Camping Olimpo

Italië, Cefalù

17-6 We waren begin van de avond naar beneden gefietst, maar het restaurant ging pas 8 uur open, dus toen maar beneden langs door naar Porticello, 2 km verder. Daar waren bij de haven genoeg restaurants die al wel open waren. We willen beslist voor het donker wordt terug zijn ivm wegen vol met gaten. Het is gezellig druk met wandelende mensen en spelende kinderen. Op de camping geen weekenddrukte alleen wat meer mensen bij de vaste kampeerders maar die staan meer boven aan.

18-6 Vroeg de was al gedaan het voordeel van zo’n grote plek ruimte genoeg om het op te hangen.Vers brood gekocht in Porticello en daarna door gefietst naar Capo Zafferano. Maar voor en voorbij de camping staat de weg vol met geparkeerde auto’s en gaat men naar het strand. Toch even een kijkje nemen, vlak bij ons is een lange trap naar beneden.
vreselijk zo druk.

Bij de kaap is het weer een steil weggetje naar beneden, hier is een georganiseerd strand ook druk. Wij gaan verder en fietsen via het “wandelpad” naar de vuurtoren en het kapelletje. Er staat een algeheel verbodsbord maar er rijdt van alles, af en toe een auto, motor en nog een fietser. Regels worden hier ruim geïnterpreteerd. Op het eind van de kaap is het heerlijk rustig met een klein windje en nu 28°.

We gaan weer terug, heerlijk de rust op de camping, uitzicht en een klein windje prima uit te houden. Begin van de middag gaan we bij de inham van Sant Elia kijken om wat te eten, het is mega druk, gauw weer weg. Ik had niet verwacht dat het hier zo druk zou zijn ongelooflijk en al die geparkeerde auto’s, chaos. Door naar volgende leuke plekje bij de werf in Porticello, daar staan de tafels en stoelen opgestapeld onder plastic???
Dan maar weer naar het plein, prima rustig plekje met uitzicht op de haven.

Terug naar de camper en tijd voor siesta op ons heerlijke plekje, qua temperatuur prima uit te houden met het kleine windje. Morgen gaan we weer verder.

19-6 Vanmorgen aangekomen op camping Costa Ponente bij Cefalu. Er zijn hier 2 campings naast elkaar maar deze heeft een zwembad. We staan niet in het eerste straatje met uitzicht op het zwembad en zee maar net daarachter. Alhoewel we nu wel het uitzicht hebben. Plek voor ons is gereserveerd en daarnaast waar de tafel met stoelen staat is deze nacht weg omdat hij een problemen met zijn camper heeft.

We blijven hier nu tot dat we van de week de overtocht naar Livorno hebben. We hebben speciaal voor Livorno gekozen omdat Genua een ongunstigere aankomst heeft nl 18.00. We kennen de situatie daar, voordat je van de boot af bent en de stad uit bent over tig viaducten dan is het nog een stukje rijden voor je bij een overnachtingsplek bent. Nu komen wij om 14.00 aan, het is ook een andere maatschappij, nl Grimaldi, de tocht is korter maar duurder dan naar Genua.
Groetjes Ina en Marinus.


Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

De herinneringen zijn gemaakt ❤️. Jullie hebben ‘het stalen ros’ (met ondersteuning 😏) meer gebruikt dan vorige reizen?! Heerlijk om dit mooie eiland op je gemak te ontdekken en ervaren. Vanuit Livorno rustig huiswaarts of hebben jullie nog specifieke plannen? Hoe dan ook: geniet van alle komende ervaringen.

Peter 2023-06-19 12:22:48

Super, echt vakantie! Heerlijk 🥰

Simone 2023-06-19 13:23:26

Jaloersmakend! Oké, niet die (weekend)drukke stranden 🤣 maar verder weer heel mooie plaatjes. Leuk die ene meeuw, op de route naar de vuurtoren! Lekker plekje nu tot vertrek naar Livorno. Flinke tocht! Hoe lang? Liefs 💋💋

Louise 2023-06-19 14:35:00

Smalle strandjes, dan zit je al gauw op elkaars handdoek!

Mike 2023-06-19 14:58:21

Wat prachtig jullie foto van het plein in Porticello. Leuk ook het kapelletje met opschrift. Als ik zie hoe gezellig jullie aan tafel zitten met zicht op de haven, moeten jullie welhaast nog steeds genieten van Sicilië. Toch een bijzonder stukje Italië !! Groet van Peter & Wilna

Peter K. 2023-06-21 22:38:41
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.