Durrës - Ancona

Italië, Ancona

4-10 Slingerend de berg af daarna door het drukke Fushë Krujë , in principe is het maar een uur rijden naar Durrës. Maar wij dachten daar nog wat boodschappen(eten) te kopen voor op de boot. Foute beslissing, chaos in Durrës, terug naar de haven, onduidelijkheid troef. Totaal geen goede aanwijzingen op de borden.

Eerst wachten op opening van de balie van Adria Ferries, waar moet je parkeren? Gewoon maar langs de weg wat eigenlijk niet mag. We gaan ergens wat eten en doen nog een paar boodschappen van onze laatste Leks. We hadden €20 bij de buurman op de camping gewisseld voor wat kleine dingen zoals brood, de bus etc. Praktisch overal kun je wel met euro’s betalen.

Dan heb je de papieren maar moet je ergens(?) naar toe voordat je door de douane kunt. Totaal geen aanwijzingen waar je naar toe moet. Worden eerst voor een hek gezet maar moeten weer weg “ergens” in een rij. Men controleert met een drugshond, we krijgen een bonnetje dat we gecontroleerd zijn.

Dus weer een stap verder, in de rij voor de boot wachten, gelukkig staan we in de schaduw, ik zet nog maar eens koffie. De paar campers die er staan gaan als eerste de boot op. Als we onze spullen in de cabine uitgepakt hebben gaan we kijken hoe de vrachtwagens de boot op rijden en op een plek geparkeerd worden. Zoals altijd veel geschreeuw en gefluit.

We wachten niet op het vertrek, 19.00, eten onze eigen gekochte dingen, want het restaurant is voorlopig nog niet open.Als het goed is komen we morgen om 11 uur in Ancona aan. Ja dit is niet echt ons ding maar op deze route is er nl geen Camping on Board. Lezen, op tijd naar bed en uitslapen ???

5-10 Om half 8 begon het omroepen al in 5 talen, Alb, It, Fr, D, en Engels dat het restaurant geopend is en dat u kunt genieten van Italiaanse en internationale heerlijkheden klaargemaakt door onze …...
We draaien ons nog een keer om!

Om 10 uur moeten we uit de cabine en dan begint weer het wachten. We komen op tijd aan maar dan kunnen we nog niet naar onze camper omdat alles zo krap geparkeerd staat. Eer je van de boot af bent, het terrein af en door de douane, ben je zo 5 kwartier verder. En oh wat een pech de Lidl, niet ver van de boot, is er niet meer.

We kijken naar een andere en moeten dwars door de stad maar wel richting de Conero kust ten zuiden van Ancona, we doen het maar. We gaan naar camping La Torre bij Portonovo. We hadden al gelezen er is niks te koop in de omgeving en koelkast en vriezer zijn praktisch leeg dus boodschappen halen is wel noodzakelijk.

Staan nu op Camping La Torre , alles zeer eenvoudig en verwaarloosd en wat een rotzooi op de camping, dat hebben we toch in Albanie niet gezien. Maar even “bijkomen” van zo’n overtocht.
Groetjes Ina en Marinus.


Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Dit bootreisje....pfff wat een gedoe...maar het hoort wel bij het reizen per camper. Ik heb het nog nooit meegemaakt, en zal het ook niet meemaken denk ik. Gelukkig dat jullie nog wel wat voedsel hebben kunnen verwerven, want anders had je ook nog het gedrang gehad om het restaurant in te komen en ook nog wat te eten. Nu konden jullie toen de luidsprekers 'bol' stonden, je nog even omdraaien. Wij wensen jullie na deze overtocht en even bijkomen, een mooi vervolg toe van jullie toch ietwat bijzondere reis. reis. Groetjes van P & W.

Peter Kee 2023-10-05 19:14:44

Pfff, afzien, het minder leuke deel van de reis. Maar jullie hebben de overkant weer bereikt. Uitslapen was er ook al niet bij… ja, dat omroepen op zo’n ferry … 🚢🙄 Rustige avond🙋‍♀️

Louise 2023-10-05 19:26:04

Een hele onderneming die overtocht, nu maar lekker “bijkomen”.

Margot 2023-10-05 19:28:44

Altijd weer een avontuur op de boot of je nu vanuit Albanië gaat of vanuit Griekenland. Anyway jullie zijn weer in het Italiaanse. Gr. Edso

Edso 2023-10-05 20:25:48

Nou dat was me het overtochtje wel met alles eromheen!Maar jullie kunnen nu echt uitslapen? en bijkomen van het geheel!Nu maar genieten van het Italiaanse.Is er eigenlijk een gedeelte van dit land dat jullie nog niet “ontdekt”hebben?Gegroet

Marianne 2023-10-05 22:59:51

Nou, dat was een overtocht! Maar jullie zijn echte reizigers en doen het toch maar even. Het was weer een mooi verhaal. Nu weer genieten op het Italiaanse land. Let op in Italië met fout parkeren, wij kregen na een half jaar vandaag een bekeuring op de mat. Balen! Groet Pieter en Berta Smilda Groningen.

Berta Smilda 2023-10-06 11:04:29
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.