Heftig weer in Bouka!

Griekenland, Amfilochia

Maandagmorgen wil ik het vlees voor de nasi uit de vriezer halen, gaat de deur niet meer open. Dit gebeurde al eens eerder, het lipje van het slotje blijkt niet goed te functioneren 😡. Marinus probeert het ook maar niks, daarna met geweld geopend, het meganisme is niet goed. De Willy Wortel oplossing: een touwtje via de bovenkant om zo het palletje op te trekken. Ik kom er niet meer aan, Marinus is nu chef vriezer. Toevallig kreeg ik net 3 dagen geleden de vraag of er al weer gedoe was met de camper, een vooruitziende blik misschien?

Dinsdagmorgen dus omhoog de bergen in achter Mytikas, een mooie rit met uitzicht op de baai. We rijden via het bergdorp Archontochori verder naar het oosten. Het dorp ligt op een vlakte met bergen van ruim 1500 m achter zich. We hebben onderweg weer veel vee gezien, koeien, geiten en schapen. Een leuk ritje weer even wat anders.

Er liggen hier 2 meren maar helaas is er geen mogelijkheid om aan of bij het water te staan dus rijden we door naar Amfilochia. Eerst even bij de haven gestaan en een wandeling door het dorp gemaakt. Dit stelt niet veel voor maar het is natuurlijk om 2 uur ook niet de gezelligste tijd, de winkels zijn dicht. Een klein stukje buiten het dorp is een strandje met cafe en met parkeergelegenheid waar we een goede plek vinden.

Maar als het om 8 uur donker is komt er een man uit een auto en zegt dat we hier niet mogen overnachten, we moeten weer terug naar de haven. We hadden het op Park4night ook al gelezen maar we dachten we proberen het gewoon. In al die tijd dat we camperen hebben we dit slechts 1 keer eerder meegemaakt, geen discussie gewoon vertrekken!

Vandaag, woensdag, is het marktdag in Amfilochia, een groot verschil met gisteren. We maken een wandeling over de markt en gaan dan stukje verder langs de baai naar Bouka. Een klein dorpje aan een doodlopend weggetje. We zetten de camper neer en lopen rechts en links langs het water om een plekje uit te zoeken.

Het weer gaat veranderen, er komt veel regen aan hebben we gelezen. We gaan naar een plekje net voorbij de bebouwing. We staan er nog geen 5 minuten en het onweer barst los, hevige wind en het komt met bakken uit de lucht. Omdat we volop in de wind en vlak naast het water staan besluit Marinus meteen terug te rijden, dit is te erg. Er is nog geen 10 m zicht van het vallende water en als we bij de terrasjes van de tavernes zijn vliegt alles daar al door de lucht.

Stoelen tegen de camper aan en hij moet naar buiten om de weg vrij te maken want we kunnen er zo niet door. We rijden het dorp in en zoeken de luwte op. Na een half uur is het voorbij en rijden we terug naar het haventje. We lopen wat rond en kijken hoe een en ander erbij staat. We hebben witte verf van de houten stoelen op de camper, die haalt Marinus er later af maar er blijven wel 2 deukjes over ☹️.

We zitten ‘s middags bij het haventje toch weer in het zonnetje en gaan zelfs nog even zwemmen. Ongelooflijk hebben we een Medicane goed doorstaan en nu dit met een onweersbui, voorlopig kan het wel weer even.
Groetjes Ina en Marinus.Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Wat een toestand In Haarlem zit een hele goede en niet dure 'uitdeuker' . Fred ook geweest met de vorige auto. Gelukkig nu weer een zonnetje. Groetjes.

Karin 2020-09-23 16:58:30

Ongelooflijk hoe het te keer kan gaan. Jullie hebben het weer overleefd.

FritsEllen 2020-09-23 18:19:12

Regen, onweer, storm of regen: het kan heel heftig zijn. Soms ben je er deel van. Niet leuk, maar het gaat ook weer voorbij. Vaak zonder schade 🙃. Een deur van de diepvries kan meer impact op je humeur hebben. Gelukkig heeft ‘Willy’ een technische knobbel 👍. Zaterdag gaan we na Napels naar Sant’Antonia, jullie welbekend 😏. Blijf genieten en gezond.

Peter 2020-09-23 18:51:18

De kleine pech gevalletjes in en rond de camper zijn vaak wel op te lossen maar de overmacht door het weer is wel heel vervelend. Bij ons doet elk deukje weer pijn of het nou door het weer komt of een winkelwagentje wat zomaar tegen je camper beland is... au, maar ja, het overkomt je... toch altijd blijven genieten.

John 2020-09-23 21:37:36

Hi Marinus & Ina, Wat jammer dat jullie door het noodweer een paar deukjes hebben opgelopen. Die doen altijd pijn, maar het is materieel, het kan natuurlijk altijd erger. De kwestie met de vriezer mooi opgelost, je kunt hem dus gewoon nog wel blijven gebruiken. Zo'n ding kun je doorgaans niet zo best missen in het Griekse klimaat. Een leuke verslaglegging met foto's. Wel een heel gedoe met een kudde dieren op de weg. Je weet het Haast is zonder hoop !! Groetjes van P&W.

Peter. 2020-09-23 22:43:46

Nou, zit ik een heel verhaal te tikken .... floep, weg.... Maar, Marinus ‘chef vriezer,’ ik begrijp dat je er niet meer aan mag komen😁😂 Amfilochía, gelukkig waren jullie er niet op vrijdag de 13e ... dat was destijds mij pechdag daar, in september: enkelknak. Mocht uiteindelijk de volgende dag met Griekse krukken (gelukkig) wel het vliegtuig in. Wát een water! Het blijft oppassen en anticiperen. Maar dat houdt jullie scherp😅 Goeie reis verder, spreek je gauw weer 🙋‍♀️

Louiza🧿 2020-09-24 18:11:09
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.