Weer terug op Sao Vicente.

Kaapverdië, Mindelo

Het was nog donker toen we vertrokken om half 7, we vinden het prettig om rustig te rijden. Tegen achten zijn we in Porto Novo, de auto in leveren en wachten op de boot. Dit gaat allemaal netjes op tijd en om 10 uur zijn we weer in Mindelo. Daar staat de man van Transmello en om kwart over 10 zijn we bij ons volgende verblijf Kira‘s Boutique hotel. Tja de kamer is nog niet vrij en moet dan ook nog schoongemaakt worden.

Weer gedoe dus, we hadden lekker bij Wim en Hilde kunnen ontbijten(gelukkig wat mee gekregen 👍)en de boot van 1 uur kunnen nemen, weer zo‘n misplanning. Moesten de auto om 8 uur inleveren??? Dit was zeker niet onze planning geweest om 6 uur ons bed uit😫.

Na half 12 kunnen we op de kamer, ik had al een vermoeden maar na Coracao van Wim en Hilde kan het alleen maar minder worden. Kleine kamer geen balkon met een lekker zitje en ook geen mooi uitzicht. Wel een tv en klein koelkastje op de kamer en een badkamer die in ieder geval beter is dan in Casa Colonial. We hebben kamer Fogo, van alle kamers staan 3 foto’s op de website van Kira’s Boutique hotel. Er is hier wel een groot dakterras, maar het is veel te warm om er even te zitten. Als we het allemaal van te voren hadden geweten hadden we voor 7 dagen bij Wim en Hilde geboekt, beter kun je het niet krijgen. Er waren daar nog wel wat mogelijkheden geweest om naar toe te gaan.

Eerst weer een klein rondje door de stad maar het is midden op de dag en zondag, dus stil, niet levendig met de ambulante verkopers. Veel is er dicht maar de zeer vele Chinese winkels zijn natuurlijk open. En even een mooie Pastellaria/bakker gespot, met oa koffiebroodjes en natuurlijk de pastels de natas.
We zitten nu in een wat nieuwer gedeelte van de stad en vlak bij het Porto Grande hotel in dezelfde straat. Hier mogen wij ook gebruik maken van het zwembad, we krijgen 2 grote badlakens mee.
Groetjes Ina en Marinus.


Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Hi Marinus & Ina. Zo dat zit er weer op voor jullie, de boottocht. De Ferry heeft veel weg van de vroegere boot die naar Texel voer. Doorgaans worden Hotelkamers of appartementen rond 10:00 uur door gasten opgeleverd, en dan vind ik het persoonlijk niet zo gek dat jullie daar anderhalf uur op hebben moeten wachten. Wij kunnen op de Kanarie Pietische eilanden doorgaans niet terecht voor 15:00 uur terwijl wij dan ook al aankomen rond 10:00 uur 's morgens. Wij parkeren meestal de koffers en gaan koffiedrinken en lunchen en op de afgesproken tijd arriveren wij voor de sleutel. We hebben ook wel eens gehad dat we alsnog een uur extra moesten wachten, omdat er veel gasten die ochtend vertrokken waren. Tsja Ina zo gaat dat, dat ben je niet meer gewend, verwend door camper gemakken. Je moet maar denken dat jullie heerlijk in de warmte zitten terwijl wij hier in het Hollandse al een paar dagen het ijs van de auto moeten krabben. Dat gebak daar ziet er wel erg goed uit, dat wel. Ik hoop dat jullie nog even kunnen genieten van het mooie eiland waarop jullie nu weer zijn aangeland. Geniet van jullie vakantie! Warme groet van Peter & Wilna. P.S. Prachtig die geit die over de vlakte kijkt, mooie foto's weer.

Peter 2019-12-29 21:06:15

Hoi daar luitjes, vind het leuk dat jullie ondanks de "grote" tegenslagen toch nog zo veel plezier hebben :-) Iets te veel verwent met de camper ???? enne voordat je het weet zitten we weer in de smog van Zaanstad en denk je er toch nog positief aan terug, qua natuur is er toch geen tekortkoming toch genieten is de boodschap en een goed begin van 2020.

René Veldhuizen 2019-12-30 11:34:03

Gedoe met die auto’s, zeg, Jammer van de misplanning en de ‘downgrade’ qua accommodatie. Inderdaad onzin om zo vroeg te moeten vertrekken! En logisch dat de kamer dan nog niet klaar is, was nog redelijk vlot, gelukkig. Geniet nog maar lekker van de warmte en het zwembad. Kan ik ook van die zoetigheid bestellen? Nog steeds huis-gebonden, dan gaat zoiets in je hoofd zitten... 🍰🍤🥧🍫net als oliebollen (maar die heeft iemand vandaag voor mij gehaald!). 👋🏼👋🏼

Louise 2019-12-30 21:22:25
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.