Fiskardo

Griekenland, Fiskardo

Van Sami naar Assos is maar een klein stukje, je steekt dan van de oostkust over naar de westkust. Vlak voor Assos ligt het mooiste, bekendste strand van Kefalonia, Myrtos Beach, geen “georganiseerd” strand. Het ligt prachtig maar we rijden niet naar beneden, ik zie toch ± 8 campers staan, naast elkaar. Het is nu half 11 maar over een paar uur staat het er vol met auto’s denk ik.

Klein stukje verder ligt Assos, heel mooi gelegen, we vermoeden al dat dit ook niks gaat worden maar rijden wel naar beneden. De smalle straat door naar beneden en we vinden nog net een parkeerplek. Echt druk is het nog niet maar er is hier weinig parkeergelegenheid. Marinus houdt het voor gezien en gaat bij het kleine strandje in de schaduw op een bankje zitten. Ik loop toch het dorp even in, dit zijn eigenlijk plekken die je in voor en naseizoen moet bezoeken maar ja dat is nu even allemaal anders.

Toen de Venetianen hier zaten vroegen de Grieken ze een burcht te bouwen ter verdediging voor de Turken, die destijds al op Lefkas zaten. Er is op het schiereilandje een hele grote burcht gebouwd met enorm veel geld in 2 jaar tijd. De muren hebben een lengte van 3 km. De vorige keer was het te warm om naar boven te lopen nu helaas ook.

De rit verder over het eiland richting Fiskardo is prachtig, het is een mooi deel van het eiland. Het is natuurlijk ook zaterdag dus de Grieken zijn zelf ook op pad naar strand voor de verkoeling. We proberen het strandje voor Fiskardo waar we in 2011 stonden. Maar we zien al aan al de geparkeerde auto’s langs de weg dat dit het ook niet gaat worden.

We rijden een stukje langs de oostkust weer naar beneden. Het wordt hier al wat minder druk en bij Foki beach zien we een leuke kleine baai met veel bomen bij het water. We kunnen er alleen niet parkeren maar 100 m verder is een grote plek waar we kunnen staan. Er is ook een taverna vandaar de geparkeerde auto’s, op het strandje is het niet druk. Olijfbomen voor de schaduw en men heeft van boomstammen zitplekken gemaakt.

We rijden om 3 uur weer terug richting Fiskardo en ik had op de heenweg al een kleine plek bij het water gezien. We kunnen er precies staan, hebben geweldig uitzicht over het water met de vele zeilboten en grote jachten. Een geweldige plek van alles te zien op het water en de boten, zoals personeel dat zich suf poetst. We kijken uit op het eiland Ithaka wat hier vlak bij ligt. En we hebben ook nog een trappetje naar het water zodat we ook hier nog even kunnen zwemmen.

‘S Avonds een wandeling door het dorp gemaakt, ongelooflijk wat een kermis. Fiskardo is bij de jachten en zeilboten enorm populair en dan vooral de grote. We zitten nog lang buiten, de boten varen nog steeds af en aan. Ondanks dat de plek naast de weg is hebben we een rustige nacht gehad maar de volgende morgen gaan we vroeg weg want dan hebben we vol de zon op de voorkant.

Gisteravond al gekeken waar we kunnen staan bij de haven om met de boot naar Lefkas te gaan om 11.15. Nauwelijks plek dus, bij het boekingskantoor horen we ook dat de boot van 11.15 volgeboekt is, dan wordt het die van 2 uur. Maar we mogen om 11 uur even naar beneden rijden misschien lukt het. We dachten eerst hier nog een dag te blijven en ‘s avonds met een boot over te gaan maar dat gaat het niet worden te druk. Verkeerde planning we hadden het kunnen weten maar wilden na 6 dagen camping toch weer weg.

Er staat een hele lange rijd met vooral Roemenen en Bulgaren maar het lukt we hebben de laatste meters wat een mazzel. Gelukkig hadden we onze internationale QR code al gedownload zodat er geen formulieren ingevuld moesten worden. Nog betalen en achteruit de boot op het is altijd een chaos,, 10 minuten te laat vertrekt de boot maar rond 1 uur rijden we bij Nidri Lefkas op.
We staan op camping Desimi Beach niks te kiezen qua plek alles is vol en/of gereserveerd. Hier kunnen we een paar dagen staan, we zien wel wat we gaan doen.
Groetjes Ina en Marinus

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Poeh, dat was nog geluk hebben wat de boot betreft. Het is nu overal druk door de vakanties al valt bij ons nog mee. De Nederlanders blijven thuis. Boffen wij even.😉

FritsEllen 2021-07-25 16:34:25

Ziet er allemaal gelikt uit, nee die kermis hoeft voor ons ook niet, Ina wederom mooie foto's en Marinus is gelukkig ook vaak "ïn beeld". Hoe lang blijven jullie op Lefkas en in Griekenland ? ]Groetjes

Adrie en Arthur 2021-07-25 19:44:16

Dat was met recht op het nippertje, om nog met deze boot mee te kunnen. Wat een hoogte op jullie eerste foto van deze serie, neerkijkend op Myrtos Beach. Een beetje mazzel moet je soms wel hebben. Nu maar weer zien wat lefkas jullie gaat bieden !! Jullie foto's geven een aardig beeld van wat jullie onderweg zijn tegengekomen. Wij wensen jullie een mooi verblijf toe op Lefkas, en blijf gezond. P&W.

Peter & Wilna. 2021-07-26 14:40:03

Leuk om weer even een vleugje van het mondaine Fiskardo te zien. En Assos.., blijft mooi maar lijkt me inderdaad niet heel aantrekkelijk in hoogseizoen. Mazzel met het laatste stukje boot, het leek bijna een vlucht vanaf Kefaloniá. Veel plezier op Lefkada💙

Louiza🧿 2021-07-26 19:27:57
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.