Lefkas 3

Griekenland, Kariotes

Vrijdagmorgen is het bewolkt als we vertrekken en naar Agh Nikitas rijden hier vlakbij. Van oorsprong is dit een klein toeristisch plaatsje met 1 straat naar beneden naar het strand in een smal dal. Inmiddels is er aan beide kanten tegen de berg op veel gebouwd. We doen wat boodschappen en rijden dan 2 km verder hier was destijds(2011) bij een paar appartementen een CP waar je voor €10 aan het water staan met stroom, toilet en wifi. Een heel mooi rustig plekje maar helaas nu een grote beachbar met lounge bedden. Dan proberen we het stukje verder bij Tsoukalades een weggetje naar het strand van 2 km. Dat werd het ook niet, tot bijna beneden asfalt en toen een steil stukje beton, geen mooie plek, jammer van de moeite.
Een klein stukje verder kom je langs het Faneromeni klooster, het belangrijkste bedevaartsoort van de bevolking van Lefkas. Natuurlijk waren we hier al eens maar het klooster ligt op een mooie plek met uitzicht op Gyra, de noordpunt van het eiland en het heeft een mooie kloosterkerk.
We treffen het, het is redelijk rustig en na ons komt er een bus vol met nonnen op bezoek. Het is echt een flitsbezoek van een kwartiertje men loopt vooral de zijkapel in waar de icoon van de O.L.V.Faneromeni hangt.
Dan wordt er uitgebreid afscheid genomen van de papa's en wat priesters en weg is men weer.

Omdat we aan de westkust geen plek konden vinden rijden we maar weer naar Kariotes en gaan daar nu vrij staan aan het strand , aan de buitenkant van het binnenmeer.Dit is de smalle doorgaan met het vaste land waar alle zeilboten voorbij gaan van en naar Lefkasstad. We zien af en toe wat wandelaars, een trimmer en soms komen er wat mensen zwemmen. Een heerlijk (illegaal)plekje met een schitterend uitzicht.

Begin van de middag lopen we naar 7 Islands om hier nog een keer te eten, het is zo'n leuk plekje en goed eten. Dan rijden we om half 4 weer naar camping Kariotes Beach(1 km) vooral voor de faciliteiten. Een rustige relaxte dag ware het niet dat als we op de camping zijn en Marinus de camper nog een stukje wil verzetten hij niet meer start. Dit is dus de 2e keer terwijl op controle paneel genoeg stroom te zien was. Wat een gedoe weer, hebben we de koelkast onder controle, door juiste behandeling, dan dit weer. Na 10 minuten start hij weer "gewoon", er kwam een waarschuwings teken in beeld maar dit staat weer niet in het instructie boekje.

Morgen rijden we het eiland af en gaan via het vaste land naar het zuiden. Er is veel veranderd met 8 jaar geleden maar toch vinden we Lefkas het mooiste eiland van Griekenland en ook met de mooiste hoofdstad. Heel afwisselend, de drukke oostkust en de rustige westkust met prachtige stranden, mooie bergroutes. Voor elk wat wils en voor zeilers denk ik een Eldorado met zijn mooie baaien en de 6 kleine eilandjes vlakbij.
Groetjes Ina en Marinus.Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Jullie beleven veel! Afwisselende ervaringen. Ongetwijfeld vind je niet alles terug van vorige reizen, maar op die manier is het ook weer avontuurlijker. Lange camperreizen zonder ergernissen van pech, problemen van welke aard dan ook, bestaan haast niet. Maar altijd weer vervelend als het je overkomt. Gelukkig is Marius technisch onderlegd, kan mogelijk zelf een oplossing aandragen?! Komt jullie hele reis met .gpx bestanden op deze of een andere site? Jullie reizen zijn prima als ‘onderlegger’ te gebruiken! Mooie plekjes, lekker eten, mooie natuur/cultuur: wie wil daar nou niet van (mee)genieten? Fijne reis verder, met hopelijk een camper waar alle functies blijven werken. Op Sardinië eindelijk uitstekend weer en prima voorspellingen. Morgen naar Sant Antioco (zuid-westen). Ciao, Pietro

Peter&Charlotte van Tol 2019-06-01 19:41:59

Hi hi wij dachten, dat het misschien wel de laatste keer Lefkas zou zijn. Maar toch niet. Ik vind het ook nog steeds prachtig daar ondanks alles.... Wat vervelend van die storing, er zit vast ergens een breukje... Hoop dat dit de laatste keer is en jullie nu geen gekkigheid meer krijgen. Groetjes Fred en karin

Karin 2019-06-01 20:56:53

Je hebt weer heel wat foto's aan je verzameling toegevoegd. De kerk ziet er goed onderhouden uit van binnen en van buiten. Wat een prachtig uitzicht van Gyra en de lagune. Ik vind altijd die typisch blauw geschilderde meubeltjes waaraan je wat kunt eten zo leuk. Ook in Portugal ben ik dat wel tegengekomen. Zo ook in de Dominicaanse Republiek. Wat vervelend die typische storingen aan jullie camper, ik hoop dat het voorlopig hierbij blijft, want zoiets blijft bij Marinus die dit stukje techniek toch de baas moet zien te blijven natuurlijk toch bezighouden, en daar heb je eigenlijk zo'n camper niet voor, toch? Groetjes van Peter !!

Peter. 2019-06-01 22:03:26

Leuk de foto's van Aghios Nikitas!Heel herkenbaar, wij logeerden hier in 2015. Keken vanuit ons zwembad zo de zee op en zagen de boten dan voorbij varen. Wil zo weer terug!Hebben jullie pelikanen in de lagune waargenomen? Zie dat het weer,naar mijn idee dan, niet zo zonovergoten is?Inderdaad is het niet te hopen dat er zich weer een "onbekende" storing voor doet, geeft maar onrust denk ik dan.Toch een leuke voortzetting!Groeten Marianne

Marianne 2019-06-02 00:06:24
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.