Ribeira Grande

Kaapverdië, Ribeira Grande

Ribeira Grande
Vandaag naar de 2e “stad” op het eiland Ribeira Grande, 7 km ten oosten van Ponta do Sol. Eigenlijk is er niets bijzonders te zien afgezien van het gewone Afrikaanse leven.Mooie beschilderde gebouwen maar ook de verwaarloosde, zoals eigenlijk overal hier op het eiland. En ook diverse gebouwen met muurschilderingen, doet weer een beetje aan Sardinië denken.

2 keer even ergens zitten kijken naar het dagelijkse leven hier. Er zijn 2 mannen die van alles uitgestald hebben op de grond.1 Heeft een overall aan van Wetering Rotterdam shiprepair. Er is voor de jeugd een Silvester loop, ze schrijven zich bij iemand in, er zijn heel veel bekers en medailles te winnen.

Dan gaan we het Vale da Ribeira da Torre in, een klein dal dat maar 6 km diep is maar wel met een geasfalteerde weg. Ook weer heel veel bananenbomen en natuurlijk ook het suikerriet. Bij Xoxo stopt de weg, we lopen een klein stukje steil de berg op via het kasseien weggetje. Hier stroomt overal het water van de berg af, het is er dus ook erg groen. We zien zowaar ook weer de kleine witte reigers en ik heb het bij Wim nagevraagd inderdaad een koereiger!

Toch zie je hier aan het eind diverse huisjes staan, je hoort overal mensen praten, en je ziet ze aan het werk in de tuintjes?
Jammer dat verder lopen niet mogelijk is voor mij, ook de warmte begint zijn tol te eisen. Er komen af en toe toeristen hier aan het eind Van het dal met privé taxi en chauffeur maar die lopen nauwelijks de berg op.

We gaan weer terug naar onze plek Coracao van Wim en Hilde, hier nog even een middag relaxen, morgen vroeg op om de auto in te leveren in Porto Novo en de boot van 9 uur te halen 😫.We dachten het zo goed geregeld te hebben, koffers in de auto, de boot op en weer terug naar Mindelo.Dat wordt weer even een gesleep!
Groetjes Ina en Marinus.
Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Mooie foto's en leuke verhalen iedere dag weer opnieuw! Op de foto van de man met de overall van Rotterdam valt nog op dat er een plastic tas staat van de "action"dat is een winkelketen in Nederland. Dus wie weet? Ja soms kom je voor" verrassingen" te staan, krijgen jullie dan weer een andere auto? Het geheel heeft ook wel iets weg van Cuba,de foto's die te zien zijn lijken erop. Sterkte met de overtocht!

Marianne 2019-12-29 02:53:42

Wat een kleurrijke huizen en verassend prachtige muurschilderingen.. Het zegt ook vast iets over de Kaapverdianen die zo zelf kleur geven aan hun leven.

marrian 2019-12-29 12:34:49

Leuk weer Ina, mooie foto's! Heerlijk die warmte en het zonnetje! Het is daar gewoon zomer, het lijkt me heerlijk. Ik wist niet dat daar zoveel te zien is, een prachtige natuur! Sterkte met de overtocht!

Simone 2019-12-29 13:13:22

Prachtige foto suikerriet/palm, de 6-na-laatste, zeg maar 😄👍🏼

Louise 2019-12-30 21:08:39

De foto's geven de afwisselende landschappen goed weer.

Mike 2020-01-02 13:40:21
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.