Zillertal

Oostenrijk, Kaltenbach

Zaterdagmorgen om 9 uur vertrokken richting Zillertal, we gokken het maar.Niet de gunstigste dag om te vertrekken en helemaal het Zillertal niet in. We willen naar Camping Hochzillertal vooraan in het dal, waar we in 2016 ook stonden en wat ons goed bevallen was. Het is totaal maar 34 km , 20 het dal uit vanaf Achenkirch en dan nog maar 14 km het Zillerdal in. Bij de kruisingen in het Inndal met de B171 en het dal in, staat het helemaal stil, we hadden ook al op de radio gehoord dat er geblockt toegang tot het dal werd verleend.

Bij een grote supermarkt gaan we boodschappen doen en koffie zetten, we staan heerlijk in het zonnetje en ach we hebben de tijd. We zijn om 12 uur op de camping en gelukkig is er plaats. Het is heerlijk weer en we zitten buiten een broodje te eten en later koffie te drinken.Prima keus om weg te gaan, we hadden het in Achenkirch wel gezien. Dit is een eenvoudige camping zonder gasaansluiting, maar in het plaatsje Uderns,3 km voor Kaltenbach is een tankstation met LPG. Een van de weinige in Oostenrijk.En we zitten hier op maar 560 m hoogte wat met de kou 's nachts scheelt.

Zondag gaan we met de trein naar Mayrhofen een ritje van ruim een kwartier. Het is een smalspoorboemeltje dat ook vlak langs de camping gaat maar last heb je hier niet van. Het is een leuk ritje met zeer veel stops.

Mayrhofen is super toeristisch waar heel veel Hollanders zitten.Het is zondag dus veel winkels zijn dicht. Maar de terrasjes zitten vol, het lijkt wel lente zulk heerlijk weer. We kijken bij een autorace op besneeuwd circuit, het gaat om tijd horen we. En heel merkwaardig er rijdt ook een auto waar een skiër naast/achter hangt.

We gaan naar het eind van de hoofdstraat waar 2 grote gondels de skiërs omhoog brengen, naar 2 verschillende skigebieden. Bij de grootste, de Ahornbahn is een heerlijk terras in de zon. Een heerlijke plek voor een lunchpauze.Als we om 3 uur weer terug zijn kunnen we nog net buiten in de zon koffiedrinken.

Maandag weer een prachtige dag, we gaan met de bus van 12 uur naar de piste. Hier rijden de bussen gelukkig frequenter. We hadden het zaterdag al gezien bussen vol met scholieren, het is dus erg druk. Ook veel ouders met jonge kinderen. Hoe hoger je komt hoe rustiger, het is een leuk skigebied dat verbonden is met Hochfügen. De nieuwe lift die je bij een restaurant-hotel brengt ligt prachtig. Albergo met Italiaanse kaart, ziet er allemaal goed uit, wij houden het bij koffie met wat lekkers.
Als we naar beneden gaan zijn we net op tijd voor de bus van 4 uur. Slechts 1 halte gaan we mee dan zijn we er al weer. Zo'n middag is net genoeg voor mij, morgen de knie maar weer wat rust gunnen.

Dinsdag onze laatste dag hier, we maken wat schoon, doen de boodschappen en leveren de skipassen weer in. Het is weer prachtig weer en zitten buiten in het zonnetje een broodje te eten. Daarna maken we een kleine wandeling naar Stumm aan de andere kant van de rivier. Vlakbij ons is een loopbrug, en een wandelpad.

Het dorp is ook een vakantiedorp met veel hotels, pensions etc. Maar het is net even meer dan Kaltenbach dit stelt als dorp helemaal niets voor. Geen autentieke elementen op de dorpsbron na, Stumm heeft nog een echt slot. Het is privé bezit en niet te bezoeken. Overal op de terrassen bij de restaurants/hotels zitten mensen het lijkt wel lente. Als we terug zijn kunnen we ook nog voor de camper koffie drinken, we hebben tot half 4 de zon. Morgen gaan we naar Italië.
Groetjes Ina en Marinus.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Volgens mij gaat er iets mis bij mij ! Wat heerlijk dat jullie zo genieten van het "lente-zonnetje" en wij kunnen weer kijken naar die prachtige foto's. Gaat de reis huiswaarts of nog naar Italie ? We zien het wel groetjes van ons Adrie en Arthur.

Adrie en Arthur 2019-02-19 17:44:38

Prachtige fotos, ook die koffie met gebak spreken ons erg aan!😉 Voor de rest moeten we zeggen, blijven genieten! Wij genieten ook een klein beetje mee.👍

Rik & Els 2019-02-19 17:52:04

Hi Ina & Marinus, Zo te zien vermaken jullie je wel. Mooi weer, behoorlijk openbaar vervoer en lekker eten. Dan hebben we het nog niet eens over de koffie, bij de Albergo met Italiaanse kaart weten ze er vast raad mee. Goeie reis naar Italië toegewenst en bedankt voor de mooie foto's !!

Peter 2019-02-19 23:04:03
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.