Ciovo

Kroatië, Žedno

Toen we vanmorgen aan de koffie zaten kwamen onze Oostenrijkse camperkennissen al de camping opgelopen. Zij zijn ook op weg naar Griekenland. We hebben elkaar al diverse keren ergens in Griekenland getroffen en hebben het hele jaar door appcontact. Na even bijgepraat te hebben gaan wij met de fiets naar Ciovo voor een rondje over het eiland.

Eerst naar Slatine in het oosten van het eiland, daarna willen we via het binnenland naar de westkant. We hebben bij de VVV een fietskaart gehaald waar diverse routes op staan. Prachtig kaartje helemaal aangeven wat de moeilijkheidsgraad is aantal kilometer en stijgingspercentages op de diverse plekken. Er zijn 5 routes waarvan er 3 ook gedeeltelijk offroad gaan. Wij kiezen voor alleen maar gewoon over de weg, klein probleempje er staan nergens borden, overal zie je smalle kleine weggetjes.

Bij Slatine 2 keer fout gereden, steil de berg op wat het kaartje aangaf, fout, komen we ergens boven op een helicopterplateau. Via aanwijzingen van iemand vinden we toch de weg maar verderop bij het plaatsje Zedno weer de verkeerde weg genomen. Dan maar weer via de noordkusten naar Okug Gronji om iets te eten. Het seizoen moet nog echt beginnen, veel is er nog gesloten.

Vandaag weer met de fiets naar Ciovo, nu voor een rondje over de westkant van het eiland. Bij Okrug Donji zien we aan de overkant de camping, nou ja wij weten waar het is anders is het toch te ver weg. We fietsen naar de westpunt van het eiland naar Punta Okrug, leuk plekje met wat huizen en klein strandje. Het eiland staat vol met euphorbia, heb je het ooit in je tuin gehad krijg je het ook nooit meer weg. Verder staat er nu veel in bloei en bij de huizen ruik je overal de zoete geur van jasmijn.

Hier zien we toch een paar keer een fietsroute bordje staan met een nummer maar de nummers staan weer niet op de kaart. We proberen het een keer maar al gauw komen we op echte mountainbike weggetjes. Dat gaan we niet doen, we vinden toch de gewone asfalt weg naar Zedno, midden op het eiland, en maken zo het rondje af.

Na nog een een klein rondje door de oude stad , het is er erg rustig vandaag.In de loop van de middag zijn we terug, morgen vertrekken we weer. Er is regen voorspelt dus een goede gelegenheid voor een reisdag. Renate en Harry vertrekken ook die gaan naar Dubrovnik. Wij zijn hier al 2 x geweest en slaan het nu over. Grote kans dat onze wegen zich nogmaals kruisen, we zien wel. Onze volgende bestemming wordt Herceg Novi bij de baai van Kotor in Montenegro.
Groetjes Ina en Marinus.


Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Hallo ihr beiden, wieder eine tolle Route mit neuen Eindrücken ausgesucht! Sehr schöne Fotos. Alles dort sieht sehr "entschleunigt" aus. Wir wünschen euch noch frohe Ostern und alles Gute auf der Reise. Viele liebe Grüße Johanna & Wolfgang

Johanna & Wolfgang 2019-04-22 18:05:21

Zo snel al weer een verslag, en wat voor eentje !! Wat opvalt is toch de prachtige vegetatie onderweg en de bomen die verkoeling geven. Het schilderachtige haventje van Punta Okrug zou ik zo willen tekenen of schilderen, ronduit prachtig. Alweer jullie 8e dag. Groetjes van Peter en Wilna

Peter. 2019-04-23 08:02:31

Inderdaad prachtig en zeer rustig zo te zien! Is genieten!👍😎👌

Rik & Els 2019-04-23 08:26:04

Wij hebben heel wat keren op het eiland Ciovo in Arbanija een appartement gehuurd Met uitzicht op de helicopters aan de overkant van het water En vanuit Slatine met de boot naar Split Goede reis nog

Koos en Ria 2019-04-23 18:37:17

Schitterend al die bloeisels! Bevalt je fiets? Ik zag ‘m staan!

Louise 2019-04-25 16:59:43
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.