Lefkas -2-

Griekenland, Kariotes

Na 3 dagen zijn we van camping Desimi “verhuisd” naar camping Kariotes Beach. We staan hier nu voor de 3e keer, ik zei het vorig jaar al het woord beach slaat nergens op geen strand te zien hier, wel een zwembad. We staan weer net als vorig jaar vooraan met uitzicht op het zwembad, op gras en volop ruimte om ons heen. Voorlopig houden we het hier wel weer even uit, vlak bij de hoofdstad wat we een gezellige plaats vinden.

Lefkas is lange tijd in Venetiaanse handen geweest, zij bouwden bij de hoofdstad een groot fort het Santa Mavra ter bescherming tegen piraten. Tijdens die periode waar 3 Italiaanse familie over het eiland regeerde was het een redelijk rustige periode. Tot de Turken in 1479 het eiland in bezit namen. Heel veel Lefkadianen werden gevangen genomen en als slaaf verkocht in Smyrna en Constantinopel. De Turken werkte prima samen met de vele piraten die op hun beurt weer de Venetiaanse schepen enterde en leegroofden om hun waar weer aan de Turken te verkopen.

Roerige tijde waar het eiland wisselend in handen was van de Venetianen of de Turken. In 1779 kwam het in bezit van de Fransen, nl Napoleon. Daarna kwam de Russische overheersing en maakte het eiland deel uit van de United states of the Seven Ionian Islands. Vanaf 1809 vielen alle Ionische eilanden in handen van de Britten die de eilanden regeerden tot 1864 toen de eenwording van Griekenland een feit werd. Lefkas was vanaf dat moment Grieks.

Donderdagmorgen op de fiets naar de stad op zoek naar een kapper, ik weet dat er hier diverse zitten maar het was toch weer even zoeken in de vele straten. Gelukt, zaterdagmorgen een afspraak. Toen een kleine wandeling door de stad, de oude binnenstad is autoluw. Een leuke stad om te winkelen als je dat wilt.

Natuurlijk zijn hier ook toeristen maar je hoort toch voornamelijk Grieks praten. Een prettige sfeer en geen gelikte stad, vele winkels zien er mooi uit maar als je omhoog kijkt zie je nog de oude golfplaten constructies van na de grote aardbeving in 1953.

We lopen een aantal kerkjes binnen, nieuw voor ons was de privé kerk de Pantocrator in de hoofdstraat. Ik zag ook dat er toch een beperkte opening is in het weekend van 19.00 tot 21.00. Het was toeval want men was in discussie over restauraties. De Agioi Anargiroi vind ik de mooiste, de vlak bij gelegen Panagia ton Xenon hebben we nog nooit open gezien misschien zondag even proberen.

Na een cappuccino op een terras en alles even gade geslagen te hebben, terug naar de camping voor de grootste hitte komt. Ik lees op internet temperaturen van boven de 40°, dat hebben we gelukkig nog niet gehad. We komen tot 36-37, afzien, ‘s middags echt je gemak houden.

Koken is deze dagen ook geen optie, we gaan vanavond bij 7 Islands eten in Lyghia hier vlak bij, goede keuken en je zit er leuk aan het water. We gaan op tijd heen om half 8 al, dan krijg je nog een tafel als je niet gereserveerd hebt.

Vanmorgen weer op tijd naar de stad, nu langs de boten aan de kade gelopen, natuurlijk ook hier Nederlanders. Dan weer een terrasje in de hoofdstraat, nu loop je hier ook nog prettig met wat schaduw. Boodschap bij de AB supermarkt en gauw het zwembad in, het wordt een beetje saai maar het is even niet anders met de hitte.
Groetjes Ina en MarinusGeschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Boodschap, terras, zwembad, uit eten, siësta, praatje, beetje lezen enz. enz. Och, van ‘saaie’ momenten kan je ook erg genieten…… Heerlijk zo’n relaxt leven.

Peter van Tol 2021-07-30 12:33:47

Alles beter dan hier 😊. Geniet nog maar lekker. Alles rustig aan. Groetjes, Karin

Karin 2021-07-30 16:06:52

Hi Ina en Marinus, in tegenstelling tot de plek waar jullie nu verblijven, is het hier vandaag op z'n warmst 17 hele graden, haha!! En straks gaat het weer regenen evenals ( bij ons) vanochtend en vanmiddag al een paar keer. Het is niet anders we zullen het ermee moeten doen. De oude straatjes in de stad en ook de camping waar jullie verblijven, zien er gemoedelijk uit. Jullie vermaken je nog wel even op het eiland met zijn bewogen geschiedenis denk ik zo!! Groetjes, Peter, en ook groetjes van Wilna.

Peter & Wilna 2021-07-30 17:03:49

Mooie foto's. Echte Griekse omstandigheden. Heerlijk@

Mike 2021-07-30 21:02:25

Niet te veel reclame maken hoor, voor de stad!😜😊💙

Louiza🧿 2021-07-31 15:58:16
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.