Nea Plagia

Griekenland, Paleros

Eerst langs de Lidl voor de boodschappen dan rijden we om kwart over 10 het eiland af en de brug is nog geopend. Meteen een koffiestop bij het fort, vaste prik, een leuke plek waar altijd iets te zien is. We gaan meteen langs de kust naar Nea Plagia even ten zuiden hiervan is het strandje van Lygia waar we vorig jaar ook waren.

Een heerlijk plekje met een kleine kiosk/café met terrasje, op het terras even met een Griek die goed Engels sprak gesproken. Af en toe komen en gaan er mensen, een enkele keer een toerist, maar meestal de plaatselijke bevolking.

In de middag komen er 2 vrouwen met een grote boot aanmeren, of ze het voor het eerst doen. 2 Mannen helpen, het is zo’n spektakel en zo gênant dat ik er geen foto van durf te nemen. ‘S Avonds halen 2 mannen een bootje uit het water, met 1 auto lukt het niet, dan gebruik je er 2, we hebben de hele dag vertier.

Vanmorgen waren de “dames” al vroeg vertrokken richting Lefkas stad, de veilige haven opzoeken voordat het slechte weer komt. Tijdens het ontbijt komt er een truck/camper, een “kunstschilder”, parkeert pal achter ons en vraagt ook nog eens wanneer we vertrekken ivm het slechte weer 😠.

We gaan inderdaad op zoek naar een plekje waar we het slechte weer dat er aan komt kunnen uitzitten. We rijden weer via Palea Plagia , het verlaten en door aardbevingen verwoeste dorp. Het is een mooie route met mooie uitzichten en veel vee, dit is een echt veeteelt gebied.

Bij Pogonia proberen we een onbekend stukje kust naar Barko maar het lukt niet om een goede plek te vinden, allemaal ongeasfalteerde weggetjes naar beneden dus rijden we door naar Paleros. In de loop van de middag gaat het regenen dus dan moeten we een plek hebben. Paleros kennen we ook, hier ben ik vorig jaar door een hond in mijn been gebeten!

We staan op asfalt op een open plek aan het water voorbij de haven en wachten het hier maar af. Het ziet rond om ons donker. Om 2 uur begint het te regenen en een half uur later een oorverdovend alarm, wat nu weer??? Krijg ik op mijn telefoon een Grieks weeralarm van het slechte weer bij de Ionische eilanden. Dat hadden we al gezien en ook weer de stevige wind die er aan zou komen. Volgens Nederlanders op een boot die ze goed aan het vast waren leggen, zou het een orkaan worden. Een ander vertelde weer hij zou bij Zakynthos van richting veranderen.

‘s Avonds komt het Griekse alarm nog een keer, je schrikt je te pletter wat een herrie. Van BZ krijgen we ook 2 x een melding over veranderingen voor Sardinië en Duitsland. Voor de Duitsers geldt niet naar Noord en Zuid Holland : oranje gebied!!!

We zijn de nacht goed door gekomen, we staan redelijk uit de wind maar verzetten de camper toch wat naar achteren en meer van de kant, de wind draait ook steeds. Voor ons liggen veel stenen op de weg en een stukje achter ons staan een paar vuil containers. Ja je moet overal rekening mee houden. Volgens het weerbericht is de wind vanmiddag het heftigst.

Morgen zullen we hier ook nog wel zijn als ik het weerbericht zie. Maar wat lezen en kijken wat er bij de haven gebeurt. Gister viel ook de stroom een paar uur uit en ging pas om half 10 weer aan. Wij redden ons prima, genoeg eten bij ons.
Groetjes Ina en Marinus


Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Hier in Nafpaktos is ook vandaag (vrijdag) nog weinig te merken van de wind. Ik zou zelfs nog geen vlieger kunnen oplaten. Wel regent het stevig, maar dat zal bij jullie niet veel anders zijn. De natuur zal hier erg blij mee zijn.

Nico Bloot 2020-09-18 10:39:12

Wat een geweldige reis, maar af en toe wat regelwerk!! Wij reizen fijn met jullie mee. Ina wat maak je mooie foto, prachtig! Geniet vooral. Pieter en Berta Smilda Groningen.

Berta Smilda 2020-09-18 10:45:01

Na regen komt zonneschijn, toch? 🌞🌞🌞🌞

FritsEllen 2020-09-18 11:52:26

Wat een prachtige reis weer en prachtige foto.s.

Annie 2020-09-18 16:37:07

Ziet er goed uit, Taverna Ina👍🏼😋 En goed voorbereid allemaal, toch spannend, dat weer, hopelijk geen gekke dingen. In elk geval weer op het vasteland.

Louiza🧿 2020-09-18 16:44:39

Hi Ina & Marinus, Never a dull moment, gaat ook in deze vakantie voor jullie op. Los van wat jullie allemaal zien onderweg dient er aan een storm het hoofd geboden te worden. Mooi hoor dat Griekse weeralarm, een alarm dat je als het zo'n lawaai maakt zeker niet zal ontgaan. En dan de Corona uitbraken... Zoals je al wist loopt het aantal gevonden Corona besmettingen hier in Nederland vooral in de grote steden, snel op, hetgeen zich momenteel gelukkig nog niet vertaald naar honderden mensen die op IC's komen te liggen.Dank weer voor jullie verhaal en mooie foto's. Wij wensen jullie veel sterkte toe in jullie Griekse avontuur, en blijf gezond. Groet van P&W. P.S. Marinus, niet teveel Sudoku's hè ?

Peter 2020-09-19 05:52:46
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.