Ionion Beach

Griekenland, Lygia

Zaterdagmorgen rijden we naar de kust bij Kalogria, een groot moeras/natuurgebied, lagune en een groot bos met pijnbomen of wel de parasoldennen. We blijven aan de zuidkant van het riviertje en komen bij een groot parkeerterrein in de volle zon. We draaien meteen om en parkeren 150 m terug onder de bomen in het bos.
Weekenddrukte is te verwachten dus we besluiten om maar lekker in de schaduw te blijven staan.

De auto’s rijden af en aan, tussen de middag gaan we eten bij het restaurant van het lido La Mer. Lezen en siësta houden, pas achter in de middag gaan we naar het strand op een bedje onder een parasol en zwemmen om wat af te koelen. We blijven staan om te overnachten, op zich rustig maar wel geplaagd door wat muggen. Ja logisch toch bij een moerasgebied.

De volgende morgen rijden we verder naar het zuiden, in het natuurgebied zien we veel vee en nog verder is het vooral landbouw. Overal wordt geoogst zien we. We zoeken nu geen vrije plek langs de kust maar gaan rechtstreeks naar Camping Ionion Beach bij Glyfa. Alles ordentlich organisiert,gepflegt, ja een camping zeer in trek bij Duitsers.

Mooie beplanting, veel bloemen en plekjes tussen heggetjes, normaal niet ons type camping maar er is een mooi groot zwembad. Soms moet je wel eens concessies doen. De camping heeft plekjes bij het strand met zeezicht maar met weinig schaduw, maar allemaal bezet. Er zijn een paar grote bomen,onder een ervan staan wij.
Zwemmen, lezen, luieren onder een parasol op het strand, hier is het nu veel rustiger dan gister op het strand bij La Mer, een verademing.
Groetjes Ina en Marinus


Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Hoi Ina, het ziet er weer mooi uit. Echt vakantie, lekker relaxen op een strandbedje.

Simone 2021-06-27 19:56:29

Alsmaar keuzes maken. Het leven van een camperaar is niet altijd makkelijk. L.o.l.

Mike 2021-06-27 20:41:41

Wat een mooie bloemen. De camping is wel mooi waar jullie staan en wat heel belangrijk is ........... water om te zwemmen. Enig die trekker met zijn kar vol water meloenen.

FritsEllen 2021-06-27 22:31:58

Wat een prachtige natuur, ook geen meloenen tekort daar. Ook het eten ziet er niet slecht uit. Geen last van mieren in het bos? Lekkere plek om even bij te komen/ niets te hoeven. Wij wensen jullie een prettige voortzetting toe.

Peter & Wilna. 2021-06-27 22:49:34

Mooi dat jullie zo "makkelijk" in Griekenland zijn aangekomen. Ziet er zeer zonnig uit,water erbij dus voldoende om af te koelen. Leuke en goede voortzetting,en ach laat die Fransen maar! Groet van hier.

Marianne 2021-06-28 15:05:00

Zaliggg makend 😜.ziet er allemaal weer erg mooi uit 👌 Groetjes.

Karin 2021-06-28 15:18:35
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.