Meransen

Italië, Meransen

We gaan zondag met de trein naar Meransen, het dal uit richting autobaan. Een leuk ritje van een half uur tot Mühlbach. De weg richting autobaan is een grote file. Bij Mühlbach is het een paar minuten lopen naar de Seilbahn(ook weer OV vervoer) Meransen. Die brengt je in 6 minuten omhoog naar Meransen dat op 1404 m hoogte ligt. Hier liggen in het Eisacktal 2 kleine skigebieden waar van die bij de Gitschberg Jochtal(Meransen) 51 km pistes heeft.Beide gebieden komen tot 2500 m hoogte. Een vrij onbekend gebied maar zeer geschikt voor families met (kleine) kinderen.

Wij maken een wandeling door het dorp, er is niet een echt centrum van, oorsprong denk ik een boerendorp maar nu zijn er veel hotels, pensions verspreid over de berghellingen.
Je ziet nog veel oude erfafscheidingen van hout. Hier in noord Italië wordt heel veel hout gebruikt. We kijken in de kerk, barok maar ook met flink wat beschilderingen en bewerkte houten banken, een met zelfs een kaarsen standaard.

Stukje verder zien we bij een oude watermolen een huis misschien van de bakker geweest met aan de buitenkant een oude pizza of brood oven.We lopen een kleine stukje van de rondweg(7 km) die gaat ook over en langs de kleine pistes met trekliften. We hadden al gezien dat het ruim 2 uur duurt want je gaat in een ruime bocht om Meransen Heen . Het uitzicht is overal prachtig maar wij gaan heerlijk op een terras uitgebreid in het zonnetje lunchen.

Daarna lopen we nog naar de cabinelift die de Gitschberg op gaat, hier is het behoorlijk druk, we zien toch diverse Nederlandse auto's. Dan gaan we weer terug want het is zondag en dan gaat de trein maar om het uur ipv het half uur. Mooie planning, we halen de trein van 3 uur
en zijn dus om half 4 weer in St.Lorenzen.

Vandaag ,maandag vertrekken we van Camping Wildberg, we gaan naar Cortina d'Ampezzo, slechts 57 km vanaf San Lorenzo. We rijden verder het dal in naar Toblach, ook met de auto een mooie rit. Je ziet heel veel houtverkoop, dat was ook in het dal richting Antholz. Bij Toblach gaan we een zijdal in richting Cortina d'ampezzo. Een prachtige route met rondom imposante bergtoppen, het dal is populair bij langlaufers.
De 1ste camping waar we kijken vinden we niks en gaan door naar Camping Rocchetta,
Groetjes Ina en Marinus.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Mooi, het is voor ons opstaan en genieten van jullie mooie reisverslagen! Prachtige beelden! Doe zo verder!😉

Rik & Els 2019-02-26 07:38:19

Prachtig al die foto's en zo te zien ook heerlijk weer. Ook bij ons is het voorjaar !! Geniet in Cortina d'ampezzo en jullie verdere reis. Groetjes A + A.

Adrie en Arthur 2019-02-26 10:11:45
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.