bijna in tranen ..💙👋🏼

Louiza🧿 2020-09-24 17:50:25
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.