Lefkas 4

Griekenland, Kariotes

Zondag weer een rustig dagje, lezen, zwemmen,en de route voor de verdere reis uitstippelen. Achter in de middag gaan we weer naar de stad en maken een wandeling door vooral de achteraf straatjes. Ontdekken nog even een ander mooi kerkje dat nu open is en dat we nog niet kenden. Apart is dat veel kerkjes hier schilderingen op het plafond hebben.

In de hoofdstraat is een deel van de winkels dicht want het is zondag. Toch is het gezellig en niet te druk en het zijn toch vooral de Grieken die je hier ziet. In een steeg in de hoofdstraat gaan we eten bij een taverne waar je nog ouderwets in de keuken kunt kijken wat er zoal is. We nemen nu maar eens een mousaka en imam(stoofpotje met oa aubergine en feta) en een koolsalade.

Maandag morgen met de fiets langs de kust naar het zuiden, we kijken bij de havens van Lyghia en Nikiana, Lyghia is nog een echte vissershaven.Hier en daar even een supermarkt in om te kijken of er iets van mijn gading bij zit en zowaar verse munt gescoord. Bij de bakker een een lekker stuk pizza voor tussen de middag, tijd om af te koelen in het zwembad, het blijft warm.

Door de omstandigheden hebben we hier 10 dagen gestaan op de mooiste plek van de camping, dicht bij de stad en met een mooi zwembad. Jammer van Kefalonia maar we zullen niet de enigste vakantiegangers zijn die hun plannen, en voor velen ook boekingen, niet door zagen gaan.

Morgen vertrekken we weer, tijd voor wat actie, we gaan eerst langs de kust naar het zuiden, om nog voor de brug tussen Antirio en Rio weer omhoog te gaan langs de Ambracische Golf.
Groetjes Ina en Marinus.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Erg he. Die rot corona. In Frankrijk wordt het ook steeds meer oranje.

FritsEllen 2020-09-15 13:19:52

Blijf genieten&voorzichtig 😷. Morgen ga ik aan de slag met opstapmetdecamper 😏. Echt m’n waardering en complimenten dat je de site zó informatief en gestructureerd hebt vormgegeven. Ik denk dat onze 1e stop de P in Ostia Antica gaat worden. Daarna?? Jullie beleving van vakantie vieren in Griekenland is zeker besmettelijk. Volgend jaar dan maar 🙃. Ciao, Peter&Charlotte

Peter 2020-09-15 13:19:56

Wij zijn vanmiddag toeterend langs jullie camping gereden.....rond de klok van 16 uur. Nu staan wij te wachten op de kade...staan best nog wat campers. De Itaiaanse papieren krijg je bij het inchecken dus dat komt helemaal goed. Wij hadden zelfs een werknemer van Anek die Nl sprak (allee Belgisch dus) 😉 Nog fijne dagen en je hoort hoe het al loopt aan de andere kant van de zee 😂😂

Cock & Ella 2020-09-15 22:17:20

Wat leuk dat jullie Ella en Cock nog gesproken hebben. Ella kende ik nog van Hellingman. Heerlijk om zo rond te reizen door het prachtige landschap. We genieten van de mooie foto's en zien met belangstelling uit naar de volgende trip. \groetjes A + A

Adrie en Arthur 2020-09-16 08:24:33

Wat een leuke foto's en verhaal Ina. Ik heb weer genoten van de deuren en raamkozijnen, daar is soms qua constructie echt over nagedacht om toch nog wat lucht in het huis te krijgen d.m.v. ventilatie. Jullie fietsen komen toch weer geweldig van pas. Wat leuk Ina dat je in dat tentje echt even in de keuken mocht kijken om de beste keuze te kunnen maken. Nog steeds warm bij jullie, maar het ziet er toch best gezellig uit op de foto's. Wij wensen jullie weer een voorspoedig vervolg van jullie mooie reis, en hopen dat jullie weer een geweldig plaatsje op de next camping kunnen bemachtigen. Groetjes P & W.

Peter. 2020-09-16 22:38:18
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.