Overtocht naar Santo Antao.

Kaapverdië, Ponta do. Sol

Allereerst wensen we jullie allemaal fijne kerstdagen en een heel goed en gezond 2020.
Vanmorgen werden we om kwart over 10 afgehaald en naar de boot gebracht.
De dame van het reisbureau charterde en betaalde een kruier voor de koffers die werden op het karretje het gebouw ingereden en we hebben hem niet meer gezien.Dat hadden we zelf ook wel kunnen doen, daarna de koffers de overvolle boot op gereden tussen de auto‘s door in bagage karren geplaatst.

Het is een overtocht van een uurtje,maar eer dat je dan van de boot af
bent en de auto hebt, papier ingevuld, auto gecheckt ben je een uur verder en ja hoor een „gewone“ Dacia Duster. De man die vanmorgen de Renault op kwam halen zei nog dat hij het jammer voor ons vond. Dit was dus echt niet nodig geweest. Want het was precies wat we vermoeden, ze konden geen ticket voor de auto meer krijgen. In het voorjaar notabene al geboekt speciaal er naar gevraagd auto mee de boot op , ja hoor geen probleem. De tickets voor de overtocht zijn toen reeds betaald!!! Wat een stelletje sukkels, en dan ook nog eens gezeur over 4wheeldrive die we ons niet wilden aan laten smeren. We hadden een auto die nieuw was en nog geen 1000 km had gereden. De Duster heeft al 46.000 op de teller staan en volgens Marinus gladde banden😡.

We vermoedden het gister al maar hebben geen zin om er nog over te discussiëren, ons te ergeren etc. We laten het allemaal maar over ons heen komen er zijn ergere dingen maar dan denk je dat je het goed georganiseerd hebt. De jongeman van dit verhuur bedrijf was erg behulpzaam en sleepte onze koffers paar trappen op vanaf het haven gebouw naar de straat.

We kwamen dus met de boot aan in Porto Novo aan de zuidkant van het eiland en moeten naar Ponta do Sol. Je kunt midden over het eiland door de bergen en er is een route langs de oostkust. Wij kiezen voor de route door de bergen.

Beide routes zijn ruim een uur rijden, maar wij doen er 2 uur over. Stoppen regelmatig om foto‘s te maken en even wat te drinken en eten. Geweldig wat een mooie route met adembenemende uitzichten, voor al het 2e stuk als je weer afdaalt. In het midden van het eiland kom je door 4 kleine dorpjes, hier is het geen luxe wat je ziet.
Het zuidelijke stuk is nog vrij kaal maar wel met bomen langs de weg, hoe hoger we komen hoe groener het wordt, een prachtig landschap.

In Ponta do Sol zitten we in het B&B Coracaopontadosol.com van een Belgisch echtpaar Wim en Hilde. Google het maar eens ze hebben een mooie Nederlandse webpagina.We hebben een prachtige kamer met overdekt balkon met mooi uitzicht over Ponto do Sol. We hebben al even gezwommen in het zwembad, wat een toplocatie 👍👍👍
Groetjes Ina en Marinus


Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Goedemorgen deze eerste kerstdag! Ook deze foto zie er weer mooi uit, vooral dat zonnetje! Heerlijk om daar te zijn, geniet maar lekker. Het ziet er lekker rustig uit. Ik ben benieuwd wat jullie kerstdiner is?

Simone 2019-12-25 09:46:32

Ook jullie prettige kerstdagen gewenst. Mooie fotos hoor. Ik heb de indruk dat het 2e eiland veel mooier en groener als het vorige is. Geniet van het weer. Hier is het grijs en regenachtig.

Sandra & Michiel 2019-12-25 10:07:32

Mooie kerstdagen Ina en Marinus. De omgeving isin ieder geval prachtig. Merken jullie daar ook nog iets van enige viering van Kerst?

marrian en karel 2019-12-25 14:26:39

Prettige feestdagen. En die Duster ga je nog wel waarderen. Fijne hogere instap, daarom alleen al👍

George Thoonsen. 2019-12-25 22:35:11

Hi Marinus & Ina, Jullie hebben in ieder geval de overkant gehaald en aangeland in Santo Antao. Jammer dat het toch tot een autoruil heeft moeten komen. Ook jullie wil ik (mede namens Wilna) graag fijne kerstdagen toewensen. Ik hoop van harte dat jullie ook van dit eiland kunnen genieten want de 20 dagen zijn nog lang niet om. Hoop dat de pijnlijke plek in je zij nu weer is afgenomen. Wat heb je naast je verhaal ook weer prachtige fotootjes 'getrokken' !!. Genieten dame en heer, ik hoop dat het weer een beetje blijft meezitten. Wij hadden hier in Nederland ook een mooie dag ( met een zonnetje). Groetjes van Peter.

Peter 2019-12-25 22:36:47
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.