Kitzbühel

Oostenrijk, Stadt Kitzbühel

16-2 We staan op Camping Schwarzsee bij Kitzbühel, een mooi ritje van een uur door het dal via Westendorf en Brixen, bekende skioorden.De camping hoort bij hotel Bruggerhof en dat heeft een prachtig zwembad (en sauna) wat de campinggasten ook mogen gebruiken, we waren hier in 2015 en 2016.
Er ligt hier nog wat sneeuw en omdat de temperatuur boven nul is, is het een natte bedoening. Of op het plein voor het sanitairgebouw, vlak naast elkaar of anders “redelijk” plekje zoeken. We doen het laatste, staan liever met wat ruimte om ons heen en beter uitzicht. Het is even niet anders, het is nog wel prachtig weer, je kunt het niet altijd alles optimaal hebben.

Na de lunch maken we de wandeling rond de Schwarzsee, dit is ook een bescherm gebied waar oa de bever woont. Hier en daar staan wat info borden met foto’s,het pad is ook erg nat,het is een leuke kleine wandeling. Na de koffie natuurlijk naar het prachtige zwembad, even in het bubbelbad en op een ligbed wat lezen.

17-2 Vanmorgen op tijd met de bus naar Kitzbühel, wat bekend staat als het mooiste Tiroler stadje met nog een authentiek oud centrum. Zeer kleurrijke huizen met aparte details zoals natuurlijk de uithangborden.

Hier vind je alleen maar luxe winkels, het is hier duur,duurder en duurst, vooral dat laatste. Wel eens leuk om je daar aan te vergapen, wat een prijzen, het zullen wel allemaal bekende merken zijn, het zegt mij allemaal niets.

We lopen een aantal kerken in, de Pfarrkirche, natuurlijk over de top barok. De Liebfrauenkriche is wat rustiger, geen goud en glitter maar wel nog wat muurschilderingen. En de Katharinenkirche in de hoofdstraat , ook geen barok en met wat andere details.

Tijd voor koffie en gebak , wij waren vroeg maar nu de toeristen komen staan en rijden er diverse paardenkoetsjes. Wij nemen weer de bus terug, in het begin van de middag zitten we al weer bij het zwembad. Niet alleen in het zwembad is het nu wat drukker, ook de een na de ander op de camping komt aan. Komende week is een schoolvakantie week.

Het was een bewolkte dag met af en toe een beetje zon en soms zelfs een druppel regen. Morgen wordt het weer een mooie zonnige dag, toch gaan we weg. Bos en wandelpaden zijn veel nat en drassig en leukste is toch rondje Schwarzsee. Ook rond de camper is het erg nat/drassig zodat buiten zitten geen optie is. We gaan Duitsland weer in richting huis misschien vinden we onderweg nog een leuk plekje en komt er nog een verslag anders is dit het laatste verslag.
Groetjes Ina en Marinus

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Ik word altijd blij van die kleurige huizen.

Mike 2023-02-17 18:30:22

Prachtige plaatjes rond de Schwarzsee👌🏼 Heerlijk het zwembad voor julliezelf💦 Tot gauw 👋🏼🤗

Luise 2023-02-17 22:36:20

Inderdaad het zwembad,op de foto’s dan,alleen voor jullie.En die prijzen van de kleding,dan mag het wel wat zijn!Jullie hebben het weer gezien,uit je verhaal valt op te maken dat het nog niet veranderd is.Goede thuisreis alvast,zonder veel bijzondere gebeurtenissen! Met groeten

Marianne 2023-02-17 23:25:54

Dat is nog eens luxe kamperen met zo’n zwembad. Goeie reis naar huis. Was weer erg leuk om jullie te volgen!

Nico Bloot 2023-02-18 10:32:15

De panden in het stadsmitte zien er wel puik onderhouden uit. Maar Kitzbühel heeft natuurlijk zijn faam hoog te houden. Ook voor de Katharienenkirche heeft de dorpssmid zich weer ooit uit kunnen leven met het vervaardigen van de fraaie 'kist voor een gift',geplaatst op stenen sokkel. Het nogal stevige uiterlijk was kennelijk nodig om ontvreemding te voorkomen. Dat waren nog eens tijden. Ook de in kerkdeuren gebezigde sloten zijn degelijke staaltjes van het smidsvak, goed onderhouden en prachtig om te zien. Dank voor je tekst Ina, en de foto's ! Groet van P&W.

Peter Kee 2023-02-18 22:06:54
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.