Blomberg-Herrentrup

Duitsland, Blomberg

Zaterdag begin van de middag komen we bij Sandra en Michiel aan. eerst maar even de renovatie van de voorgevel bekijken die weer in oude staat hersteld wordt.Een grote klus, deze week worden de balken met ijs gestraald. Een soort zandstralen met ijskorreltjes. Dan wordt de verf van de balken verwijdert. Dan de balken weer schilderen en de tussenvlakken ook weer kleuren.

‘S Avond gaan we op het mooie plein in het centrum van Blomberg wat eten. Daarna een kleine wandeling door de mooie oude binnenstad en langs de stadsmuur. Een heerlijke avond , goed gegeten en later bij Michiel nog een tijd buiten gezeten.

Vanmorgen uitslapen, daarna samen ontbijten en dan gaan we weer verder.
We rijden via Kassel, Würzburg, Bamberg naar Passau. Het is prima rijden op zondag omdat er weinig vrachtverkeer is. Binnen de airco aan en de buitentemperatuur komt niet boven de 30 graden. Een stukje over de grens van Oostenrijk en 10 km van de autobaan af staan we nu op een P bij het kleine dorpje Weilbach. Het is half 7 en vandaag is het genoeg geweest, om half 8 uur is het 23 ° en er staat een flauw windje. Een zeer rustig plekje, we overnachten hier en gaan morgen naar Graz.
Groetjes Ina en Marinus

PS voor „nieuwkomers“ op het blog je kunt de foto‘s aanklikken dan rechts doorklikken en dan zie je ook de tekst.


Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Dame en Heer, Zo, de kop is er weer af. Mooi, nog de oude vakwerkhuizen in Blomberg, Duitsland. Een goeie beslissing van Michiel & Sandra om het huis weer gestalte te geven zoals het hoort, en ja inderdaad een hele klus om dit weer terug te brengen in de oude staat. Maar als het gereed is, dan heb je ook wat !! Hier in het Vleutense was het vanmiddag 32oC. Ik heb begrepen van de diverse weerlieden dat dit vooralsnog de laatste tropische dag zou zijn, voor wat het waard is denk ik dan. Dank je wel voor de mooie foto's Ina, en je verhaal. Nu zitten jullie alweer in Oostenrijk en morgen 'op' naar Graz. Wij wensen jullie een prettige voortzetting van deze reis. Groetjes, Peter en Wilna.

Peter Kee 2022-08-14 21:58:55

✔️🙋‍♀️💤

Louise 2022-08-14 22:59:28

Wat een werk dat huis!Jullie hebben gezien hoe het moet worden, nog niet klaar dus! Nou boffen jullie wel met de temperatuur, hier was het ook 32graden en later benauwd.Heel mooi dat Blomberg met centrum en wederom mooie foto's ervan.Goede reis naar het verre!

Marianne 2022-08-15 08:58:36

Wat een fijne start van jullie reis, langs familie lekker eten en bijkletsen. Het huis bewonderen zit midden in de renovatie maar wat een mooie gevel. De aanpak is: Duitse krunlichheid! Prachtig. Nu verder met jullie mooie reis en wij gaan weer mee genieten. Griekenland staat ook nog op onze lijst. Wees voorzichtig en de hartelijke groeten uit Groningen Pieter en Berta.

Berta Smilda 2022-08-15 09:58:41

Prachtig wordt de gevel 👌 erg mooi ❣️

Karin 2022-08-20 11:38:14
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.