Cefalu

Italië, Cefalu

19-6 Eerst maar even de naaste omgeving verkennen, het zwembad en het strand. Ook bijzonder het zwembad sluit tussen 1 en 3 uur, wel rustig tijdens onze siësta 😉. Er is een lange trap naar het ministrandje van camping Filippo hiernaast en ook voor onze camping berijkbaar, maar het is er bloedheet want het ligt beschut in de baai. De terrassencamping heeft mooi uitzicht maar als we terug zijn op onze plek vinden we het windje dat we hier hebben en dat verkoeling brengt een verademing.
Na de siësta naar het zwembad.

20-6 Op de fiets naar Cefalù, een ritje van 4 km, vooral het eerst stuk is langs de drukke doorgaande weg SS113. Dan rijd je de stad in achter een lange file langzaam rijden auto’s. Ongelooflijk wat een chaos , waar moeten al die mensen hun auto kwijt, het staat overal rand en kant vol. Wij kunnen er vaak langs of ertussen door, we parkeren ergens en lopen door het oude centrum naar de Duomo.
De kerk was gesticht als dank van de onderwerping van de Moslims door de Noormannen. De kerk ligt onderaan de imposante La Rocca.

Ook hier restauratie van het koor, altaar en apsis, niks te zien van de mozaïeken daar en de grote afbeelding van de Christus Pantocrator in de apsis. Ter compensatie (?) heeft men een foto ervan opgehangen.
Cefalù is heel erg toeristisch dus overal de bekende winkels met ook weer keramiek. Ook de Trinacria, het symbool van Sicilië. De 3 benen staan voor de 3 kapen van het eiland dat ooit Trinacria heette. Het Medusahoofd met de slangen verwijst naar Athene, de beschermgodin van Sicilië.

We nemen een kijkje bij de oude Middeleeuwse wasplaats, hier stroomt nog steeds het water doorheen. Continue bezoekers natuurlijk , wat ik heel bijzonder vond het bordje bij de ingang gesloten tussen 1 en 3 uur, dan gaat de poort dicht???
Genoeg voor vanochtend , fietsen even de boulevard af, wat een drukte.
Terug meteen naar het zwembad, relaxen, wat lezen, heerlijk het windje hier, voelt absoluut niet warm of benauwd aan terwijl het toch 29° is volgens de weer apps.

21-6 We zijn al voor 9 uur in de stad, minder drukte en nog niet zo warm.
We lopen nu naar de zgn oude Moorse haven, nu strand en geen boot te zien. Daar is ook de Porta Pescara, de oude poort van de vissers.
Na een wandeling door de stad bezoeken we het kleine teatro Cicero. Tot slot op een terras bij de boulevard een cappuccino met een cannolo siciliano.

Terug naar de camping, even zwemmen, lezen, (zit weer in een dikke pil)siësta houden en weer naar het zwembad. Gelukkig komt begin van de middag de wind weer terug want het was vanmorgen best wel warm , op de weerapps zien we dat de komende dagen de temperatuur naar 30 en hoger gaat. Maar met de wind voelt het zeker niet extreem warm aan.’s Avond gaan we bij de bar van de camping , bij het zwembad een pizza eten.
Wij gaan morgen met de boot om 18.30 van Palermo naar Livorno waar we dan om 14.00 aankomen. We hebben er een hut bij geboekt want Sicilië heeft geen mogelijkheid van camping onboard, het is even niet anders 😫.
Groetjes Ina en Marinus.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Hallo Marinus & Ina, Inmiddels zijn jullie in Cefalu aangeland. Wat mooi dat men op de trap in het straat kleurrijke potten met planten heeft neergezet, ook vanuit logistiek standpunt gezien. Het scheiden van de klimmende en de dalende man/vrouw. Had ik niet eerder op jullie foto's gezien. Mooi dat Triacrina symbool van Sicilië. Leuk ook de bijzondere binnenplaatsjes die mij sterk aan het Spaanse Cordoba deden denken en de Middeleeuwse wasplaats. Er zijn al met al toch wel heel bijzondere dingen te zien. Mooie foto's weer Ina. Dank je wel voor het 'delen' Groet van Peter & Wilna.

Peter Kee 2023-06-21 22:29:49

Hierboven is het je van straatje helaas weggevallen !! Sorry !! Peter!!

Peter kee 2023-06-21 22:31:36

37 reisverslagen en 1425!! foto’s zijn blijvende herinneringen. Nog ff en het ‘eilandgevoel’ wordt ingeruild voor het vasteland. Fijne reis nog.

Peter 2023-06-21 22:32:32

Sicilië goed verkend. Daar kunnen volgers weer wat mee doen. Leuk verslag over deze omgeving en weer een paar verrassende foto's, zoals die bloempotten in dat straatje.

Mike 2023-06-22 09:10:45

✔️👌🏼🇮🇹 Nu op de boot, hopelijk lekker slapen in jullie hutje😘

Louise 2023-06-22 19:13:58

Genoten van de verhalen en mooie foto’s!Een aangename zeereis,volgens het weerbericht zou het mooi weer zijn,en daarna goede voortzetting van jullie reis!

Marianne 2023-06-23 01:14:03
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.