Corinaldo - Ravenna

Italië, Corinaldo

12-10 Achter in de middag gaan we Corinaldo in, de temperatuur is nu wat gezakt tot 24°.Het heeft een oude stadsmuur van ruim 900 en het bekendste is misschien de lange trap La Piaggia. Dit is een trappartij van honderd treden met in het midden de put, Il Pozzo della Polenta. Voor de legende betreffende de put maar even googlen.

Verder is er het heiligdom van Maria Goretti, ze is een Italiaanse jeugdheilige. Zij is de patrones van de jonge meisjes en van de slachtoffers van aanranding en verkrachting. Ze stierf een paar dagen na haar aanranding aan haar verwondingen. In de kerk een reliek, deel van haar arm waarmee ze vocht voor haar leven.

Het dorp is absoluut niet toeristisch, maar leuk om een wandeling door te maken, flink klimmen en dalen! De stadsmuur was voor een deel afgesloten ivm restauratie.

13-10 eind van de morgen zijn we aangekomen op Bio Camping even buiten Ravenna. Een camping op het platteland even buiten Ravenna.We waren hier in 2019 en 2020, een prettige kleine camping met een zwembad maar dat is nu leeg, jammer want we hebben nog 2 warme dagen hier, 26–27° en daarna gaat de temperatuur om laag. Er is een shuttle service naar de stad, gewoon afspreken en bellen als je weer opgehaald wilt worden 👍.

14-10 We laten ons om 10.00 naar de stad brengen en worden om half 4 weer opgehaald voor €6 , we vinden het een mooie service.
De stad is heerlijk relaxt, gezellig en er is veel te zien, vooral de kerken, mausolea met de mozaïeken zijn heel bijzonder.Nu even wat sfeerfoto’s van de stad, de rest komt morgen wel, dat wordt nu wat te veel.

We gaan morgen naar het noorden naar St. Lorenzen, camping Wildberg, een heerlijke plek/camping, zowel ‘s zomers en in de winter met de gasaansluitingen.
Groetjes Ina en Marinus

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Wat een prachtig, vriendelijk ogend stadje. En wat een hoge trap, pffff met die hitte. Dapper hoor. Net als wij, zachtjes aan noordelijker. Mooie, veilige reis. Mike en Wilma

Wilma 2023-10-14 18:57:57

Bijna thuis. Eerst nog ff naar jullie vaste camping in St. L. Ook nog bezoek aan je zoon? De overgang naar NL zal wennen worden, temperatuur de helft, wind en regen, regen. Mooie herinneringen blijven. Goede thuisreis.

Peter 2023-10-14 19:07:48

Helaas, toch een leeg zwembad maar wel weer fijn van de shuttleservice gebruik kunnen maken. Wat luguber, die arm. 😘

Louise 2023-10-15 14:15:27

Hi Marinus & Ina, Corinaldo bij een temperatuur van maar liefst 24oC. Dat moet goed voelen !! Ik realiseer mij terwijl ik hier zit te typen dat het hier buiten 6 oC. is !! (17.10.'23 00:55 h.) Het is niet anders, winter is in 't land, de herfst slaan we gewoon over dit jaar. De stad maakt op jullie foto's een levendige indruk. Het restaurant is verplaatst naar de straat. Mooi ook de stadsmuur voorzien van V.vormige kantelen. Mooi ook de muurschildering waarin Dante wordt afgebeeld. Maar wel heel veel trappen, niet erg als het naar beneden gaat, maar andersom?? Bijzonder de Pozzo della Polenta zo halverwege de trap. Groetjes van P&W

Peter K. 2023-10-17 01:14:42
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.