Op weg naar Kroatië

Slovenië, Pivka

2-9 We rijden verder langs de Soca naar Nova Gorica dat weer bij de grens met Italië ligt. Hier plaatsen we weer wat geld op de Darsgo box omdat we tot Postogna een stukje autobaan gaan rijden. Als we de snelweg afgaan is het mega druk op de weg van en naar Postogna, onbegrijpelijk het is natuurlijk weekend en misschien zijn heel veel vakanties voorbij?

We staan nu op een nieuwe CP(met voorzieningen € 24)in Pivka bij het museum Park van Militaire geschiedenis. Het museum is in de voormalige Pivka kazerne uit 1930. Het bezoek aan het museum is inclusief de CP prijs. Dit is niet echt ons ding dus achter in de middag als het wat rustiger is gaan we maar een kijkje nemen.

Met een folder in het Nederlands gaan we achter in de middag naar binnen. Er zijn een aantal paviljoens volgestouwd met oorlogs voertuigen, artillerie en vliegtuigen. In paviljoen A is ook een tentoonstelling over het proces van desintegratie van Joegoslavië en de Sloveense onafhankelijkheid.

Je kunt er een onderzeeër zien en er is een simulator van een MiG-21 en een Spitfire, op afspraak en onder begeleiding te proberen. Ach ik zei het al het is niet ons ding en je beseft ook, dat er niks veranderd is.

De info van P4N blijkt ook niet helemaal te kloppen, WiFi werkt alleen in en voor het gebouw. Eigenlijk dingen die natuurlijk helemaal niet van belang zijn, we staan hier goed, rustig en met uitzicht.

3-9 Het laatste stukje Slovenië, een drukke 2 baans doorgaande weg. Ook nu nog druk. Bij de grens met Kroatië begint de autobaan die je snel naar de kust brengt naar Rijeka, weer een druk stuk kust na Crikvenica neemt de drukte wat af en hier beginnen de kleine campinkjes langs de kust te komen.

Bij de 2e vinden we een mooie plek met uitzicht, een camping met vrij hoge plateaus zodat iedereen mooi uitzicht heeft; Kamp Odmoriste Leso. Wij zijn er om 12 uur en dan valt er meestal iets te kiezen, dat merken we als er achter in de middag diverse campers binnen komen.

Er is niks bij de camping, geen winkel, restaurant en het inemini strandje is een kleine baai met een plateau, we vinden het prima. Wij zijn geen strandzitters maar kijken wel graag uit over het water, we wonen niet voor niks aan het water 😉 ! Achter in de middag gaan we even zwemmen.
Groetjes Ina en Marinus

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Tsja, de keuze voor de CP in Pivka met een oorlogsmuseum. Wel een slimme set van de bedenkers, om de prijs van de CP per nacht te koppelen aan een bezoek aan het oorlogsmuseu., Dat levert vast een flink aantal extra bezoekers op. Wat er in het museum staat en hangt ziet er wel redelijk verzorgd uit. Maar ja als het je ding niet is, dan sta je weer gauw buiten. Wel hebben jullie eenmaal weer onderweg een mooie plek gevonden om wat tijd en de nacht door te brengen op een camping met diverse plateaus, wat het gemakkelijk maakt om van het uitzicht te genieten. Wij wensen jullie voor het volgende stuk een 'goede vaart' Groet van P&W.

Peter Kee 2023-09-04 07:05:01

Ja dit is wel wat anders dan het Kalf; mooie natuur.

Margot 2023-09-04 08:53:09

Niet jullie ding, toch aardig gefotografeerd … voor de liefhebber, zeg maar? En je bent effe van de straat 😉 Mooi plekje, mooie kleurtjes zorgen toch voor de juiste sunset-sfeer🌅

Louiza 2023-09-04 10:41:48

Pivka, de naam kwam mij bekend voor. En ineens wist ik het, wij hebben in 1983 gekampeerd op de camping in Pivka. Het heette toen nog geen Slovenië maar was gewoon een dorpje in Joegoslavië. Het militair museum, ik kan het mij niet herinneren maar we zijn er niet geweest in ieder geval. Mijn ding zeker ook niet. De foto's zijn weer prachtig en het weer ziet er wat beter uit. Nu lekker genieten en ik kijk uit naar het volgende reisverslag.

Kees Koele 2023-09-04 22:06:30
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.