Sagiada

Griekenland, Sagiada

We waren op tijd bij het ticketbureau en hebben de retour haven veranderd in Igoumenitsa. Toen bleek dat ik ook een PLF formulier in moest vullen, terwijl op de site van de Grieksegids staat dat sinds 29 juli maar 1 persoon van een familie dat moest doen. Misschien dat het ergens bij Marinus op hetzelfde formulier had gekund, geen idee, onduidelijkheid troef.

We hadden nu een account dus was het invullen in een kwartiertje gedaan, email ontvangen ter bevestiging. Nu vannacht dus de QR codes.
Verder bleek ook het formulier op de Grieksegids site van de veerboot Italie-Griekenland van Anek niet te kloppen, was hetzelfde Grimaldi formulier van Minoan.

Plan was om ook Argolis in te gaan maar dat gaan we niet doen. Dit is toch een drukker gebied zeker met Athene in de buurt en ik las op internet dat de besmettingen in Attika opliepen. We houden het maar op west Griekenland, de route staat nog niet vast we zien we.

De boot is vrij leeg maar ze zetten je toch weer hutje mutje naast elkaar, we hebben gelukkig wel achter de camper royaal zitruimte met de buren. Zij zijn met 2 grote vrachtwagencampers, een zelfs een dubbelasser met van alles erop en aan.

Half 7 reden we de boot af en werden op de kade door de Havenpolitie gecontroleerd op de telefoon of we ons aangemeld hadden. Allemaal links ergens parkeren en laten testen werd er gezegd. Het was natuurlijk een rommeltje, lange rij en maar 2 dames in blauwe pakken ingepakt de test afnemen. De Nederlanders stonden ook even bij ons in de rij maar even later zien we de 2 grote trucks wegrijden en ook een Duitse camper. Mensen die getest waren reden weg, het was een rommeltje. Wij keken elkaar aan?????? Instappen en weg wezen, het zal allemaal wel.

In Igoumenitsa even een broodje gegeten en ik zag dat er een SMSje binnen was, Welcome to Greece en dat we een test moesten doen bij aankomst en dan 1 dag in selfquaratine gaan. Dat laatste gaan we doen zelfs 2 dagen!

Eerst even bij de uitstekende luxe bakker aan het eind van de kade een zak met lekkers gehaald, oa pizza en bougatsa.
Op naar Sagiada, 20 km ten noorden van Igoumenitsa, klein stukje verder is een paradijsje, met 2 grote bomen naast elkaar en ook nog een douche. Prima plek voor de selfquarantine 😉.

Heerlijk geslapen zelfs geen koeien ‘s nachts gehad. Is ons ook een keer overkomen, er lopen hier regelmatig koeien rond, de koeienvlaaien zie je ook overal liggen. Of er komt een herder met een kudde langs. Een stuk voorbij de douche staat nog een toerist met een jeep, gister stond bij het strand van Sagiada 1 camper dat is alles. We hebben hier regelmatig gestaan maar bijna altijd wel met een paar andere campers. Tja nu is alles anders maar de rust is heerlijk hier.

Dezelfde Grieken die er gisteren waren zijn er weer, we groeten weer, kalimera en wat andere eenvoudige uitwisselingen van hoe het gaat, poli kala, heel goed, nu hebben we wat meer contact. 2 spreken er wat Duits dus dat is wat gemakkelijker. 1 man nodigen we uit vooral bij ons voor de camper in de schaduw te gaan zitten, zo wordt het gewoon gezellig met elkaar.

Ineens is er commotie , 1 van de mannen heeft een octopus gevangen, het beest kronkelt om zijn pols. Dat zijn weer van die leuke momenten om mee te maken, het echte Griekse leven, siga siga, rustig aan. Om 1 uur gaat men naar huis en zijn we weer helemaal alleen.

Siësta houden beetje lezen, zwemmen en af en toe komen er weer wat mensen en er komt net als gister iemand op een supboard voorbij. Nu pikt hij terug een dame op die haar brommer hier geparkeerd heeft. Zo is er altijd wat te zien bij een haven of water. Straks weer een prachtige zonsondergang!
Morgen gaan we naar de camping Deprano beach bij Igoumenitsa.
Groetjes Ina en Marinus


Geschreven door

Al 11 reacties bij dit reisverslag

Dat kan klinkt allemaal niet verkeerd. Zo’n ‘selfquarantine’ kan je wel weken volhouden op die plek. Camper lekker in de schaduw en aan het water. Groot verschil met NL; de storm wordt weliswaar minder en de zomerse temperaturen zijn ook verdwenen. Geniet van alle goeds in Griekenland. Blijf gezond.

Peter 2020-08-26 18:19:51

Heerlijk, klaar met dat geregeld en verwarrende tips. Ben benieuwd of jullie nog camping in board konden boeken? Al een paar keer geprobeerd, maar steeds mislukt. Heel fijne tijd daar samen en we volgen jullie met plezier.

Wilma 2020-08-26 18:44:28

Bedankt voor de tip van het 2de plf formulier. Genieten maar!

Jaap 2020-08-26 18:58:30

Prachtige foto's en heerlijk om zo vrij te kunnen staan aan de kust. Geniet ervan samen, fijn dat ik weer mee mag "reizen"! Groetjes, Marian

Marian 2020-08-26 19:06:06

Super dat jullie Griekenland hebben gehaald! Geniet maar lekker van het vrij kamperen!

Chris (van rodebusje.nl) 2020-08-26 20:21:52

Het ziet er weer prachtig uit, mooi dat jullie weer in Griekenland zijn. Grtjs J&M

John en Marian 2020-08-26 23:54:04

Wij wanen ons weer terug waar we twee weken geleden waren. Veel plezier verder in het Griekse!

Edso 2020-08-27 07:31:14

Geweldig zo'n vrije plek. Op en top Grieks! Je zou bijna niet meer verder gaan. 😀

Nico 2020-08-27 22:28:39

Hi Ina & Marinus, Fijn dat het allemaal goed is gelukt met de overtocht. Heb je verhaal met genoegen gelezen. Zo'n octopus, is nog een heel gedoe om weer los te komen. Wel een pracht exemplaar op je foto.Veel plezier samen. Groetjes van P & W.

Peter. 2020-08-28 22:49:32

Heeeeeeerlijk op Griekse bodem! Geweldige beelden. Die octopus, jek! Krijg die maar weer verwijderd .... Marinus met baard😉 💙😘

Louiza🧿 2020-08-29 18:11:33

Oeps, wij zijn braaf blijven staan en hebben de test gedaan, alleen even een watstaafje in de keel dat is het, samen met de QR code. Niets meer gehoord 😱😱

Cock en Ella 2020-08-30 12:06:31
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.