Igoumenitsa - Bari

Italië, Bisceglie

Het omboeken ging vlot, Ancona zat vandaag vol, maar voor Bari was er plek, we hebben het meteen maar gedaan. Fijne tijden vertrek 23,59 en volgende ochtend in Bari. Maar toen kwam het gedoe, we moesten een euplf app downloaden ons aanmelden, inloggen en het formulier invullen. Dit moesten we alle 2 op onze telefoon doen. Nee papieren formulieren van de Attica group, die we thuis al uitgeprint hadden, was niet meer goed, nieuwe regels?

Alhoewel het stil was zei de dame van Superfast dat ze het druk had en was weinig behulpzaam, we waren de enigste bij de bali. We kregen het niet voor elkaar en als ik mijn IPhone voor haar hield met het scherm riep ze steeds maar dat ik back in het systeem moest maar het lukte niet ook niet bij Marinus. We kwamen steeds op hetzelfde uit, ja dat heb je als je “digibeet” bent 😉.

Toen hij bij Anek ging informeren, is hetzelfde bedrijf, gaf deze mevrouw de tip om naar een meisje in het café te gaan die kon wel helpen.
En inderdaad maar die was er nog best een tijd mee bezig, veel info invullen tot de geboorteplaats aan toe. Ze deed dit op mijn IPhone en gelijk ook Marinus erbij, volgens haar was het als familie ingevuld en hoefde het dus niet op 2 toestellen.

Het is toch van de zotte dat als je geen IPhone of smartphone hebt, en dan ook nog beiden, kun je dit niet voor elkaar krijgen.
Later bij het strand rustig even nakijken bleek de helft er ook niet in te staan. En dan te bedenken dat we onze QR code op internationaal gezet hebben waar alles in staat tot telefoonnummers aan toe.
Enigste info die ze moeten hebben is bootnaam, haven vertrek en aankomst en tijden.

Gauw naar het strand, Drepanos Beach vlak bij, druk natuurlijk, maar toch even 2 x gezwommen. Later in alle rust op het strand leest Marinus op de info van de app dat het PLF elektronisch kan of geprint, dit is toch niet te geloven. We zagen ook diverse mensen in het gebouw met het formulier(?) lopen. Vlak voor de stad nog even lekker een hapje gegeten, soms zit het weer mee.

‘s Avonds bij het inchecken zaten er gelukkig andere mensen, het formulier werd door gescrold, er werd nog wat gevraagd en ja het was goed pffffffff. Later horen we bij de haven van een Duitse camperaar precies hetzelfde verhaal. Voor de geïnteresseerden dit is hem : app.euplf.eu

De boot had 1 uur vertraging, gauw de oordoppen in, slapen en uitslapen! 11 uur Italiaanse tijd rijden we de boot af en Marinus rijdt een spiegel van een Bulgaarse truck stuk, nou ja de plastic kap, spiegel was nog wel heel. Dit moest natuurlijk buiten “even” geregeld worden. Hadden de verzekeringspapieren al opgezocht, alles gefotografeerd. Maar de man stelde toen zelf voor het onderling financieel te regelen wat we gedaan hebben. Was dus ook weer een oponthoudje en dan duurt het nog een hele tijd voordat we het lange terrein af zijn. Staan heel vaak stil en een lange langzaam rijdende file, geen idee waarom, controles?

We gaan naar de camping in Bisceglie waar we in 2016 ook stonden. Aan het water, maar in de zon, genoeg ruimte bij het water maar onder de bomen staat het vol en in en op elkaar. Vanaf ongeveer 1 uur krijgen we wat schaduw, maar er staat een behoorlijk windje uit zee. We hebben wat sluierbewolking en in de camper is het “slechts” 31° het voelt voor ons gewoon prettig aan zeker met de wind.
Morgen maar eens kijken wat het nieuwe plan wordt, nu even rust, het was 2 dagen weer never a dull moment 😉
Groetjes Ina en Marinus


Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Wat een gedoe zeg, met die formulieren, al dan niet digitaal. En niet helpen ... al waren jullie de enigen. Zucht. Maar het is weer goedgekomen👍🏼 En wég van de ergste hitte, wat een drama's overal, die branden, om te huilen! Fijn dat de nachtelijke overtocht goed is gegaan. Tot binnenkort🙋‍♀️🇮🇹

Louise 2021-08-04 19:09:42

Welkom terug in Italië. Nu kijken waar je naar toe wilt en kunt. Gelukkig niet meer zo warm. We blijven met jullie meereizen. Wij sliepen vannacht onder de dons, kachel aan op 1 om de boiler en leidingen héél te houden. Het was 0° buiten, binnen 3°, Fättjauer. Er kwam geen zonnetje, dus dan maar weer terug naar de bewoonde wereld. Bijkomend voordeel: we hebben weer bereik. Badviken, Vilhelmina, aan het meer en ZON. Fijne, veilige reis!!

Wilma 2021-08-04 19:34:57

Tjonge wat een gedoe met al die paperassen en Apps. Wat zijn wij blij, als tachtigjarigen dat we dat niet mee hoeven te maken. Nee, wij zaten lekker op een terras aan het water (Amstel) met een hapje en een drankje en gewoon Hollandse temperaturen. Voor jullie nog een goede reis en geniet van de regen !!

Adrie en Arthur 2021-08-04 19:54:08

Wat een gedoe, maar gelukkig weer veilig in Italië. Heb best even aan jullie gedacht vandaag want het is best zorgelijk met al die branden. Nu plan B …… ik blijf jullie volgen. Ik geniet steeds van jullie mooie verhalen en zeker de mooie foto’s. Veel plezier. Groet van Berta Smilda Groningen (camperaars)

Berta Smilda 2021-08-04 19:59:25

Hebben jullie nu de problemen gehad of komt er nog meer. We hopen dat jullie nu een paar rustige weken nog hebben. Wat een gedoe. Groetjes Cor en Myrna

Cor en Myrna 2021-08-04 20:48:48

Nou, uiteindelijk is het goed gekomen. De genoemde app hadden we op de heenweg al. Formulier moesten we digitaal of geprint al op een camping laten zien. Tsja reizen.....je moet er wat voor over hebben tegenwoordig. Intussen worden we hier in Argolida wat nerveus van het aantal toenemende besmettingen ondanks onze vaccinaties. We blijven voorzichtig. Geniet maar nog even van het Italiaanse samen. Gr. Edso

Edso 2021-08-04 21:19:49

Al eerder geprobeerd een tekst te plaatsen, maar ik krijg steeds dat er een probleem is met de verbinding met Pindat...het Oeps bericht. Dus nu nog even achteraf. Wat fijn dat alles rond de boottocht zo soepel geregeld kon worden door het meisje in het café, want anders hadden jullie nog bij de balie gestaan. Gelukkig dat jullie wel een I-fone ter beschikking hadden, in tegenstelling tot andere oudjes. Jammer van de Bulgaarse spiegel, maar dat kan gebeuren. Heb het daar goed samen M&I. Heb het goed in Italië !!

Peter. 2021-08-09 11:59:38
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.