Argostoli - Lixouri

Griekenland, Argostoli

Zondagmorgen langs de andere kant van het schiereiland gefietst, dan kom je in Lassi. Hier zitten de toeristen, appartementen, grote hotels, supermarkts, verhuurbedrijven etc. Het heeft een paar mooie stranden maar ook kleine strandjes in kleine baaien, een mooi stukje kust. We zien de touringcars staan die mensen komen ophalen of brengen en die in een kleiner busje moeten overstappen om bij hun hotel of appartement te worden gebracht.

Wij fietsen de heuvel op en komen zo in het centrum van Argostoli.In de winkelstraat is praktisch alles gesloten, zondag! We kennen dit ook van Lefkasstad, een dooie boel dan. Wij gaan weer langs de kade(en bakker) terug en zien af en toe een schildpad kopje boven het water komen. In de vroege zomer komen hier bij de brug de vrouwtjes naartoe om in het ondiepe water bevrucht te worden. Zwemmen dan naar de zuid kust om daar hun eieren te leggen. Vrijwilligers lopen langs de kade en houden alles in de gaten en noteren van alles. Zij bakenen ook de plekken van de eieren af.

Tijd om weer eens een was te draaien en de camper een beetje stofvrij te maken. We hebben zowaar een redelijk windje bij de camper, het verschilt nog al eens van welke kant de wind komt. Daarna weer zwemmen, het is een leuk strandje met voornamelijk Grieken.Fijn dat ik hier zonder hulp het water in en uit kan, en de enkel wordt iets dunner.

Toen het gips er 21 mei af ging, zei de gipsmeeester al dat ik nog wel tot het eind van een jaar een dikke enkel kon houden. Ben er niet ontevreden over, wil graag sneller maar zo werkt het niet, geduld is een schone zaak.

Maandag morgen gaan we met de boot van 10 uur met de fiets over naar Lixouri, een tochtje van een half uurtje. We fietsen allebei de kanten langs de kust uit maar zien niet het plekje waar we in 2011 stonden.Ook hier is een en ander veranderd.Wandelen wat door de stad ook opzoek naar de oude bibliotheek met het museum. Nu, maandag, natuurlijk gesloten maar het ziet er zo verwaarloosd uit, hier hoeven we niet voor terug te komen.

De stad heeft een moooi plein, de platia, met een mega grote ficusboom.
Als we langs de kade lopen zien we bij een vissersboot een caretta caretta zwemmen. De vissers gooien af en toe iets overboord waar vele vissen op af komen en de schildpad komt weer op de vissen af. Af en toe komt hij boven met zijn kop om even adem te halen, leuk om naar te kijken, even op het juiste moment op de juiste plek.

Heerlijk gegeten op de hoek van het plein, The Corner, geen Griekse naam, maar prima Griekse keuken. Met de boot van half 3 weer terug, eerst even siësta en dan nog wat zwemmen, alhoewel er veel wind en golven zijn.

Gisteravond voor het eerst ‘s avonds even naar de stad, heel druk natuurlijk, de terrassen zitten vol. Vanmorgen lazen we op internet dat Griekenland de maatregelen ook weer aanscherpt.
Wij vertrekken morgen weer van de camping, we gaan dan naar het westelijk deel van het eiland Paliki.
Groetjes Ina en Marinus

@ Peter : Het boek gaat er niet komen die boeken bestaan al, heb diverse boeken thuis, zelfs van het eiland Samothraki waar we ook geweest zijn.Probleem is wat ik nu opschrijf aan camper info is over een paar jaar achterhaald. Dat merkten we zelf ook bv op Lefkas, heb je ergens leuk gestaan kom je een paar jaar later is alles veranderd, bv er is nu een jachthaven of resort ☹️. Daar moet je ook rekening mee houden op de opstapmetdecamper.nl site.

@ Cor en Myrna : De wetenswaardigheden in het verslag is geen parate kennis van mij maar allemaal terug te vinden in het goede boekje van de Nederlandse Hetty Metaxas Putman Cramer.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Oooohhh, prachtig!

guda 2021-07-13 13:43:29

Wat een mooie foto's weer. 😍

FritsEllen 2021-07-13 15:16:06

Prachtig daar! Echt zomer😎 hier vandaag alleen maar wolken, geen zonnetje te bekennen☺️ Geniet maar van het zomerse weertje daar! Ik ben best wel een beetje boel jaloers😁

Simone 2021-07-13 15:27:28

Wat heerlijk, die rust, de zee in de buurt, af en toe een windje. En magisch die schildpad! Hier in Denemarken hebben we ook prachtig weer, staan vrij op het gras met de zee op 100 mtr. Blij dat we uit de Corona hectiek in Nederland weg zijn. Wens iedereen daar heel veel sterkte en wijsheid. Voor jullie een mooie en veilige reis verder, we volgen jullie en genieten mee. Blijf gezond. Groetjes Mike en Wilma

Mike en Wilma 2021-07-13 15:38:23

Zo te zien hebben jullie het aardig naar de zin. Het weer zier er prachtig uit en het water is vaak helder, zeker in de kleine baaien. Geweldig te zien hoe zo'n grote pompoen groeit in het veld. Wat heb prachtig blauwe bloemen voor je lens gekregen en een fotootje van getrokken. Hier in Nederland is het reproductiegetal van de Corona uitbraak inmiddels opgelopen van 1,37 naar 2.17, dus dat gaat goed. Het aantal besmettingen per dag ligt rond de 10.000. Al met al is het aantal mensen op de IC' s met Corona nauwelijks gestegen. We zien wel hoe het verder gaat. Naar verwachting wordt Nederland volgens een Europese standaard donderdag a.s. of vrijdag rood. Geniet maar van de Griekse eilanden voorlopig en van het mooie weer !! Groet van P&W.

Peter & Wilna. 2021-07-13 21:16:11

Lekker veel mooie plaatjes. Ontdekte bij toeval dat ik ze al diavoorstelling kan kijken. Armen over elkaar😃 Wel met een gevoel weemoed nu en dan. Doedoeg💋

Louiza 2021-07-15 12:29:05
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.