Poros

Griekenland, Poros

Kefalonia is het grootste eiland van de Ionische eilanden met een grillige vorm en hierdoor een mooie kust met veel baaien en stranden.
Het is behoorlijk bergachtig met een hoogste top van 1628 m en diverse toppen tussen de 800-1000 m.

We blijven nog een dagje in Poros, we staan zo mooi en het is nu maandag nog rustiger dan gisteren. Vanmorgen toen we wakker werden roken wie de brandlucht een beetje de wind kwam uit een andere richting. Eerst even brood bij de bakker gehaald en toen ivm andere windrichting zijn we klein stukje verder gaan staan om toch wat wind te vangen. We wilden eigenlijk hier vlak bij iets bezichtigen maar in Griekenland zijn alle musea etc op maandag gesloten.

Hebben we weer een koelkast met storing, piep geluid weer. Marinus is er weer “even” mee bezig geweest, maar niet opgelost. We rijden naar de haven voor het toilet en water. Daarna gaan we toch maar eten bij het grote plein zoals het plan was. Hij koelt dus wel “gewoon” . Wat een gedoe weer hadden we net zo’n heerlijk relaxt dagje en nu dit weer. Wat het morgen gaat worden geen idee, misschien camping in Sami en aan de stroom.

Maar tegen middernacht verandert het, knipperlichtje is weg en af een toe 1 keer een klein piepje en lijkt het soms wel helemaal weg. ‘s Morgens om 6 uur komt het aanhoudende piepje weer een keer terug, maar als we gegeten hebben niks meer. Het lijkt wel over, durf het nauwelijks te zeggen, we besluiten toch maar verder te gaan en niet omhoog naar de camping in Sami.

Toen we hier in 2011 met de camper waren hebben we de bekendste bezienswaardigheden al gezien vandaar misschien nu naar wat minder bekende plekjes. In Tzanata 3 km landinwaarts bij Poros ligt een Myceens koepelgraf uit ruim 1000 v.C., het graf is pas in 1991 ontdekt. Komen we daar aan gesloten , bordje erbij, sorry voor het ongemak.

Geen cultureel toerisme dan maar ramptoerisme, we rijden stukje verder de bergen in richting Agia, Irini waar de brand was. We zien nog op een paar plekken brandweerautos staan om alles nog in de gaten te halen.

Daarna terug langs de kust naar Skala, waar al wat toeristen te zien zijn. We vinden het niks om daar aan het strand te staan, we rijden door naar Kaminia Beach, even voor Kato Katelios. We komen bij een klein strand gebeuren van Anemos met een schaduwrijke bar bij het strand en even erboven de taverna met een goede keuken. Het is een mooi terras met prachtig uitzicht.
Kaminia Beach is vooral bekend om dat de Caretta Caretta schildpad hier zijn eieren legt. Je ziet ook op het strand de afgezette plekken ter bescherming van de eieren.

Morgen zien we wel wat we doen, passen de plannen a la minuut aan als dat nodig is, zitten nu even goed in de heerlijk schaduwrijke tuin.
Groetjes Ina en Marinus.

Even kleine update: iedereen is weg van het strand, bar gesloten 👍

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Je maken er elke dag wel wat van en dan is er nog lekker eten op een mooie plek!

Mike 2021-07-06 15:16:23

Poeh, dat is wel genieten wat jullie doen. Ja een beetje jaloers ben ik wel. Jammer van dat piepje in de koelkast, maar gelukkig doet alles het weer. Geniet maar lekker van de zon (die missen we hier) en de groetjes van Adrie en Arthur.

Adrie en Arthur 2021-07-06 15:19:48

Ga jullie het hele eiland af of blijven jullie in het zuiden groetjes van ons wij hebben nog geen plannen

Cor en Myrna 2021-07-06 15:25:29

@cor en Myrna als het even kan en er verder geen rare dingen gebeuren blijven we hier nog wel even.

Ina en Marinus 2021-07-06 15:36:54

Dat het piepje terug is gekomen al is het niet constant is 'balen'. Het kan de massakabel zijn die wellicht niet toereikend is, maar het kan ook nog veel andere oorzaken hebben. Voor Marinus vervelend want het zit toch in je achterhoofd, dat kan ik mij voorstellen. Jullie staan wel op een mooi plekje. Hoop dat de koelkast zich weer gaat gedragen! Misschien kan hij niet tegen een vleugje rook??? ((;-)) Groetjes van P&W.

Peter & Wilna. 2021-07-06 17:32:26

Wat een heerlijk uitzicht op het terras! En de pasta met garnalen hmmmmm! Jammer dat de koelkast kuren heeft, hopelijk geen last meer.

Simone 2021-07-06 19:16:19

Prachtige plek! 💙💙

Louiza 2021-07-07 16:40:41
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.