Lofer

Oostenrijk, Lofer

Donderdag een zonnige dag met een beetje sluierbewolking, prima dag om te skiën. We gaan met de bus van 11 uur naar het dorp. De sneeuwcondities zijn goed, nergens ijsplekken gezien. Er is een nieuwe 8 persoons lift de Senderexpress.Het is alleen druk bij de familyexpress, er zijn natuurlijk heel veel kinderen. De hele maand februari zijn er schoolvakanties, het is omdat ik 5 februari een afspraak bij de oogarts had anders waren wij natuurlijk eerder vertrokken.

Na 3 uur houd ik het voor gezien, de knie begint wat te zwabberen, ik val ook 1 keer gelukkig in losse sneeuw, maar toch een teken om te stoppen. Nog even wat drinken op een terras en dan gaan we het laatste stuk met de lift naar beneden om de knieën te sparen,bij het dal is de sneeuw vaak papperig ivm de hogere temperatuur.

We kunnen net met de bus van 3 uur weer terug, het was niet lang maar ik ben wel geweest en de periode rond het middag uur is qua weer ook het mooist. Het uitzicht over de besneeuwde bergen is prachtig met dit weer.

Vrijdag een regenachtige dag, we houden maar een rustdag, wat lezen, als het bijna droog is halen we wat boodschappen. ’s Middags wordt het weer iets beter en gaan we lopend naar het dorp. We lopen dan naast de Loipe door het veld aan de andere kant van de weg naar het dorp. Maken een kleine wandeling door het dorp en gaan weer met de skibus terug naar de camping.

Vanavond hebben we op de camping bij het hotel/restaurant gegeten ivm mijn verjaardag morgen. Morgen vertrekken we weer en dan moeten we maar weer afwachten waar we terecht komen. In ieder geval op een voor ons onbekende camping en onbekende plaats!
Groetjes Ina en Marinus

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Weer genoten van de foto's. Alvast GEFELICITEERD!!!!!

Fred en Els 2020-02-14 20:10:27

Gefeliciteerd Ina, dat je nog heel veel mooie reizen mag maken.

Marrian 2020-02-15 10:20:45

Ina, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Wat lijkt mij dat een zaligheid om te kunnen skiën. Met het zonnetje erbij heb je een mooi uitzicht. Dit is genieten maar je moet natuurlijk niet vallen. Groetjes José

José 2020-02-15 11:17:54

Alvast proficiat> Verstandig om op tijd te stoppen met skiën, scheelt een hoop ellende als het fout gaat. Als ik schaats moet ik soms een groepje/treintje op de kunstijsbaan verlatene omdat mijn benen beginnen te trillen.

Mike 2020-02-18 20:36:40
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.