Punta Braccetto

Italië, Santa Croce Camerina

1-6 Eerst boodschappen gedaan bij een grote Coop winkel en na een half uurtje rijden waren we bij camping Scarabeo in de baai van Punta Braccetto. Er zijn hier een aantal campings maar destijds hebben wij hier ook gestaan en goede herinneringen aan. Het is een camping in een mooi aangelegde tuin met voor iedereen een eigen toilet.

Morgen is het voor de Italianen een vrije dag dus ze hebben een lang weekend, reden om op tijd een plek te zoeken. We worden met een golfkarretje over het terrein gereden en kunnen om half 11 uit diverse plekken kiezen. Van de 5 plekken aan het water is er zelfs nog een vrij maar wij kiezen voor net er achter, grotere plek met eigen grasveldje en palmboom.

Later op de dag rijdt het karretje tig keer voorbij, half 11 was prima aankomsttijd. We maken ‘s middags kleine wandeling langs het strand en net als gisteren donkere wolken maar geen spat gehad. Toch morgen de was maar doen, je weet maar nooit. Ook heeft de receptie een afspraak voor me gemaakt bij een kapper op zaterdag.

2-6 Om half 9 reed de bakker de camping op, even later gevolgd door de groenteboer en de slager/visboer, en ‘s middags een ijskar. De bakker komt iedere dag en de andere 3 x in de week. In de buurt is nauwelijks iets te koop.

Vanmorgen een grote was gedraaid, voordeel van een grote plaats is dat je het allemaal op kunt hangen. Het is nu druk op het strand, ‘s middags gaan we met de fiets bij Punta Braccetto kijken maar daar komen we niet ver, dit zijn zanderige wandelpaden. We nemen ook nog een kijkje op de camping hier op de punt, we vinden het niks.

Gisteren ook bij de campings rechts en links van ons gekeken, we zijn heel blij met deze plek en camping. Ja er hangt ook een ander prijskaartje aan,er zijn ACSI plekken maar achteraan, hoe meer naar voren hoe duurder. Hier naast is nog een gedeelte van Scarabeo maar die heeft lang niet zo’n mooie tuin beplanting.

Dan fietsen we de andere kant uit naar Punta Secca, dat is meer een dorpje dan Punta Braccetto dat zijn voornamelijk vakantiewoningen.
Het is vandaag de nationale feestdag van Italie het is gezellig druk in het dorp, er is van alles te doen, rommelmarkt en verkoop van allerlei producten.

3-6 Vandaag een rustige relax/lees dag, ik ben begonnen aan het boek Atlas, 8e deel van de 7 zussen. Onverwachts digitaal gestuurd gekregen met dank aan Tineke. Ook weer een dikke pil van ruim 525 blz, ik zit nu al ruim over de helft. Zo’n boek is moeilijk weg te leggen als je begint, punt is ik lees het op Ipad dan heb je wel schaduw nodig.

We maken nog een wandeling langs de baai naar rechts en links en om half 5 gaan we op de fiets naar Santa Croce Camerina want ik heb om half 6 een afspraak bij de kapper. Het is 7 km landinwaarts, een weg tussen de plastic kassen door en opletten want het is weer bar en boos zoveel diepe gaten .

Tegenover kapper Luca zit een grote Spar supermarkt dus we doen daar eerst wat boodschappen. Even wachten en dan ben ik aan de beurt, het ziet er allemaal gelikt uit. Voordat ik er erg in heb schuift er een steun onder mijn benen en lig ik lang uit en wast een kapster mijn haar.
Maar tot mijn verbazing zit Marinus ook in een stoel aan de andere kant en wordt die geknipt. Hij zag natuurlijk meteen daar moet nodig ook iets aan gedaan worden!

Ik had al gezegd kijk of jij ook kunt want het is een heren en dames kapper. Dat wist ie nog niet, een en ander moest hem aan staan? Luca wilde zijn haar ook wassen, nee niet nodig want het was gisteren gewassen. Binnen no time was hij klaar en kwam de kapper naar mij toe. Even bespreken hoe en wat, altijd afwachten hoe het uitvalt. Maar ik was ook zo klaar, beetje drogen en we waren met 40 minuten klaar voor €25, niet te geloven en nog tevreden ook. Prettig dat we dat weer even gehad hebben.
Groetjes Ina en Marinus

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Heerlijk de boodschappen op de camping doen. Mooie foto met die donkere lucht.

Mike 2023-06-03 20:40:15

Dat zijn nog eens prijzen voor een kapper! Net hollands duinlandschap zo te zien. Geniet nog maar even! gr. Edso

Edso 2023-06-04 06:42:22

Wat ziet dit er allemaal geweldig mooi uit. Het is net vakantie. Heerlijk ook die stranden en de gezelligheid van de dorpjes. Jullie hebben wel een heel mooi plaatsje op de camping. Hier zou ik het wel een paar weken volhouden.

Kees Koele 2023-06-04 15:29:25

Jullie hebben daar bij Camping Scarabeo inderdaad wel een mooie ruime plek, maar een minder onbelemmerd uitzicht op zee, maar jullie hebben bewust die plek gekozen. Handig dat de bakker, de groenteman en de slager enz. bij jullie langs komen, en je er niet naartoe hoeft te gaan. En nog iets op de rommelmarkt gekocht Ina ?? Prima dat jullie een relax en leesdag hebben ingelast, tesamen met het mooie weer is dat genieten. Persoonlijk doe ik niet mee aan al die 7 zussen verhalen, ik moet er niet aan denken. Lief dat het laatst uitgekomen exemplaar nog in je vakantie gelezen kan worden door toezending door Tineke. Aan de kust staan in het wild prachtige planten en bloemen. Hebben jullie al de vruchten van de Opuntia Bergeriana geprobeerd?? Als zij paars zijn dan kunnen ze 'geplukt' en gegeten worden. Leuk dat jullie het kappersavontuur weer zijn aangegaan. Goed dat Marinus eerst aankijkt hoe e.e.a. toegaat, want hij heeft ooit leergeld betaald toch?? Er is bij jou maar weinig haar afgeknipt Ina als ik onder de stoel kijk (:-)) maar je werd wel behandeld als een vorstin !! Jullie kunnen er voorlopig weer een paar maanden tegen. Geniet van het mooie weer. Groet van Peter.!!

Peter Kee 2023-06-04 16:49:17

Zo zeg, jullie hoeven niet meer weg🤣, alle boodschappen aan de deur en alle ruimte voor de was et cetera. En lekker door de wasstraat, beiden bij dezelfde kapper, dat gebeurt niet vaak! Ziet er gezellig uit. Jij bent al in Atlas begonnen! Ik heb hem al een paar weken in huis maar nog niet de rust gevonden (zitten is een dingetje .. zeg maar ding). En als je eenmaal begint …☺️ ben wel benieuwd, papieren versie 800 pagina’s! Hij loopt niet weg. Liefs😘👋🏼

Louise 2023-06-04 22:33:40
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.