Lixouri

Griekenland, Lixouri

Om half 9 rijden we al weer weg, We gaan bij wat stranden verderop kijken of we daar een mooi plekje vinden. Eerst even langs Xi, we weten wel dat we hier niet kunnen staan maar gewoon even kijken hoe het er nu uitziet. Nou toeristisch dus, grote hotels en grote plek voor auto verhuur, die heb je hier wel nodig.

Stukje verder naar Megas Lakkos, helaas zelfde verhaal. We proberen een ander klein weggetje maar dit gaat het ook niet worden. Keren en weer terug, jammer dan wordt het Lixouri weer. Het landschap is apart met hier en daar de krijtheuvels maar ook de akkers. We komen dan nog door Soullari waar een bijzonder kerkje zou zijn, volgens mijn boekje, maar we kunnen nergens behoorlijk parkeren en rijden maar door.

We staan nu aan de zuidelijke strandboulevard “geparkeerd” voor een gesloten hotel. Dit is het strand van Lixouri, met wat parasols en een zandstrand, waar ik gemakkelijk het water in kan. Geen ideale plek maar je moet soms concessies doen, we hebben wel de stranddouches voor de deur en voor de ochtendzon een heel klein boompje waar we net met zijn 2en in de schaduw kunnen zitten. Later als de zon draait hebben we de schaduw van de camper.

Ook wij kijken steeds op internet hoe het verder in Europa gaat met het weer en de vreselijke wateroverlast en andere actualiteiten, lees zojuist dat het reproductie getal bijna 3 is, we zitten hier goed dacht ik. We gaan weer eten op het plein, tegen half 8 komt de stad tot leven. Als we om half 10 nog even een wandeling maken, een peripato, is het gezellig maar niet te druk.

Vanmorgen naar de pier gereden, heerlijk in het windje,prima plek voor het ontbijt, bakker zit aan de overkant. Toiletgebouwtje voor het toilet ook bij de hand, ramen weer schoongemaakt, alles zit hier zo onder het stof. En bij de bloemen/plantenwinkel een basilicum plantje gekocht. In supermarkt niet te koop niet bij AB en ook niet bij Lidl. Ja iedereen heeft hier zijn eigen basilicumplantjes in pot.

Met de boot van 10 uur gaan we over naar Argostoli, nu rijden we de bergen in naar de oostkust. Mooi uitzicht naar Argostoli en het staat hier vol met cipressen, heel apart, helaas geen goede fotostopplek😫 .
Maar eerst buigen we af naar het klooster en kathedraal van Agio Gerasimo. Verslag met foto’s komt nog, we waren op tijd voor de middagsluiting. Wij houden hier ook siësta, er zijn heel veel grote bomen, dus veel schaduw en er waait een heerlijk windje door de vallei van Omala.
Groetjes Ina en Marinus

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

De uitdrukking “als god in Frankrijk” is volgens mij naadloos op jullie van toepassing 😏. Maar dan in Griekenland!! Beter in GR dan in Frankrijk op dit moment. Klinkt heerlijk relaxed dit verslag, focus op vers brood, strand&water, schaduw en vooral genieten. Met een blijvend functionerende koelkast? Veel plezier samen. Deze omstandigheden zijn super voor je herstelproces! Wij vrijdag met de camper naar het ziekenhuis in Dordrecht, van daaruit een weekend Brabant, maar de leukste CP’s/boerencampings zijn al vol 🙄. Nu plekje op CP in Schijndel. Geen Polarsteps van deze korte trip.

Peter 2021-07-17 13:28:10

Wat een schitterend weer, hoewel het denk ik voor mij te warm zou zijn. Apart zo'n krijtrotsje, heb ik nooit eerder anders dan aan de Engelse kust, gezien vanaf een tweemaster waar ik voer samen met mijn vroegere chef aan de Universiteit van Amsterdam. Ik had ook niet zoveel cipressen verwacht. Wat apart om te kunnen genieten van de schaduw die een Tamarinde werpt. Naast al het stof is er toch behoorlijk veel moois op dit eiland te zien en te ontdekken. Wel prettig dat jullie zo nu en dan eigen schaduw kunt creëren. Ik hoor je weinig meer over je enkel dan dat je voorzichtig het water ingaat, kennelijk gaat het goed met je Ina. Heb het goed tijdens jullie voortzetting van deze reis. Groetjes van P&W.

Peter & Wilna. 2021-07-17 18:03:12

Hallo Ina und Marinus, habe eure Reisaventur erst jetzt gefunden! Alles in SPAM gelandet! Aber wieder tolle Bilder und Berichte. Besonders auch Sonne, Blumen, Blüten und Wärme!! Eine phantastische Region. Schön, dass es es mit deinem Knöchel schon wieder geht Ina. Wir wünschen noch eine ganz tolle Reise und kommt gesund zurück! Viele Grüße Johanna & Wolfgang

Johanna & Wolfgang 2021-07-17 18:25:11

Alles dat op de foto staat brengt herinneringen boven!Ik zie ons terug in Lixourion,er was weinig buitenlands toerisme, ze keken ons aan alsof we zo uit de hemel waren gevallen.Er is heel veel veranderd, maar ja dat is ook wel logisch er zit 40 jaar tussen!Ja die krijtrotsen zijn heel bijzonder, dat zie je toch ook op Lefkas.Het klooster wordt ook druk bezocht, maar..inderdaad is er siësta! Ik zou me maar niet zo bekommeren om het R getal,mijn wederhelft heeft het bestudeerd (enige tijd geleden)en kwam tot de conclusie dat je het heel erg kon manipuleren, naar je hand zetten zoals het je uitkwam.En hoeveel keer is 1persoon getest?1x 3x 6x dat hoor je niet.Dus...? Maar genoeg, jullie zonnen?zwemmen en luieren, afgewisseld met cultuur!En...geen pech?? Groet uit een nu zonnig land

Marianne 2021-07-17 20:55:56

Maar heerlijk blijven waar jullie zijn. In Nederland ben je nu niet veilig. Wij letten op afstand houden en mondkapjes en de drukte niet opzoeken. Lekker genieten. Wij gaan zo eens het zwembad in. even lekker afkoelen.

fritsellen 2021-07-18 13:57:01

Ik kan genieten van jullie manier van camperen. Niet moeilijk doen. Genieten van het moois om jullie heen. Voor Wilma te warm. De afgelopen dagen in Denemarken hebben we dagen gehad met temperaturen tussen 25 en 30. Warm zat!

Mike 2021-07-18 17:32:05
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.