Vertrek

Cyprus, Larnaca Municipality

Zondag vertrekken we weer voor een reis/vakantie, deze keer niet met de camper maar met het vliegtuig, we gaan naar Cyprus.
We hebben zelf een reis samengesteld, op het vliegveld van Larnaca krijgen we de auto waar we dan mee naar Pafos rijden. De 2e locatie was eerst aan de zuidkant en het begin van het Trodos gebergte maar die bleek helaas tussen kerst en nieuwjaar gesloten. Andere locaties die in aanmerking kwamen lagen hoger en ivm met eventuele winterse buien zagen we daar toch van af. Trodos heeft een hoogste top van 1952 m, Mount Olympos met een skigebied van 4 km pistes met 4 liften, op een hoogte van 1731 tot 1951 m.
En dan een auto zonder winterbanden(?) geen goed idee dachten we.
Dus vanuit Pafos gaan we dan richting Limassol en tenslotte nog een locatie een stukje voor Larnaca.

Maar voordat we weg gaan is er natuurlijk weer gedoe. Afgezien van je QR code moet je om Cyprus in te komen 48 uur voor vertrek een Cyprus flight pass invullen, via een account dat we moeten aanmaken. Ging natuurlijk ook niet helemaal soepel! Op internet staat ook al dat de site zaterdag even niet bereikbaar is ivm update. En dan nog last but not least op de luchthaven een PCR test. Gelukkig hoeven we de uitslag niet op de luchthaven af te wachten maar kunnen we dat op internet lezen. En het eventuele vervolg kun je natuurlijk wel bedenken ! Deze regel is pas sinds 6 december ingevoerd, en tot slot kregen we donderdagmiddag een mailtje van ons reisburo dat er weer nieuwe regels bijgekomen waren maar die waren vooral voor personen die nog geen booster gehad hebben. Gelukkig deze week op de valreep ook gekregen! Het is weer never a dull moment.

Groetjes Ina en Marinus

Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Reizigers: heel veel plezier op Cyprus! Het is voor ons allemaal nieuw dus dat wordt genieten. Maak er een mooie trip van en pas goed op elkaar. Groeten vanuit Groningen, Pieter en Berta Smilda

Berta Smilda 2021-12-17 15:26:15

Verstandig om in deze tijd dit land met z’n (weers)omstandigheden te verlaten 👍. De ‘Corona-gekte’ gaat maar door…..Buiten NL worden de regels vaak strikt toegepast. Wij sinds vanmorgen ook ‘geboosterd’. Rustig idee voor de mogelijk komende besmettingsgolf. Volgend jaar maken we met (klein)kinderen en aanhang (19 personen) in oktober een reis naar de zon. Cyprus werd meerdere keren genoemd als favoriete bestemming. Ben dus benieuwd naar jullie ervaringen, alhoewel de kleinkinderen meer interesse zullen hebben in zwembaden en glijbanen. Een fijne reis en tijd samen. Gelukkig gaat de gezondheid goed, waardoor deze initiatieven weer kunnen? Fijne (feest)dagen.

Peter&Charlotte 2021-12-17 15:50:05

We lezen nog steeds met even veel plezier al jullie reisverslagen, vooral dan die met de camper, ook al hebben we zelf al 7 jaar geen camper meer. Wij waren in 2009 2 maanden op Cyprus met de camper, zowel in het Turks als in het Grieks gedeelte. Mocht je ons verslag van toen willen lezen, moet je maar jullie emailadres opgeven, dan stuur ik het door. Veel, plezier op Cyprus!!

Lea en André 2021-12-17 16:18:42

Heel veel plezier in Cyprus. Dat zal vast wel lukken. Geniet ervan.

FritsEllen 2021-12-17 17:19:38

Heel veel plezier op Cyprus!Bewondering voor jullie moed!Hoe zal het bij terugkomst in ons land zijn? In ieder geval goede reis en mooi weer!Zal jullie belevenissen weer volgen! Groet en goede wensen!

Marianne 2021-12-17 17:23:46

Een hele mooie reis gewenst, geniet en blijf gezond. We gaan jullie weer volgen. Alvast fijne feestdagen.

Wilma 2021-12-17 18:33:54

Ja wat een gedoe met dat virus. Dit weekend schijnt er weer wat te veranderen en wordt alles nog strenger. Fijn dat jullie de boosterprik al hebben gehad. Ik moet op Kerstavond om 21.50 uur en Adrie op eerste Kerstdag om 15.00 uur. We hopen dat jullie toch op tijd de lucht in gaan en daarna lezen we met belangstelling jullie verhalen. Groetjes A + A.

Adrie en Arthur 2021-12-17 19:28:04

Wat een gedoe allemaal als je tegenwoordig op reis wilt, maar ja, het kan nog. Wens jullie een mooie reis toe op Cyprus en ben benieuwd naar je ervaringen. Cyprus is mijn laatste reis geweest in 1919 en zeer bevallen. Het Turkse gedeelte is de moeite waard maar daar zullen jullie met de huurauto niet kunnen komen neem ik aan. In Limassol is er een leuk oudheidkundig museum. Een goede reis en kijk uit naar je verslagen en foto's. Groetjes

José 2021-12-18 20:20:07

Hoi I&M, Ik zie dat Lea&André een verslag hebben van hun camperreis naar Cyprus. Zou jij mijn mailadres aan hen willen geven, zodat ik hun verslag kan gebruiken als onderlegger voor onze mogelijke plannen? Alvast bedankt en fijne reis verder samen.

Peter 2021-12-19 13:46:16
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.