Aangekomen in Albanië

Montenegro, Prčanj

30-9 De rit naar de grens van Albanië is weer mooi, bij Budva kom je aan de kust en begint de zgn Montenegrijnse Rivièra , populair bij Russen en Oekraïners. We zien regelmatig deze kentekens maar dat was al bij de baai van Kotor. Bij het schiereilandje Sveti Stefan, casino en resort voor de jetset, staat het langs de kant van de weg vol met auto’s en bussen om een foto te maken.

Bij alle 3 de steden Budva, Bar en Ulcinje hebben we al eens op een camping gestaan, nu rijden we door naar de Albanese grens. Je komt dan bij Shkoder, hier zijn inmiddels diverse campings gekomen. Legenda en River camping kennen we en gaan nu naar de nieuwe camping Australia aan de rivier de Buna.

Een heel groot terrein en we staan mooi met uitzicht op de rivier, het is hier heeeeeel erg rustig. We hebben bij de grens toch maar weer een internet kaartje gekocht, je weet maar nooit. Het is wel Albanië, af en toe functioneert er iets even niet.

De temperatuur is goed, 28°, dus we gaan wel nog even in de Buda zwemmen, lekker even badderen 😊. En ons maar oriënteren wat de komende dagen nog gaan doen, woensdag hebben we de overtocht van Durres naar Ancona.

1-10 we gaan zo’n 60 km zuidelijker naar de grote Patok lagune. De rit is over een drukke 2 baans weg, men rijdt hier zeer roekeloos, vooral betreft het inhalen, opletten dus. We zijn al diverse keren in Albanië geweest maar wat ons vooral opvalt is dat de prijzen de euro’s benaderen, 100 Lek is ± 93 ct..Heel duur voor de mensen hier. Verder nog steeds om de paar kilometer een tankstation, maar ook een lavazh/autowasplaats.

De Patok lagune is nieuw voor ons, er zijn hier tig restaurants waar je kunt staan/overnachten. We lopen een klein rondje langs de diverse mogelijkheden, van luxe tot eenvoudige. Op P4N worden er 2 genoemd, bij restaurant Brilant staat de parkeerplaats ons het meeste aan. Er is een groot toiletgebouw buiten het restaurant en we staan aan het water.

We gaan tussen de middag eten in het restaurant, het wordt heel erg druk want het is zondag. Opvallend is dat 80% van de auto’s op kenteken SRK(Kosovo) staat. Ik denk dat het voor de gewone Albanees hier níet te betalen is.
Achter in de middag lopen we nog een stuk verder het schiereiland op. Opvalt dat er overal aparte huisjes zijn waar je privé in kunt eten dat daar dan in geserveerd wordt.

Omdat het zondag is zijn er veel mensen aan het vissen. We zien ook de hangende netten van de trabucchi’s die je in zuid Italië veel ziet. Aan het eind is zelfs een luxe restaurant met een groot zwembad, ziet niet erg schoon!
Groeten Ina en Marinus.Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Hoi, je hoort van steeds meer mensen dat Albanië de moeite waard is voor camperaars Wel ff vantevoren inlezen, denk ik en (goede) ervaringen van anderen als onderlegger gebruiken. Maar… zelf iets ontdekken van restaurant tot plek om te overnachten blijft favoriet. De ervaring om bij ‘mensen thuis’ te eten, lijkt me authentiek. Wij hadden die ervaring in Marokko, kosten lang wachten, maar dat was het waard. Fijne reis verder, blijf genieten en je verbazen.

Peter 2023-10-01 21:25:37

Hoi, Dit stukje reis van jullie volg ik speciaal omdat Albanië bij ons voor volgend jaar op het programma staat. Start is goed zo te lezen en te zien. groetjes Edso

Edso 2023-10-02 09:32:01

Ik heb al bij verschillende mensen gelezen dat ze naar Albanië op vakantie zijn geweest 😊. Ik vind het er ook niet verkeerd wat ik zo lees en zie. Fijne voortzetting van de reis nog. Groetjes.

Karin 2023-10-02 18:57:03

Wat een prachtig landschap zo aan de kust. Even welkom, de rust op de camping aan de Buna rivier !! Wat een bijzondere bunker, de Hoxabunker, heb je deze keer op de plaat gezet Ina !! Die huisjes op palen waarin gegeten kan worden, is dat in coronatijd ontstaan of waren ze er al eerder? Maakt ook niet uit, maar toch, het heeft wel wat, gesepareerd eten met familie of vrienden. Ik ben nieuwsgierig wat jullie daar in de omgeving de komende dag nog zullen gaan doen/ aantreffen. Heb het goed samen, Peter.

Peter kee 2023-10-04 15:21:06
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.