Akrata

Griekenland, Akrata

Woensdag morgen eerst even water innemen bij de haven en dan gaan we naar de andere kant van de berg, naar Kato Vasiliki. We drinken eerst een koffie bij het haventje, er komt een vissersbootje aan, de vrouw komt al met de auto aangereden en de vis wordt van boord gehaald. We hebben ook even de mazzel dat er een ambulante bakker langs komt. Dit zie je heel vaak in de kleine dorpjes, altijd prettig even een vers brood.

Dan rijden we naar het eind van de baai, ook weer een doodlopende weg, maar hier een prachtig strand en vlak bij heel veel sta mogelijkheden.
De temperatuur is iets gezakt maar het is toch nog behoorlijk warm, dus we blijven boven op het plateau staan zodat we wind vangen, schaduw moeten we zelf maken met de camper en de luifel. Maar wat een mooie baai aan beide kanten hoog gebergte en in de verte zien we de grote tolbrug bij Antirrio naar Rio. Later komen er nog 3 campers bij, hopelijk hebben we hier een rustiger nacht dan gister, prima geslapen tot half 5 toen kwamen er weer 2 knapen met een auto en muziek aan, ongelooflijk, wat dat voor volk is?
Gelukkig hier een zeer rustige nacht gehad we gaan nu naar Akrata op de Peloponnesos, hier zijn Harry en Renate, de Oostenrijkse camperaars die we ook in Kroatië en Montenegro ontmoet hebben. We nemen niet de tolbrug maar gaan deze keer met de ferryboot naar de overkant naar Rio vlak bij Patras.

De 4 voudig tuibrug is vlak voor de Olympische spelen van 2004 in Athene geopend.Hij is bestendig tegen aardbevingen en tegen het fenomeen dat de golf van Korinthe jaarlijks 3 cm breder wordt door verschuiving van de aardschollen. Het is een 4 baans weg van totaal 2880 m lengte en de hoogte van het brugdek is 57 meter.
De brug is spectaculair om over heen te rijden wat we al eens gedaan hebben, maar de ferry overtocht is ook apart, je vaart onder de brug door en ziet hem prachtig vanaf het water.

Daarna nemen we niet de tolweg naar Akrata besluiten over de oude nationaal Road te gaan. De tolweg is nu klaar maar men is bezig de spoorverbinding met Patras te bouwen en de wegen er naast ook rond de dorpen is het een grote bouwplaats. Hier en daar zien we gele borden van wegomlegging, dat denken we dat dit er in het Grieks staat. Zeer onduidelijke situatie en ergens gaan we fout, er is een tunnel onder de weg door en nemen die om weer op de goede weg te komen. 2 lange tunnels onder de snelweg door kunnen we er onder door er staat nl geen hoogte aangegeven. 2 tunnels dan denk je toch als de eerste gaat, geeft de 2e ook geen probleem.Langzaam rijden dan komt de 2e tunnel met tussenruimte van 2 a 3 meter en ineens zie ik hier een hoogte bord 2.70 meter. Gaat dit, net wel of net niet, langzaam rijden, er staan auto's op ons te wachten en een geeft aan ja kom maar. Niet dus zitten we bijna aan het eind van de tunnel, waar de weg weer beetje oploopt, vast met het dak, langzaam weer terug en schade opnemen. Marinus door klein dakluik achter bij het bed op het dak geklommen, dakluik stuk nee niet die waar al een gat door de harde wind in was gekomen het andere. En het grote ook wat beschadigd maar niet erg.
De boel met tape dicht geplakt en toen de autobaan op we waren er klaar mee. Van deze bouwput rond de National Road waren we niet op de hoogte.

We staan op Akrata Beach een kleine familiecamping met ook een aantal vaste kampeerders. We kennen de camping van een vorige keer. Het gedeelte bij het water is juist voor de gewone kampeerders, wij staan vlakbij het water heerlijk onder de bomen met continue schaduw.Fijne van deze camping is dat er ook op het (stenen)strand rond 12 uur schaduw van de bomen is, heel erg prettig.

's Avonds eten we gezellig met elkaar in het restaurant van de camping. Vandaag even een dagje rust op de camping, een wasje gedraaid en wat zwemmen en relaxen, het is erg warm. Even ter geruststelling voor de vragen over de hondenbeet, de wond geneest goed.Harry en Renate gaan vanmiddag weg die vertrekken vanavond met de boot naar Venetië. Leuk dat we elkaar toch weer even ontmoet hebben, dit was niet gepland maar kwam zo weer uit. Wij gaan morgen Argolis in.
Groetjes Ina en Marinus.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Hoi M&I, een mooie reis met veel variatie in belevenissen. Jullie maken veel mee! Gelukkig op een leeftijd 😂 dat je door veel levens- en camperervaring kunt relativeren en kunt blijven genieten van mooie dingen. Ben altijd weer verrast (onder de indruk!) van je kennis en inhoudelijke informatie. Fijne tijd verder samen. Wij nu in Feriolo (Lago Maggiore) op kleine camping met een ondergrond van gras 😳. Ga vanavond jullie ‘Italiaanse meren reis’ nog eens doornemen. Geniet van alles! Ciao, Peter

Peter van Tol 2019-06-14 17:30:54

Hi Marinus & Ina, Jullie hoeven je nog steeds niet te vervelen en dat is mooi. Wel een hele mooie brug die viervoudige tuibrug en een dito foto. Wat een merkwaardig autobanden gebruik in het eenvoudige haventje, nooit eerder zo gezien. Op de laatste foto lijk je jezelf de gewenste schaduw te geven. Wat een pech met de dakluiken, ik hoop dat het niet zal lekken bij ernstige regenval. Ik hoop dat Argolis zich van z'n goede kant aan jullie zal laten zien morgen. Groet van P&W

Peter. 2019-06-14 21:25:19

Hoi Ina en marinus, Bekende camping Akrata beach. Zijn daar ook meerdere keren geweest, ook voor doorreis. Leuke uitvalsbasis voor het binnenland. Geniet maar lekker van de warmte want hier regent het de hele dag. gr. Edso

Edso 2019-06-15 08:51:44

Las nu pas over de hondenbeet, heftig. Ik heb dit ook zo meegemaakt, alleen in Nederland. Je moet no wel een herhalingsprik halen tegen tetanus, weet je dat? Wel een vakantie met hindernissen.

marrian 2019-06-15 15:15:16
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.