Trogir

Kroatië, Seget Donji

We gaan weer een stuk naar het zuiden en rijden naar Knin. Een goede en rustige route, afwisselend bos, hoogvlakte en bergen. We krijgen een paar buien en de temperatuur zakt. Bij Knin moeten we beslissen of we naar Trogir gaan of Split, het wordt Trogir.Split in het hoogseizoen zien we toch niet zo zitten, verkeerde timing.

We waren er al eens in 2011 met de boot vanaf Ciovo-Trogir. Als we de reviews lezen van camping Stobrec, 7 km ten oosten van Split, spreekt het ons niet aan. En ook nog eens het feit dat de busverbinding op zondag minder frequent is, kiezen we toch voor Trogir, waar we al 3x geweest zijn, in 2019 voor het laatst. Camping is klein en minder luxe en de oude binnenstad Trogir is vlak bij en overzichtelijker dan het grote drukke Split. Om 3 uur staan we op Kamp Seget tegenover het schiereiland Ciovo. Qua plaats valt er zelfs nog wat te kiezen!

20-8 ‚s Morgens gaan we op de fiets naar de oude binnenstad die op een eilandje ligt tussen de kust en het eiland Ciovo, dat ook weer met een brug verbonden is. We parkeren de fietsen in de schaduw in het park. via de noordpoort lopen we de stad in, een compacte oude binnen stad, gezellige straatjes maar nu druk natuurlijk. Bij het plein naast de kathedraal gaan we even zitten, ruimte genoeg en je zit heerlijk in de schaduw.

Je kunt de kerk bezoeken, inclusief de toren maar dit hebben we allemaal al eens gedaan, dus alleen maar even zitten en mensen kijken. Het kerkportaal is erg mooi met 2 leeuwen met staand op hun rug Adam en Eva, de mens boven het dier!
Tegen over de kerk is de klokkentoren en daarnaast de stads loggia dit was een openbare rechtszaal en waar officiële gebeurtenissen plaats vonden.

Aan de zuidkant van het centrum ligt de grootste toegangspoort de zuidpoort met de loggia waar destijds de vis verhandeld werd. Hier is de brede kade waar nu de grote jachten liggen maar vroeger natuurlijk de vissersbootjes.

Aan het eind van de kade ligt het Venetiaanse Kamerlengofort, ook al eens bezocht, boven heb je een mooi uitzicht over de kade en het naast gelegen Ciovo. Voor de geïnteresseerden die foto‘s en ook fietstocht over Ciovo staat op het verslag van de reis van 2019 https://www.pindat.com/pindata/user/op.stap.met.ina.en.marinus/2019-04-21
En verder natuurlijk op de website opstapmetdecamper.nl even Trogir invoeren bij zoeken en je vindt veel info.

S middags siësta, wat lezen en zwemmen, inmiddels staat er weer wat meer rond om ons maar we vinden het een prettige plek, met vooral schaduw en er is wat wind, erg prettig want het is best wel warm. ‚S avonds gaan we bij het haventje van Seget Donji wat eten.

21-8 Vandaag weer ook weer een rustig dagje. We staan heerlijk met de schaduw van de bomen, af en toe wat bewolking en wat wind, prima uit te houden. Eind van de middag gaan we op de fiets naar het oude centrum(2 km).

We lopen wat kriskras door de oude gezellige straatjes, het is nu wat minder druk ook omdat het al wat later is. Er komen hier veel dagtoeristen. Toch nog even de kerk binnengelopen.Bij de kade even op een bankje zitten en dan opzoek naar een restaurant om wat te eten. Er zijn heel veel leuke pleintjes, binnenplaatsjes en steegjes waar je wat kunt eten. We vinden het een heerlijke plek, de oude stad is compact, overzichtelijk maar ook camping Seget een heerlijk plekje.
Morgen gaan we weer verder, groetjes Ina en Marinus

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Hoi, Erg leuk weer te lezen. Wij waren daar in 2012 voor het eerst met de caravan. Vond het een van de leukste stadjes die ik gezien heb mede door de ligging. Geniet lekker. gr. Edso

Edso 2022-08-22 07:00:48

We krijgen zo ook veel zin om weer te gaan reizen. Hopelijk kunnen wij 5 september vertrekken.

Mike 2022-08-22 12:15:30

Wat een mooie foto's. Wij zouden ook eens graag die reis willen maken. Wie weet volgend jaar. Geniet van jullie trip.

FritsEllen 2022-08-22 13:24:14

Dit is toch allemaal weer genieten!

José 2022-08-22 14:42:00

Klinkt zeer tevreden, ziet er ook prachtig uit! Leuk

Louise 2022-08-24 11:40:17
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.