Palermo-Livorno

Italië, Lucca

22-6 We waren al om half 1 bij de haven in Palermo, probleempje je moet naar het Grimaldi kantoor je melden maar dat is op het terrein na de douane, buiten het terrein parkeren???? Waar dan, gewoon op een hoek!!! Dan naar het kantoor, te vroeg komt u om half 3 maar terug. Papieren bij de douane laten zien, staat het kenteken van de camper er niet op en wij vroegen bij boeken nog moet dit niet,nee lengte was voldoen!!!

Weer terug naar kantoor, die hebben nu een half uur pauze, wachten tot half 2. Intussen op onze bijzondere P een broodje gegeten en we zien dat een Italiaanse camper ook terug gestuurd wordt bij de douane, half 3 mag je ook het terrein pas op,wij staan goed 😫.We hebben al heel wat havens meegemaakt zo ook Piraeus/Athene maar dit slaat alles, ongelooflijk.

Half 3 het terrein op in de brandende zon wachten tot half 5, toen begon het inschepen. Om 5 uur waren we in onze cabine, snel even onder de koude douche pffff wat een hitte.Daar hebben we tot nog toe geen last van gehad alleen gisterochtend even omdat er toen nauwelijks wind was.

Rondje over de boot en maar even lang uit in de cabine tot het “diner”.
We weten hoe het gaat en zorgen dat we vooraan staan, langs een buffet en als je dan aan tafel zit is je eten al bijna koud. En het is ook nog eens bar slecht, hebben ooit ook een keer het restaurant gedaan waar je aan tafel bediend wordt, stelt ook niets voor. Op de menukaart staat al aangegeven dat veel ingrediënten uit de diepvries komen, en dan zo’n pias die bij je tafel staat en je met veel egards bedient brrr.Maar ja je moet wat. We gaan lekker lezen op bed, ik heb wijntje/pils, zoutjes, kaasje meegenomen. Gelukkig brengen we het grootste deel van de reis slapend door.

Niet dat je dan rust hebt want bijna ieder half uur wordt er wat omgeroepen in 2 talen , dat bar op dek zoveel open is en dat je daar broodjes, cocktails en andere dingen kunt kopen met de toevoeging aan het eind we waite for you. En tig keer dat de Welness op dek 6 open is voor massages en nog wat andere dingen met de zelfde toevoeging.
10 voor half 11 was de laatste omroep.

23-6 Goed geslapen, we zitten op een rustig deel in de wirwar van gangen, dat viel reuze mee. Dan naar het ontbijt, gelukkig nu geen rij, we pakken het een en ander en rekenen €37,30 af. Bij mij mist nog zo’n klein broodje op het blad, fruit en yoghurt en kaas neem ik mee voor lunch, ik heb nog knäckebröd bij me en smeerkaas. Vanmiddag zien ze ons hier niet meer dat snap je al, gisteravond waren we € 43,50 kwijt. Jammer even geen foto van gemaakt.

Uit eten in ItaIië is niet goedkoop maar meestal wel erg lekker, maar dit slaat alles, dit was geen verrasing voor ons. Vandaar dat we op de boot naar Griekenland altijd camping onboard nemen. Heerlijk in je eigen camper, eten en drinken op het moment dat jij dat wil, met de stroomaansluiting kun je veel.

We komen op tijd aan .maar dan duurt het nog een tijd voordat je van de boot af bent. Het is bespottelijk zo dicht alles geparkeerd staat, ben je wat flink van postuur kom je er niet tussen door. Nou maar snel vergeten zo’n boottocht. Een uur rijden en we staan op de voor ons bekende CP Il Serchio in Lucca, kleine plekjes, maar alles aanwezig. En het is op loopafstand van de stad maar wij gaan het met de fiets doen, Lucca is een leuke fietsstad.
Groetje Ina en Marinus.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Een beproeving dus, noodzakelijk kwaad, zeg maar. Schandalig wat ze bieden voor geld. Maar 🥐🍳🥓…😋😜 Hopelijk heeft Lucca het weer een beetje goedgemaakt 🙋‍♀️

Louise 2023-06-23 22:07:29

Nou dat was me ‘t reisje wel,zeker voor “herhaling vatbaar”,op naar Lucca,doet de zeereis misschien wel gauw vergeten!

Marianne 2023-06-23 23:25:06

In ieder geval is het allemaal weer gelukt. Toch nog een keer tussen heggetjes staan waar jullie zo'n hekel aan hebben toch? Wel thuis straks. gr. Edso

Edso 2023-06-24 08:12:35

Ja, vakantie is soms ook echt afzien hahaha. De boot ziet er mooi uit maar dan moet je niet lezen welke ontberingen jullie hebben moeten doorstaan. Maar jullie hebben wel weer enorm veel gezien. Dus de boottocht was gewoon een noodzakelijk kwaad moet je maar denken. Lucca is mooi. Toscane vond ik überhaupt een mooi gebied alhoewel wel erg toeristisch. Geniet nog maar even lekker.

Kees Koele 2023-06-24 18:22:50

Hi Ina & marinus, Toen jullie aangaven dat het plan was om de toekomstige overtocht met Grimaldi zou worden gedaan, heb ik even de relatie nagetrokken met het Koningshuis van Monaco. Hoewel deze Rederij een familiebedrijf is, heb ik daar niets over kunnen vinden. In Tripadvisor had ik al gelezen dat deze rederij in een derde wereldland thuishoort, De schrijver gaf aan dat passagiers in zijn ogen op de allerlaatste plaats kwamen. Hij gaf aan dat hem meerdere annuleringen waren overkomen en voor hem hoge (hotel) kosten hadden meegebracht. Voorts was er sprake van een zeer dure catering aan boord. Het is inmiddels weer achter de rug dame en heer. Veel plezier toegewenst en afkicken van Sicilië in Lucca !! Groet van P & W.

Peter Kee 2023-06-25 19:21:24

Allemachtig wat een tocht. Lekker italiaans :-) Gelukkig zat het weer mee en hebben jullie een hoop tijd op de weg gespaard.

Michiel & Sandra 2023-06-26 17:04:16
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.