Gythio

Griekenland, Kosmas

1-10 We rijden eerst naar Kosmas, een traditioneel bergdorp in Arcadia op ruim 1100 m. Dit is een nieuwe route voor ons,destijds hebben wij de kustroute gereden die toen nog niet helemaal geasfalteerd was. De rit erna toe is prachtig, langs de droge rivierbedding door een ruig landschap met mooie vergezichten. Je komt langs het Moni Elonis dat hoog tegen de bergwand gebouwd is.

In het bergdorp Kosmas drinken we een cappuccino op de Platia, het dorpsplein waar het leven zich afspeelt. Reuring alom want het doorgaande verkeer gaat dwars over het plein, genoeg te zien.Dan probeer ik ergens brood te kopen, nee een bakker is er niet in het dorp. Onbegrijpelijk zo’n geïsoleerd bergdorp daar zit toch wel een bakker? Ik word naar een antiek winkeltje op het plein gestuurd waar een 80tig jarige staat en als ik het goed begrijp komt het brood straks, maar het is al 11 uur nu.
Dan maar door naar Skala waar een Lidl is, kunnen we weer even goed inslaan, want morgen is het zondag en dan zijn alle supermarkts hier gesloten.

Ik had graag naar Geraki castle gegaan waar we bijna langs rijden, maar de berichten over ernaar toe waren tegenstrijdig en er stonden ook geen verwijzing borden. Jammer een beetje a la Mistras. Op internet lees ik dat het nu in ontwikkeling is en het is nog vrij toegankelijk.

Na Kosmas rijd je Lakonia in het hart van de Peloponnesos, met bekende steden Monemvasia en Mistras. Beiden hebben we al 2 x bezocht dus die slaan we over. We gaan naar het bekende strand voor Gythion met het scheepswrak van de Dimitrios. Het is een grote rommelige parkeerplaats waar diverse campers staan en auto’s van strandgangers.
Voor 1 nacht prima morgen naar een camping.

2-10 Voordat we vertrekken wandelen we eerst nog naar het gestrande schip de Dimitrios dat hier al jaren ligt. Daarna rijden we naar de camping even voorbij Gythio, Gythion Bay, die we kennen van een vorige keer.Goede camping met mooi zwembad met diverse zit en lig gelegenheden.

3-10 Vanmorgen op de fiets naar Gythio, ooit de oude havenplaats van het militaire Sparta.
Tocht van een klein kwartiertje maar wel met een flinke klim, heuvel op en weer af. Eerst kom je bij het kleine schiereilandje Marathonissi daarna even kijken bij de haven. We parkeren de fiets en maken een wandeling door de stad.

‘S Avonds gaan we eten bij de taverna Takis aan het strand naast de camping. Nog authentiek geen menu kaart maar Look in the kitchen, zoals het hier vroeger bijna overal aan toe ging.
Groetjes Ina en Marinus.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Prachtig prachtig! Hoeveel heimwee kun je hebben? ☺️💙🇬🇷🙋‍♀️

Λουιζα 2022-10-04 16:20:34

Hoi Ina & Marinus, Wat een ruig landschap, waar jullie doorheen kwamen !! Best hoog die dorpen die de revue passeerden, en wat leuk die kleine waterspuwers waaraan je je watervoorraad weer wat kunt aanvullen. Ik zag dat je een foto hebt gemaakt van een grote Opuntia Bergeriana. Je weet toch dat wanneer de vruchten rood. kleuren, deze na het schillen uitstekend eetbaar zijn? Ze smaken heerlijk. Vorige week waren ze te koop bij onze lidl in NL. nooit eerder hier in de winkel zien liggen. Dat scheepswrak ziet er eigenlijk best spectaculair uit, maar ligt er zo te zien al even. Wat jammer dat jullie het tochtje naar Geraki Castle door onduidelijke omstandigheden niet hebben kunnen maken. Wat een ontzettend leuk gebruik dat je middels een tochtje door de keuken van Taverna Takis, zelf kunt uitzoeken wat je wilt eten. Haha, het look in the kitchen principe !! Wij wensen jullie nog een prettige voortzetting van jullie avontuurlijke reis volgens ..'we zullen wel zien wat er nog op ons pad komt' principe. Groet van P&W.

Peter Kee 2022-10-05 14:44:06
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.