Starigrad Paklenica

Kroatië, Seline

6-9 Vanmorgen ruim 100 km zuidelijker gereden via de kustweg, de Jadranska Magistrala. Een mooie maar zeer bochtige route met continue uitzicht op baaien en de eilanden die voor de Dalamatische kust liggen.
Hier kijk je steeds tegen de kale oostkusten aan, de plaatsje liggen allemaal aan de andere kant.

We staan nu op Kamp Igor tussen Starigrad Paklenica en Seline in, een kleine camping. Rond Starigrad liggen diverse campings 1 grote en veel kleine, we hadden er een paar genoteerd. Eerste viel af, druk en in en op elkaar, het is nog overal druk. Deze camping is ook klein met nog maar een paar vrije plekjes maar 1 stond er ons aan. Uitzicht en niet onbelangrijk paar kleine bomen voor de broodnodige schaduw en wat wind, het is inmiddels 30-31°.

Achter ons zien we de hoge bergen van het Nationaalpark Paklenica, het park is het drukst bezochte klimgebied van Kroatië, maar je kunt er ook fietsen, wandelen via een 8 km lange route. Maar wij houden hier even rust, relaxen, lezen en zwemmen.
Vandaag was hier overdag beduidend minder wind maar ‘s avond ging het weer hevig te keer, koud is het echter niet we zitten toch nog lang buiten ondanks de wind.

7-9 ‘s Morgens op tijd naar Starigrad gelopen als het nog niet zo warm is, er is nog steeds een stevige wind. Starigrad is een langgerekt toeristisch dorp met overal kleine strandjes, kades, haventjes voor de boten. We zitten hier en daar op een bankje en drinken een cappuccino op een terrasje.

Als we terug lopen zie ik een kapsalon en zowaar ik kan er meteen terecht. Wassen, knippen en droog föhnen, voor €15 weer klaar, ‘t is weer wennen zoals altijd ,als je al jaren dezelfde kapster hebt . Nou ja het groeit vanzelf weer aan.
Groetjes Ina en Marinus

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Blijft toch ook weer een prachtige kust gelet op de foto's. Alweer 10 jaar geleden dat daar was. Blij dat jullie het weer in Griekenland bespaart blijven. Gr. Edso

Edso 2023-09-07 17:57:13

Inderdaad weet je maar nooit wat je te zien krijgt!!Wel weer mooie foto’s en het is dat er op zee schuimkopjes te zien zijn,anders zou je zeggen dat er niet zoveel wind meer is.Benieuwd naar de volgende mooie foto’s!

Marianne 2023-09-07 18:36:43

Hi Ina & Marinus. Jullie treffen het zo te zien met het weer en de prachtige vergezichten over het water. Leuk ook het uitzicht op de kleine eilanden voor de kust. Wat goed dat je zo gemakkelijk en snel bij een kapper kon neerstrijken Ina. Wat hebben jullie daarna een leuk kerkje kunnen bezoeken met datgene aan meubilair en voorwerpen wat je daar kunt verwachten. Mooi de ladder die Marinus toch echt niet kon weerstaan, met op de zesde sport het' ken net aan' en de zevende sport stoot je hoofd niet. Leuk zo'n onverwacht uitzicht !! Prettige voortzetting van jullie reis. Groet van P&W.

Peter Kee 2023-09-07 21:50:13

Hoi, jullie hebben weer gevarieerde ervaringen. ‘De kapper’ is een regelmatig terugkerend item in de verslagen 😏, las recent in een blog van een Spanjereis dat Marinus met een ‘coupe Claudius’ was opgezadeld, vervolgens in de camper nog een herstelpoging ondernomen 😂. Fijne reis voor beiden zonder campergedoe en fysiek ongemak. Dank nog voor je suggestie van de 50 hete luchtballonnen, past helaas niet in onze planning. Vanaf zondag Pyreneeën, daarna San Sebastian en Picos, daarna ???

Peter 2023-09-08 12:05:49

Heel mooi al die mooi zeeplaatjes langs de kust. En voorlopig weer klaar bij de kapper! Hopelijk zijn je oren bedekt gebleven 😛😉 Wat een leuk kerkje 😍😘

Louiza 2023-09-10 15:22:35
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.