Blankenheim

Duitsland, Blankenheim

29-12 We rijden eerst naar Nettersheim, een dorpje in een dal aan de Urft. Hier lag ooit een tropisch rif en daarom worden er nog steeds fossielen gevonden. We maken een kleine wandeling, het dorp stelt niet veel voor, wel lopen er wandelpaden langs het beekje de Urft en er is een Naturcentrum. Overal hier in de streek zie je de restanten/sporen uit de Romeinse tijd. Hier lag ooit een Romeinse nederzetting aan de Via Agrippa die liep van Keulen naar Trier.

Dan rijden we naar Blankenheim,hier ontspringt in het centrum de Ahr, we zijn hier in het Ahrgebergte.
Vlak bij het centrum is een CP met voorzieningen, water en betaalautomaat zijn buiten gebruik maar de stroompalen werken wel met muntjes.

We gaan eerst in het centrum bij Bistro Landlust wat eten en maken daarna een wandeling door het Middeleeuwse stadje. Het is rustig er zijn een paar winkels, een verschil met gisteren maar toen was het ook mooi zonnig weer. Nu is het droog met af en toe wat motregen maar dat stelt gelukkig niet veel voor.

Ook hier weer veel vakwerkhuizen en in het centrum is een klein gebouwtje waar de bronnen ontspringen .Vlak bij ziet de “brugheilige” Nepomus vanaf zijn sokkel toe hoe de bronnen zich hier verenigen.
Groetjes Ina en Marinus.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

“Volgens de eigenaar rijden ze prima …” Dat wil je toch uitproberen! Kon dat niet?😁🤣 Lekkere lap flammküchen … krijg trek, ik ga wat eten! Groetjes 💋

Louise 2023-12-29 18:09:58

Wat een mooi Middel Eeuws stadje Marinus & Ina, Wat mooi dat de brug een brug heilige heeft die de bronnen verenigd. Ik ben ooit in Blankenheim geweest op de bromfiets, ik was toen 19 jaar oud en in mijn herinnering zag het er toen behoorlijk verveloos uit dit in tegenstelling wat ik nu op je foto's zie Ina. In die jaren is mij Nepomus niet opgevallen hoewel hij daar vast al op een sokkel stond. Flamkuchen gaat er altijd wel in, de Semmelknódel heb ik helaas geen herinneringen aan.Prachtig de garage met antieke auto's die er wonderbaarlijk mooi gerestaureerd uitzien. Een plaatsje dat uitnodigt om er even rond te lopen. Goede voortzetting van jullie reis toegewenst. Peter & Wilna.

Peter Kee 2023-12-30 00:16:23

Interessant om de oorsprong van de Ahr eens te zien. Vorigen jaar is stroomafwaarts bei Ahrtal het halve dorp door hoogwater verwoest en weggespoeld. Watersnoodrampen kennen ze in Duitsland ook... Lekkere Flammkuchen trouwens. Zat er nou ook radijs op??

Michiel & Sandra 2023-12-30 19:21:42
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.