Malmedy

België, Malmedy

28-12 We rijden België weer in en gaan naar Malmedy, nog geen uurtje rijden.We doen wat boodschappen en proberen LPG te vinden wat niet lukt.We staan nu op de CP met stroomvoorzieningen niet ver van het centrum. Tegenover de CP is een pad en dan ben je zo in het centrum, eerst naar de VVV voor info oa welke bus naar het Chateau de Reinhardstein gaat.

Op Google maps staat nl een bushalte bij het stuwmeer, de dame van de VVV begroet ons met een keurig: Kan ik u helpen, nou nee dus. Na heeeeel lang op de computer gekeken te hebben zegt ze dat er vandaag geen bus gaat en morgen ook niet????? Het is hier 11 km vandaan wij zullen toch niet de eerste zijn die hier naar informeren. We zien wel een goed info boekje: Op speurtocht door de geschiedenis.

Dan maar een wandeling door de stad, eerst de kathedraal de belangrijkste bezienswaardigheid van Malmedy. Wat een treurnis gauw er weer uit. Naast de kathedraal is het voormalige klooster: het Malmudarium. Er worden allerlei activiteiten gehouden, het is een interactief en ludiek centrum (?) voor alle leeftijden en de schatkamer van de kathedraal is er binnen. Geen zin in, we slaan het over.

Op het plein in het centrum staat bij de Obelisk een kleine schaatsbaan.
Door het centrum slingert zich een lange file van auto’s. Wij lopen een stuk de heuvel op om de kruisweg te vinden maar het is onduidelijkheid troef. We slaan het over en lopen langs de oude stadsmuur naar beneden naar de eerste brug van Malmedy over de Warche de Outrelepont.Een stenen brug met 7 bogen met een standbeeld van Johannes Nepomucenus(Link met de Karelsbrug in Praag).

In het centrum tegenover de kathedraal staan wat mooie historische gebouwen. Wij lopen weer terug naar de CP, het is snijdend koud ondanks dat de temperatuur 9° is, tijd voor de Glühwein.

We verdiepen ons nog in de route en parkeergelegenheid bij het kasteel en zien er toch van af na een en ander op internet nagekeken te hebben. ‘S zomers zou het een ander verhaal zijn.

Nee voor ons heeft Malmedy het niet, op de ANWB route kaart staat het met een rood kader van bezienswaardig, terwijl dit niet bij Monschau is.
Ja er ligt hier veel geschiedenis van de 2 wereldoorlogen.
Wij gaan morgen Luxemburg in,
Groetjes Ina en Marinus

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Glaasje(s) glühwein als hoogtepunt van de dag?! In alle verslagen lees ik dat jullie veel met de ‘benenwagen’ doen. Dat is wel eens anders geweest toch?? Fijn dat het weer een stuk beter gaat. Hou vol! Fijne tijd samen.

Peter 2022-12-28 20:13:39

Zeker na Monschau valt Malmedy tegen. Wij hadden het ook vlug bekeken......

Fred & Els 2022-12-28 20:33:25

Ben benieuwd wat jullie in Luxemburg allemaal gaan zien. Alvast een goed 2023. gr. Edso

Edso 2022-12-29 07:30:43

Inderdaad triest. Hebben onze zuiderburen het daar helaas niet op orde en zit het weer ook niet mee. Zal voor jullie duimen dat het weer beter wordt.

Mike 2022-12-29 09:55:15

Nou, dat hadden jullie snel bekeken😉 En door! Balen van die bus. Evengoed een hoop (sombere) plaatjes geschoten. Zelfs een beetje “Arta-gevoel” bij de brug. Het weer is ook echt niks, alhoewel hier na weer een boel regen, de zon zich even laat zien. Hoera! Maar het houdt jullie van de straat. Hopelijk Luxemburg beter🙋‍♀️💋

Louise 2022-12-29 13:06:34

Hi Marinus en Ina. Jammer dat Malmedy wat tegenvallend was voor jullie. Niet te geloven dat jullie daar geen LPG konden verwerven. Dat is toch nog steeds niet overal verkrijgbaar. Dat er een paar dagen geen bus naar Reinhardstein gaat is ook al geen reclame voor een toeristenstad die zichzelf respecteert!! Maar....ze hebben wel een brug die wat op de Karlsbrucke in Praag lijkt met een afbeelding van de beschermer van Bruggen en binnenschepen, ook niet geheel onbelangrijk !! Ik hoop dat jullie in Luxemburg weer wat aan jullie trekken komen v.w.b. hetgeen waar jullie belangstelling naar uit gaat. Heb het samen goed en wij P&W willen jullie alvast een mooie jaarwisseling toewensen en een komend jaar zonder of maar weinig fysieke problemen voor beiden. Groet van P&W

Peter Kee 2022-12-29 15:21:31

Het is inderdaad triest allemaal,zijn er,behalve in de rijdende auto’s dan,wel mensen?Ik zie ze nergens staan of lopen? Het is voor jullie te hopen dat Luxemburg er wat beter z’n best voor doet! Goede jaarwisseling en veel gezondheid gewenst! Groet van hier

Marianne 2022-12-29 21:13:13

Met de fiets via de ravel die langs de camperplaats loopt is het kasteel te bereiken. Dat hebben we gedaan. Enkel ligt een burcht altijd op een hoogte en dat is altijd lastig.

Myriam 2022-12-30 18:56:38
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.