Banyoles

Spanje, Viladrau

21-5 We rijden via Vic naar Viladrau. Eerst in Vic LPG tanken en boodschappen doen want we gaan weer naar kleine plaatsjes waar de keus van winkels zeer beperkt is. Viladrau had ik op internet uitgezocht omdat de CP op loopafstand van het dorpje ligt. Daarom slaan we Vic over, de CP ligt te ver van het centrum dat is me te vermoeiend.

Bij Viladrau zou een leuke eenvoudige boswandeling zijn van een half uur naar een grote kastanje boom. Nou dat viel tegen nog niet het dorp uit toen zijn we al afgehaakt omdat het flink de berg op ging. Ik stel me wat anders voor bij een boswandeling. Verder heeft het dorp zeker 100 waterbronnen(ook via wandelingen te bezoeken).

Dan maar naar het centrum van het dorp, totaal geen sfeer, nu is het wel siësta maar het sprak ons helemaal niet aan. Het is een dorp met nauwelijks een centrum, alleen het dorpsplein en een kerk waar je depressief van zou worden. Verder veel grote dure vakantiewoningen waar nu niemand is.

Het grote hotel/restaurant in het dorp was ook (nog?) gesloten, nee dit dorp heeft het niet, we vertrekken morgen, De CP is prima maar dat is ook het enigste.

22-5 Een uurtje rijden richting noorden, even boven Girona, ligt Banyoles aan een klein meertje. We staan op camping El Llac in Porqueras niet ver van Banyoles. Een camping als zovele hier met veel bungalows en vaste kampeerders. Het is hier vlak met veel fietspaden dus ik wil voor het eerst proberen te fietsen.

Achter in de middag wagen we de gok alhoewel er wel wat donkere wolken hangen. Best nog onzeker, zadel op laagste stand zodat ik meteen met de voeten op de grond kan en in een laag tempo. Ja je moet ergens beginnen en ik dacht als ik het wil proberen dan is het hier, rustige omgeving en de fietspaden.

We lopen een klein rondje door het oude centrum, het is natuurlijk stil, winkels gesloten. Totaal ruim 5 km gefietst, terug reden we verkeerd maar ben wel blij dat ik het gedaan heb, geeft weer een beetje vertrouwen in de zeer langzame vooruitgang.

23-5 het heeft gisteravond en vannacht veel geregend ik hoop straks nog wel met de fiets naar Banyoles te kunnen. En plaats dit verslag alvast ivm het zeer slechte internet.
Groetjes Ina en Marinus.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Wow, steeds stapjes vooruit en nu ook al gefietst! Fijn hoor, je omgeving verkennen en ervan genieten. Heel fijne dag en groetjes van ons Mike en Wilma.

Wilma 2024-05-23 09:40:27

Wat goed, dat je op de fiets bent geweest! Inderdaad een stukje vertrouwen. Jammer dat Viladrau tegenvalt. Wat een prachtige kleuren die foto van het meer!!

Louise 2024-05-23 11:56:34

Hi Marinus & Ina. Een dorp met ca. 100 waterbronnen, dat zijn er wel veel. Jammer dat de boswandeling tegen viel Ina. Wat goed dat je de fiets weer even hebt willen proberen, toch weer vijf km in de benen en weer een beetje herwonnen zelfvertrouwen. Hier viel de laatste dagen ook veel regen tot 40 mm. aan toe in een nacht. Je had het over badhokjes, maar wellicht zijn het botenhuizen voor bijv. zeilbootjes die op het meer worden gebruikt?? Wij wensen jullie een aangename voortzetting toe.

peter K 2024-05-23 17:05:51

Inderdaad bewondering voor je, dat je de stoute schoenen aangetrokken hebt en op de fiets bent weggegaan! Doe het je op een tweewieler niet na.Ziet er allemaal heel rustig uit op de foto's Maar wel hele mooie die je maakt en zie steeds redelijk blauwe luchten.Geniet met volle teugen van de omgeving en doe toch maar voorzichtig!

Marianne 2024-05-23 17:55:11
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.